reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Slonko slicznie to wygląda...a jak to zwykle bywa kolor wybierał pewnie facet dla którego to był własnie żółty ..mogę się założyć ,ze jakby wybierała kobitka to byś żółty dostała...:-D
ale nie masz się co przejmować...całośc wygląda uroczo,a w miedzyczasie na pewno jeszcze nie raz zmienisz pościel więc wszystko przed Toba jeszcze ;-)

a ja znalazłam sposób na letnią kołderkę dla Damianka...nigdzie nie mogłam znaleźć kocyka o wymiarach 90x120..dziwne prawda?
No sorry jeden znalazłam ale kosztował prawie 60 złotych...to troche za dużo na coś co nawet nie będzie eksponowane tylko schowane w podszewce...no i jak zwykle niezawodna IKEA przyszła nam z pomocą. Pojechaliśmy kupic tam dodatkowy przewijak do łazienki...na czas kąpieli. Kupilismy taki fajny z nadmuchiwanymi boczkami przez co jest wyprofilowany no i rozmiarowo pasuje do pralki bo nasz mały książę będzie miał miejsce honorowe na pralce :-D do tego kupilismy pokrowce pasujące do tego przewijaczka...za całośc daliśmy 40 złotych a sam dodatkowy przewijak kosztuje około 50 złotych i jest zbyt duży...
w każdym razie wpadła mi w oko taka polarkowa cieniutka narzutka..130x170 nawet nie obszyta..za 5.99 no i okazało się ze jest jak znalazł...po złożeniu na pół :tak:
Więc jakby któraś szukała to polecam IkEĘ...nie pamiętam nazwy tej narzutki ale jest ona z polarku i w błękitnym kolorze ....

reklama
patusia 85- Sposób podania: jedną łyżkę stołową oleju rycynowego dodajemy do soku po śniadaniu. Dawkę można powtórzyć po godzinie.

wiecie co przeczytalam ten artykuł i normalnie mam trakiego newrwa ze szok, widac ze faceci bezmyslni rzadza tym panstwem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Finanse - WP.PL
i to ma byc ta polityka prorodzinna pomagajaca mlodym mamom :confused::confused:
o boszsz czytając takie rzeczy ciesze się ,ze ja nie mam się czym martwić...jednak pracownicy posiadający zawód mają lepiej...ciężko zastąpić fachowca i moja szefowa czka na mój powrót.
Jednak i tak nie wróce od razu w pełnym wymiarze...tym bardziej ze raczej z wychowawczego nie będę korzystac ponieważ nie mam zamiaru podawać mojego M o alimenty tylko po to by dostac od naszego szanownego panstwa całe 400 złotych miesięcznie...żałosne...wolę już wrócić do pracy na pół etatu i zmieniać się z M w opiece na Damianem...oboje pracujemy na zmianę więc będziemy musieli sobie jakos poradzić...

confi- widzisz kochana normalnie rece opadaja, kurcze co to jest 20 tyg z dzieckiem, a pozniej mozesz wrocic do pracy i za pare dni z niej wylecic masakra! ja najpierw wykorzystam urlop macierzynski, pozniej caly urlop bo to bedzie juz koniec roku praktycznie i wracam do pracy a z mala na zmiane beda siedziec babcia i ciocia- same sie zaoferowaly, wiec nie mam z tym problemu, ale ile jest mam ktore nie maja nikogo do opieki- szok

niunia27 - moje gratulacje!!! Sporawy ten Twój Synuś :)))

ależ się wczoraj posypało... :)

Tez tak zrobie, jak Ty ankzoc.
Tylko nieco obawiam sie, ze jakis czas bede musiala pobyc tez na wychowawczym.
Wiem, ze mozna to jakos tak zrobic, ze bierze sie jeszcze dodatkowy macierzynski i mozna pracowac na pol etatu. Musze poczytac jeszcze.

reklama
Do góry