reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ale mam dzień :baffled: jeszcze się na dobre nie zaczął a ja mam dosyć :-(
jak mnie skurcz złapie to normalnie mam ochotę sobie nie wiem co odgryźć :wściekła/y: taki tępy ból jak przy okresie.... aaaaaaaaaaa.....
oj Marcelek to chyba jedynakiem zostanie :sorry2:

no i właśnie nie potrafię się skupić co do decyzji o tym pasie :-(
znajomi lecą na weekend do Polski, na komunię i myślałam by teściówkę poprosić właśnie o zakup tego pasa i jakiegoś taniego staniczka do karmienia....

agakm z tego co widzę to dla mnie XL jak coś - bo teraz mam 116cm w pasie, ale nie mam pojęcia ile mi ubędzie po porodzie :no:

ankzoc - no ja też się właśnie zastanawiam nad tym dłuższym pasem, bo ja nawet przed porodem miałam zwałki tłuszcze nie tylko na brzuchu ale i nad pasem... i dlatego tak mnie korci ten dłuższy :tak: na allegro znalazłam takie regulowane na haftki. no nic poczytam jeszcze o tym.

reklama
patusia44 - no nie zazdroszczę Ci tych przeżyć.. Bidulka :((( A szpital to ja bym chyba zaskarżyła!! kuźwa jak tak może być??
Mój M jak zobaczył - co zabieram do szpitala - zapytał - "czy nie lepiej by im było do nas przyjechać i odebrać poród?" żenada... sterylne warunki? - akurat!!! cholera wie - czym Cię szpital wzbogaci.. ehhh..
Bardzo się cieszę, że jednak najgorsze masz już za sobą, i możesz się nareszcie cieszyć całą rodzinką w domku :))
Fajnie, że się odezwałaś na otwartym - bo wieki Cię tu nie było!!!
Trzymaj się Kochana!!! No i ucałuj Emilkę i Oliwierka ode mnie :))

zieeew , pospałam troszkę zanim moi niezawodni sasiedzi nie zaczełi szurać po podłodze jakichś cięzkich rzeczy... nie skonczyli jeszcze tego remontu a ja się zastanawiam czy w tym wcieleniu go skończa....
męczący sa a jeszcze sie nawet nie wprowadzili...heh niezły start. Już ich nie lubię a jeszcze na oczy nie widziałam i pewnie nie tylko ja ...

barmanka79 w sumie to masz rację bo sam mój brzus z zawartościa chyba waży z 5 kilo ;-) okaże się ile wody ile tłuszczu zostanie po wszystkim...ojjjj będzie się działo :-)

aga_k_m nie ma sprawy ;-) troska to moja specjalnośc ... mój M tez czasem wyjeżdża, jak dostaje jakies zlecenia to często jeżdzi do Warszawy albo w okolice Szczecina...a ja chodze i sie martwię no i zawsze mu powtarzam ,ze jak ma gnać na złamania karku to niech lepiej przyjedzie pół godziny później ale cały i zdrowy...ja to w ogole jakies matczyne zapedy czasem mam ;-)
ale to wszystko z miłości :-)
a co do allegro, to czasem zastanawiam sie czy niektórzy tam maja jakies zalążki mózgu czy jeszcze im się nie wykształciły, u Ciebie skróciła nazwe ulicy a u mnie ...wysłałam formularz dostawy z adresem do wysyłki na wyraźne życzenie pani sprzedającej....kupowałam spodnie ciążowe...
a ona co? Wysłałą mi spodnie owszem..na adres z przelewu noszsz kuźwa....:baffled::confused:
gdzie te ludzie mają mózgi? Wywiało chyba . Także rozumiem co przezywasz...

Patusiu Twoja historia skania mnie do mocnego zaciśnięcia nóg i krzyku JA NIE RODZĘ !!!! ale wiadomo ,ze zdarza się to bardzo rzadko i bardzo Ci współczuję ze trafiło się akurat Tobie....nie mniej jednak nagrodę za trud masz:tak: Emileczka jest śliczna i tylko to się liczy

Ankzoc ja mam ten balsam i faktycznie jest on dośc fajny, dobrze napina skórę ... już powolutku zaczynam go stosować...na razie na pupe która chyba najbardziej dostała przez ciążę w kość..zwisła mi troche i trzeba to naprawić ,ale dołączam się do grona osób polecających Pharmaceris :tak:

patusia- kochana, kazda z nas po takim meczacym pobycie w szpitalu, wygladalaby na wykonczona i bladziutka, ale spacerki ze szkrabkami zrobia swoje ;-)

confi- no wlasnie w aptece babeczka mi mowila zeby uzywac krem i zawijac sie pasem

Confi - nie było by najmniejszego problemu jak by mi dali rodzić naturalnie. Mała była nrmalnych rozmiarów a ja miałam rozwinięta akcję - zamiast relanium mi dawac w nocy mogli na porodówke zabrać a nie czekać do rana - i w te pędy kroić po obchodzie - gdy juz mała miała zaburzenia tetna -a potem te komplikacje eh trzeba miec pecha takiego jak ja - mimo wszystko chwalę sobie szpital i lekarzy- chuchają na zimo a polożne na medal i na sceptyku i na położniczym.
no tak , jak nie urok to sraczka...u nas z kolei jest bardzo duży nacisk na porody naturalne i strasznie zwlekają z decyzją o CC nawet jak jest zagrożenie..to mnie przeraża najbardziej ...nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam ,ze wolą dziecko z Ciebie na siłe wycisnąc niż zrobić cc..:baffled:
mam nadzieje ze to nie jst do konca prawda a tylko jakaś pojedyncza opinia.
Co gorsza inne szpitale nie sa lepsze wcale więc w sumie chyba wybrałam najmniejsze zło..zobaczymy

Dobrze ze to już wszystko za toba i możesz się cieszyć swoimi skarbami ... ja czekam z utęsnkieniem na najmniejszy nawet skurczyk..nawet nie wiecie jak mnie ucieszyły te upławy dziś...o matko świeto narodowe..
ale do M nie dzwoniłam bo zraz by spanikowany przyjechał z pracy :-D
wolę go w domu jak będzie mi naprawd potrzebny a nie teraz , by mnie wkurzac jeszcze

ankzoc...ja nie jestem pewna co do tych pasów...tzn nie wątpię w ich działanie ,ale chce spróbowac dojc do siebie bez tego...moja skóra jest tak elastyczna ze wierze iż mi się to uda, ja nie no to wtedy pomyślę o pasie :tak:
na razie nie chce kupowac czegoś co być moze mi sie nie przyda...i tak dośc mam wydatków i problemów finansowych... licze na swoją skóre sportsmenki :-D
zobaczymy czy sie nie przelicze

reklama
patusia- jej ale slicznosci ta twoja mala..:) normlanie urocza jest, a co do przezyc to dobrze ze to sie skonczylo wszytsko dobrze, ja tez bede miala cc juz za 8 dni i troche sie boje tego nzieczulenia,, bede miala od pasa w dol.. a ty jakie milas?? i czy bolalo??? wogole gdzie oni je wstrzykuja?? bo slyszalam ze kladzie sie na boczku i wstrzykuja taka dlugasna igla w dolny odcinek kregoslupa.. brrrr...:/

barmanka- ja juz zakupilam nie pas a majtki wyszczuplajace ktore maja taki pas juz wbudowany,, kosztowaly mnie ok 20zl, a rozmiar to kupilam sobie rozmiar mniej wiecej taki sam jak nosilam przed ciaza..:)

Do góry