reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

super wynik wiele sie dowiedziałam hihi
Wynik: Na 50% będzie to chłopczyk. Na 50% będzie to dziewczynka.
Ja miałam dzisiaj usg na przezierność i wszystko jet ok tzn w granicach normy.Ciesze się strasznie.

Madzia ja osobiście korzystam z informacji które zamieszczasz bo po co mam tracić czas na szukanie skoro ty wszystko nam opisujesz z mojej strony wielkie dzięki! No i oczywiście cudownego wyjazdu tylko uważajcie na siebie bardzo.

Co do płci dzisiaj u mnie jest równiutko 12 tydz0 dni i lekarz powiedział że coś u tak wygląda na chłopaka ale nie obiecuje:-D
Dziewczyny nie sprzeczajcie się, na prawde nie macie większych problemów???

reklama
Moniau- strasznie mi przykro mam nadzieje e uz niedlugo bedziesz sie cieszyc znow fasolka

Justyna_0 -ja czekalam dokladnie tydzien i 4dni wiec moze u ciebie tez bedzie szybciej:-)

u nas tez robia badanie krwi tylko dwa razy w ciagu ciazy ale jest cala lista przedlozona kobiecie w ciazy co bedzie robione i mamy swiadomosc badan:-D

Madziu nie przejmuj sie:-)

a moderator to bardzo dobry pomysl nie bedziemy tolerowac kwasu na naszym forum:tak:

dzieki diewczyny za mile slowa ja tez sie strasznie ciesze ze wyniki ok bo wisialo to nademna jak ie wiem

a co do informowaniu o ciazy jeszcze nie zdazylam powiedziec tesciom:-p, i naazie mi sie nie spieszy

katarzyna s - a jak u ciebie?

przepraszam ze nie odpisze kazdej ale naskrobalyscie 6stron ze juz mi sie pomieszalo:-D, postaram sie poprawic

Madziu! Chociaz jestem poczatkujaca na forum to czytam je od dluzszego czasu i chcialam Ci bardzo bardzo podziekowac za Twoje info.Wiele z nas nie miało łatwych poczatkow i to co nam przedstawialas na pewno wiele z nas uspokoilo i dostarczylo wiedzy.A jesli kogos denerwuja Twoje wypowiedzi to niech przerzuci sie na lekture FAKTA!!!! Goraco cie pozdrawiam

WitamWas mamuski!! ;-) Nie mialam dostepu do neta przez 9 dni i tyle w tym czasie naskrobalyscie, ze szok:szok: Super ze nasz majowy watek taki "rozkrecony":tak::-) Poczytalam sobie troszke, co prawda wyrywkowo, ale juz zdazylam zauwazyc ze duzo sie tu dzialo. Ostatnie stronki jakies takie "klotliwe" troszke:happy2:. Kochane nie chce od tej pory juz wiecej slyszec o zadnych dąsach i fochach. Przeciez nie o to tutaj chodzi, laczy nas cos pieknego- wszystkie nosimy w brzuszkach Malenstwa ktore w nas rosna, i chcemy sie dzielic miedzy soba wszystkim co z tymi naszymi Skarbami zwiazane,radosciami i obawami, i mysle ze na klotnie miejsca tu byc nie powinno. Wiec oglaszam koniec!:tak:;-):-)
Ja bylam u rodzicow przez tydzien, ale wyjazd nieudany zbytnio, bo moje cory zalapaly jakiegos paskudnego wirusa i sie mocno pochorowaly.A na koncu dopadlo i mnie:baffled:.No ale juz jest dobrze. W czwartek mam wizyte, ale cos zestresowana jestem, bo ostatnio gin mowil ze teraz nie zrobi mi juz usg, a przeciez to bedzie 12,5 tc, wiec czas w ktorym powinno sie zrobic to badanie na przeziernosc. A to badanie jest raczej dosc istotne, no nie? I nie wiem czy jakby mi faktycznie nie chcial zrobic tego usg to mam sie z nim o nie wyklocac, czy dac sobie na wstrzymanie???? Jak myslicie ???? A poza tym zaczynam troche sie nakrecac, bo od ok tygodnia tak calkiem nagle przeszly mi zupelnie wszystkie objawy ciazy, i czuje sie calkowicie nieciazowo. W poprzednich ciazach do samego konca jakies tam pojedyncze objawy wystepowaly, a teraz tak mi jakos kompletnie jak nie w ciazy...hmmm:happy: Jeszcze raz prosze Was o zdanie co do tej przeziernosci. Moj poprzedni gin prowadzacy 2 poprzednie ciaze robil mi te badania, ale przeprowadzilam sie i mam nowego gina. Ma opinie ze dobry, wiec nie wiem juz sama. Kazdy lekarz te badanie robi?
Pozdrawiam Was cieplo.
(ps.Mela dzieki za pamiec o mnie:-))

LILIann z tego co ja sie orientuje jest to badanie obowiazkowe.jestem z Wrocławia i Corfamed do ktorego chodze od lat wprowadzil to usg jako obowiazkowe.Mierzy lekarz wtedy przeziernosc karkowa i kosc nosowa głownie pod katem zespolu downa.Podobnie jest z usg w 20 tygodniu,wtedy ma mozliwosc rozpznania innych ewentualnych wad pozdro!:-)

no to dziś mam pierwsze w tej ciąży USG o 12,30 mam być w szpitalu na badaniu.
Zobaczymy co mi los przyniesie... skoda że muszę iść sama bo mąż się nie da rady z pracy wyrwać. I jak nastroje? mam nadzieje że nastrój już mniej bojowy.

Hej dziewczyny ja mam jutro pierwsze spotkanie z polozna ,bardzo sie ciesze bo chce porozmawiac z nia na temat porodu.Bardzo bardzo boje sie porodu naturalnego -to chyba jakas fobia ,nie moge dobrze spac i ciagle o tym mysle i nie moge cieszyc sie moja ciaza.Czy wy tez tak macie? Jak sie nie zgodza na cesarke to moze wroce do Polski .Cesarki tez sie boje ale mniej niz naturalnego porodu:-(.

reklama
Dziewczyny po raz ostatni poruszam wczorajszy temat ale mam tlumaczenie zaszyfrowanej wiadomosci od orticy:-p :
..........IK WENS JULLIE ALLEMAAL HELE FIJNE ZWANGERSCHAP KLEINE BEESTJES EN HOOP IK JULLIE OVER EEN PAAR MAANDEN WEER ZIENS MAAR WEL LACHEND

Zycze wam wszystkim milej ciazy male potworki i mam nadzieje ze jeszcze was odwiedze w ciazu kilku miesiecy.:-D

Anecik powodzenia kochana na USG :) daj znac jak wrocisz :)

A co do tego filmiku to wczoraj pokazywalam go mojemu M i sie zdziwilam bo ja sie bardzo krzywilam ogladajac go a on na to : NO CO? dasz rade.....
Rozwalil mnie na lopatki hahaha

Do góry