reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

justa_b- no mozna kupic takie paseczki lakmusowe w aptece ktore kosztuja chyba z 50 zł , ale wiem ze takie zwykle paski lakmusowe tez moga byc, tylko nie wiem czy masz w domu, bo ja takowych nie posiadam

reklama
justa_b- no mozna kupic takie paseczki lakmusowe w aptece ktore kosztuja chyba z 50 zł , ale wiem ze takie zwykle paski lakmusowe tez moga byc, tylko nie wiem czy masz w domu, bo ja takowych nie posiadam

Ja też nie mam, ale może zaraz wyślę M do apteki gdzieś ;-) no ewentualnie sama pojade jak mnie puści :-)

Na razie zmykam, muszę się popluskac, zmierzyć ciśnienie i coś musze wymyśleć żeby sprawdzić te wody ;-) odezwe sie jeszcze dzisiaj pa

justa_b- najlepiej kochana jakby udalo ci sie dostac zwykle papierki lakmusowe, tylko nie mam pojecia gdzie to kupic :confused:, bo te testy z papierkami sa drogie tak jak pisala 50 zł!
a jakby ci sie udalo dostac zwykle papierki lakmusowe to :
Papierek ma kolor żółty. Wydzielina pochwy ma odczyn lekko kwasowy/obojętny, wiec kolor paska pozostanie nie zmieniony. Wody płodowe maja odczyn zasadowy, wiec papierek zmieni sie na kolor zielono-niebieski.

Witam Mamuśki
Ja nadal 2w1, choć już miałam nadzieję, że coś się ruszy, bo miałam skurcze i ogólnie nienajlepiej się czułam. Powiem Wam, że po tych wygłupach z T jakoś lepiej się czułam, skurczy miałam mniej i zasnąć nie mogłam:shocked2: a przy Nim oczy same się zamykały:shocked2: Wczoraj poza tym miałam w sumie pierwszy raz stopy i łydki jak małe baloniki... Zawsze mi same łydki puchły, a tu patrzę palce wyglądaja jak małe serdelki:eek:
Zaczynam się niepokoić o Małego, bo jakiś nieaktywny jest, jak nigdy... Może śpi, choć nie wiem:zawstydzona/y:
Ja od rana czuję się osłabiona, kregosłup boli, brzuch się opuścił jeszcze bardziej, w sumie cały czas jest twardy, a ja śpiąca jak nie wiem:confused2: W ogóle to jakieś głupie sny miałam, że krew się ze mnie lała, a lekarze na porodówce nie reagowali, tylko zajęli się moim sercem... Ja to już chyba za bardzo to przeżywam:zawstydzona/y:
Poza dzisiejszym nienajlepszym sampopoczuciem fizycznym, psychicznie tez fatalnie... Doła łapę, bo sytuacja w domu nienajciekawsza:-( i dołuje dodatkowo... No ale tak to jest, jak człowiek jest bezradny, a chce pomóc... I wnerwiają mnie wygórowane oczekiwania z drugiej strony przy zerowym dawaniu czegolokwiek od siebie:angry:
Eh to życie :-(

Witajcie:-)
W nocy burza, silne wiatry, spac nie mozna było.....za to sen miałam świetny.
Przez całą ciąże nie sniło mi sie żadne dziecko, żaden poród itp a dzis ...ze Urodziłam córkę i 3 szczeniaki.
Jak sie zdziwiłam jak mi je do karmienia przyniesli....:baffled:
ankzoc pytałam wczesniej z ciekawosci ale juz Cie wczoraj nie było w jakim miescie rodzisz?

Witam Majóweczki!!!

i ja oczywiście nadal 2w1 :))) :-D

nocka rewelacyjna - 7 h przespanych bez żadnej przerwy!!! :tak::-D

Imagination - ja chodzę zapuchnięta od conajniej 2-3 tygodni (zazwyczaj puchłam wieczorem, ale teraz i z rana mi się nóżki wypełniają - całe szczęście, że to nie boli ;-)). Z sexikiem póki co nie ryzukuję - bardzo chciałabym zachować nasz piękny termin porodu!!! więc 25 maja pewnie poszalejemy z M, a ponadto będę stosowała wszelkie wymienione wcześniej sposoby prowadzące do wywołania Małej na świat, hehe.. Może jestem egoistką - ale chciałabym urodzić w Święto Mamy i już ;-)!

co do katarku, i krewki w nosie - już się do tego też przyzwyczaiłam.. Najgorsze jest to, że ja nie byłam nigdy alergiczką - a teraz ciągnę nosem jak tylko jestem gdzieś na spacerku, bądź posiedzę sobie w ogródku przed domem.
aaa no i też postanowiłam zainwestować w nawilżacz powietrza :)))

reklama
Do góry