reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja też od przeszło tygodnia mam może nie tyle biegunki co dość luźne kupki a brzuch jak na okres zaczął mnie pobolewać przeszło 2 tygodnie temu :-( i co? i nic :no:
Ze skurczami różnie bywa, są, ale tylko jak coś robię, przychylam się, kucam, szybciej idę i nie są bolesne. Tylko silne twardnienie brzuszka.

Aj tam :baffled:

reklama
tsarina- nie mam pojecia w kazdym razie moj maz jest bylym sportowcem i mowi ze organizm po pewnym czasie np dlugiego bol przyzywczaja sie do niego, ze nie jest on juz dla nas taki uciazliwy jak na poczatku, widzisz w moim przypadku chyba sie to sparwdza bo chodze z tymi skurczami juz od m-ca na poczatku, bralam 3 x magnez, nospe tak kazal mi lekarz a teraz nawet o tym nie mysle- zreszta i tak mi nie pomagaly. W kazdym razie jak mialam okres to chodziłam po scianach :-D z bolu, moj maz sie boi, ze nie poznamy momentu, bo ciagle chodze z tymi skurczami :confused::baffled:

Wiecie i ta wkładka :baffled: ciągle mokra

Może sącza mi się te wody :confused: do wc ciągle chodzę w nocy potrafie 3 razy za dnia nie zlicze normalnie

Wczoraj rozmawiałam z moim kuzynem, to ten mi powiedział, że kiedyś jak jego znajoma była w ciąży i powiedziała swojemu dr, że ciągle sika, ze tak powiem, to ten kazał jej od razu jechac do szpitala i w ciągu kilku godzin urodziła :baffled::confused::baffled::confused:

Nie wiem co o tym wszystkim myśłeć

własnie anzoc, poruszyłaś kwestię o którą się miałam kiedyś pytać. czy to jak znosimy bóle okresowe można przełożyć na to, jak zniesiemy bóle porodowe? Kiedyś mi sie coś takiego obiło o uszy, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć

Ojjj, to brzmi za piękne żeby mogło być prawdziwe.
Ja przez całe życie nie korzystałam z żadnej pomocy farmaceutycznej przy bólach miesiączkowych. Po pierwsze, bo leniuchowi nie chciało się wstać rano i lecieć na dół do kuchni do szafki z lekami :zawstydzona/y: Po drugie, to musiałoby się powtarzać co miesiąc, a takie szpikowanie się chemią nie może być zdrowe.

I teraz miałoby to znaczyć, że ból przy porodzie będzie mniejszy? Hmmm, nie wydaje mi się.

Szczególnie, że np idąc do dentysty od wejścia krzyczę o znieczulenie (nie jestem w stanie znieść mocniejszego ucisku na dziąsła obcej osoby, a co dopiero mówić o borowaniu :no: )

Podejrzewam, że jak to będzie to dopiero się okaże i żadna tego nie jest w stanie przewidzieć :sorry2:

justa_b- kochana jesli sie sacza wody plodowe to maja taki slodkawy zapach, sa przeroczyste i do tego moga np zawierac jakies biale takie farfocle :-), ale jesli masz obawy , ze to wody to jedz do szpitala. Nam polozna mowila ze jesli nie bedziemy pewne czy to sa wody, to zeby przyjsc z zalozona wkladka i one po tej wkladce sparwdz, podejrzewam ze pewnie tymi paskami lakmusowymi! a ponoc jak sie chodzi to wody sie nie sacza, bo glowka dzicka dziala jak korek, raczej leca jak lezysz lub siedzisz

moniqsan, tsarina- wiecie co nie wierze w to, ze bol podczas okresu przeklada sie na bole porodowe :cool2: u nas byl taki przypadek, ze dziewczynie ktora trafila do szpitala na porodowke wyleciala czesc pepowiny, ktora odeszla z wodami, musieli szybko ja zabrac na cesrake, dzieciatka glowke mialo w kanale rodnym i dociskalo pepowine, wiec lekarz musial wsadzic jej do srodka reke zeby trzymac glowke dziecka i rozluznic pepowine, a ona dostala skurczy partych i wiecie co ten lekarz opowiedzial, ze to jest taka sila, ze myslal ze jak wyciagnie reke to bedzie cala sina z martwica, ale na cale szczescie szybko zrobili jej cesarke przy calkowitym znieczuleniu- masakra co! zobaczcie jaka to jest sila tej macicy!!!

no hejka, i ja się witam :tak:
oj w moczu czuje że ja dziś bez drzemek w ciągu dnia to nie dam racy :sorry2: nie dosyć że poszłam spać o 3, przebudziłam się o 4.3 jak mężuś wchodził do łoża, to jeszcze rano sama z siebie wcześnie wstałam :-( no to nastawiłam już pranko by czasu nie marnować...
wczoraj miałam wysokie ciśnienie, zazwyczaj mam ok 110, a wczoraj zdarzyło się i 140. ale synek się ruszał i to zdrowo więc jakoś się tym nie przejęłam...choć może powinnam... nie wiem...

justa_b- kochana jesli sie sacza wody plodowe to maja taki slodkawy zapach, sa przeroczyste i do tego moga np zawierac jakies biale takie farfocle :-), ale jesli masz obawy , ze to wody to jedz do szpitala. Nam polozna mowila ze jesli nie bedziemy pewne czy to sa wody, to zeby przyjsc z zalozona wkladka i one po tej wkladce sparwdz, podejrzewam ze pewnie tymi paskami lakmusowymi! a ponoc jak sie chodzi to wody sie nie sacza, bo glowka dzicka dziala jak korek, raczej leca jak lezysz lub siedzisz

Widzisz kochana ja mam pewnego rodzaju problem :baffled: kiedyś w wypadku straciłam węch :sorry2: i sama nie mam jak sprawdzić zapach, przezroczyste są napewno i zawierają jakieś białe farfocle, to widze

A do szpitala ma 60 km, kurcze nie wiem co zrobić :confused:

Myślałam o tym żeby dac M do powąchania, ale tak troche mi głupio, nie wiem z reszta czy on poczuje :confused:

justyna b- a przychodni nie masz gdzies blisko, gdzie bylyby jakies polozne? no bo faktycznie jak masz 60 km do szpitala :baffled:, a jak chodzisz to tez leci?? bo nie jest to geste?? tylko takie wodniste

reklama
justyna b- a przychodni nie masz gdzies blisko, gdzie bylyby jakies polozne? no bo faktycznie jak masz 60 km do szpitala :baffled:, a jak chodzisz to tez leci?? bo nie jest to geste?? tylko takie wodniste

Widzisz ja miszkam na wsi tu takich instytucji nie ma............ jak chodze ??? to raczej nie, prędzej jak wstaje siadam, a jak siedzę leze to czasem nawet czuje jak coś leci.............. a gęste napewno nie jest :unsure: a domowym sposobem prucz powąchnia nie da się sprawdzić tej wkładki :confused:

Do góry