reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Hej kochane:-)
Ja tak tylko na chwilkę
bo przy maleńkiej to kupę roboty...troszkę postaram się Was nadrobić:-)
Pozdrawiam Was serdecznie

reklama
hej
a ja sie przeziebilam!!!!!masakra niby cieplo a na drugi dzien zimno nie wiadomo jak sie ubrac i chyba w szkole ktos tam kichal itd i mnie zarazil.......masakra
na sam koniec ciazy ..musze szybko wyzdrowiec bo nie bede miala sily rodzic!!!
pozostaja mi tylko domowe metody bo jak wiadomo nic nam nie mozna brac...hmmm
buziaki zdrowka zycze wszytskim!!!
milego weekendowego leniuchowania!!:-D

Hej :-) zdrówka życze Krystyna, rozumiem Cię bardzo dobrze jak jestem w ciązy 3 razy miałam chore zatoki :-(

Z rana zaczełam temat sączenia się wód płodowych, bo mnie to niepokoi, od kilku dni ciągle mam mokrą wkładkę, może Ty Nina mi pomożesz ;-) widzisz całkiem przed chwilką jak lezałam na wznak normalnie "siknęło mi się" troszeczkę, że tak powiem, fontanny nie było ale tak to jeszcze nie miałam Czy to może byc to o czym myślę :confused:

Chyba pojadę gdzieś do apteki po jakieś testy czy te paski lakmusowe czy jak tam

Justa_b wiem, że do szpitala masz daleko, ale zamaist wariowac z nerwów i kombinować, to jedź do tego szpitala, będziesz wiedziała co i jak, a może i jakaś dobra położna podrzuci Ci pasek lakmusowy na ewentualny przyszłe próby.

moje drogie,
u mnie chyba w koncu zaczyna sie cos dziac!!:-)
wlasnie wrocilam z malego spacerku, czulam sie nieco niekomfortowo, jak sprawdzilam w lazience co sie dzieje, to przyczyne znalazlam dosyc szybko.
Mianowicie, wlasnie odszedl mi ten czop sluzowy!
Szczerze mówiac, spodziewalam sie czegos mniejszego.
W nocy mialam tez troche bóli. Teraz tez czuje takie skurcze, jakby miesiaczkowe, tylko bardziej klujace, jednakze sa calkowicie nieregularne. Wczoraj jak mnie badala polozna, to mialam 1 cm rozwarcia, chyba dzis juz sie powiekszylo.
Chyba juz czas najwyzszy, przypomne, ze termin mialam na wtorek.
Nie wiecie jak to jest z tym czasem, tzn, ile mniej wiecej zostalo do porodu, jak czop odejdzie?

Bazylia123 - jeżeli podbarwiony krwią to prawdopodobnie do 24 h :-) Jeżeli nie to może być dłużej.

A ja dzisiaj myślałam, że to już bo dostałam regularne skurcze i trwało to przez 2 h i przeszło, a ja się już tak cieszyłam:baffled:

reklama
nie widzialam tam takiej "zywej" krwi, ale czop byl brunatno-czerwonawy. czyli tak jakby podbarwiony krwia.
jednakze zadnych skurczy nie mam.

Do góry