reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

uwaga uwaga !!
idę dziś do fryzjera :-p :-D :-D
ale tylko na obcięcie włosków. kolorku zdecydowałam że nie będę robić :-(

wymyśliłam inną opcję - obetnę u fryzjera, a farbę kupię sama i mąż mi jutro pofarbuje włoski:tak:
szkoda mi wydawać kaske na balejaż. pomyślałam że po porodzie włoski będą wypadać, a my i tak szybko do ludzi nie wyjdziemy, pierwsze spacerki z wózkiem będą za jakieś 2-3tyg, i to krótkie - więc niemusze wyglądać jak na wesele :sorry2:
dlatego tylko je obetne i położę jeden kolorek :tak:

jak myślicie w jakim kolorku będzie mi ładnie? bo ja nie mam pojęcia :sorry2: :sorry2:

reklama
Bo tam jest jedna dziewczyna bodajze Jadźka na nią mówią i ona mi tak strasznie z buzi przypomina naszą Slonko ze normalnie napatrzec sie nie moge jak porównuje tamta dziewczyne i jej zdjecie na BB
a kojarze , kojarzę ...faaktycznie masz rację ...podobna :-D

Agus mój mąż pracował przy budowie naszej gdańskiej Autostrady A1 (skanska)- był odpowiedzialny za ok 20 km odcinek. Porozstawiał ludków i maszyny, wydał zakres prac na pół dnia i miał po jakies papiery jechac do biura które było oddalone od budowy kilkanascie km. Musiał wjechac autem rzęchem (osobówką bo przeciez Ci w biurach mieli jeepy terenowe :wściekła/y:) na zwykłą drogę krajowa i na tej drodze na przeciwko jechała ciężarówka na budowe i doszło do czołówki z winy tamtego kierowcy. Facet nie miał zadrapania a mój mąż walczył o życie i o to by mu nie amputowali nóg. Pamietam jak lekarze powiedzieli ze czeka go minimum 2 lata leczenia to ja sie tylko usmiechałam i mówiłam ze za 8 m-cy wróci do pracy.

o matko ,aż mnie ciarki przeszły. Trzymam kciuki za szybki powrót Twojego mężusia do zdrowia...dzielny z niego facet :tak:

confi - no właśnie z tym poręczaniem za kogoś to naprawdę śliska sprawa :sorry2:
z jednej strony chcesz pomóc, znasz tą osobę, powiedzmy że nigdy cię w życiu priv nie zawiodła, najlepsza kumpela na świecie i wogóle ach i och - a potem okazuje się że jeśli chodzi o pracę to albo ma dwie lewe ręce, albo mało rozumna jest, albo niekompetentna...
tylko właśnie szkoda że potem dzieją się takie szopki jak napisałaś - jak odmówisz pomocy to od razu słyszysz hasełka, że ci w dupce poprzewracało :wściekła/y: :wściekła/y:
szkoda że nikt nie widzie drugiej strony medalu :-(
otóż to...to jak z poręczaniem komus kredytu...ja mam w sobie tyle nieufności nawet do rodziny ,ze nie zrobiłabym tego . tak samo jak nie poręcze już za nikogo w pracy...poza tym cholera ja sama musiałam się starać i udowodnić ,ze nadaję się do tego zawodu ,że potrafie bo na początku byłam skazana na banicję...a to dlatego ,ze znałam włascicielkę kwiaciarni i pracownice się dowiedziały. Mogłam iśc na łatwizne i bazowac na tym ze sie znamy ale poprosiłam o całkowity brak forów... bo wiedziałam ze tą drogą niczego się nie naucze...i co? wyszłam na swoje...bez ułatwiania. Moje zdanie jest takie ..chcesz pracowac to pracuj i sam udowodnij ze się nadajesz :tak:

aga_k_m majówki w Pradze ...to byłoby dopiero coś ... echhhh jakby chociaz udało nam się zorganizowac spotkanko w kraju to już byłby sukces :-D
zasługujesz Kochana , zasługujesz :tak: ja sama przez te parę miesięcy przekonałam się ,ze jestes niezwykłą osobą i bardzo się ciesze ,że Cie poznałam ;-)

*AgA* po tym widac w jakim chorym kraju żyjemy...aż szlag człowieka trafia .... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja dziś się dowiedziałam ,ze 200 mieszkań w TBS ach jest zablokowanych ...dla panów urzedników :no::wściekła/y::szok:
co za bydło ja nie moge ...ludzie latami czekają na lokum komunalne a Ci takie rzeczy robią ...skandal
my z M chcemy się zapisac na takie mieszkanie, bo nie wyobrażam sobie mieszkac całe życie na 27 metrach a kredyt ? Wolne żarty...samemu pod soba kopac dołek? W życiu....wolę poczekac 4-5 lat i dostac mieszkanie od miasta...

AgA - raz jeszcze wyrazy współczucia, z powodu tego całego wypadku.. Podziwiam Waszą siłę i wzajemne wsparcie!!! Będzie dobrze!!! Najważniejsze, to nie zaniechać rehabilitacji!!!

a Skanską to ja bardzo dobrze znam ;))
koło Bolesławca buduje się teraz węzeł autostradowy..ehhh

a mi jak miło :)) no u mnie to wszystko z przerwami trwało, hehe ;-):-D (po pierwsze jestem po TB, więc rok nauki dłużej.. Później przerwa po maturze) no ale cóż.. najważniejsze, że jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru..

Mam jeszcze w planach zrobić podyplomówkę z wyceny nieruchomości, no i certyfikat świadectwa energetyczności - to już byłby full wypasik ;))

Ja na razie skupiłam uwage na uprawnieniach:-)i jak dobrze pójdzie to juz za niedługo będe miała w kieszeni:)tylko nie wiem jak to dokładnie wyjdzie, bo duzo nauki, malutkie dziecko, a tu M też sie szykuje do uprawnien, ale jakoś damy rade.

ja po popołudniowej drzemce. Jejku....................jaka ulga:-)w nocy spałam może 3 godz.Potem próbowałam ale jak na złość nie mogłam oczu zmrużyć.Poszłam zapisać sie do fryzjeza, cholerqa dziewczyny jak sie zmachałam:wściekła/y:myślałam że juz do mieszkania nie dojde, tak mnie kregosłóp łupał, a mały chyba na szyjke naciskał:sorry2:Jak sie wyłożyłam na łóżku to od razu usnełam:-)

Ja od dawna marze o Pradze daj znac kiedy to sie wybierzemy razem z Gdańska :tak:;-):-D

też prawda :-D w kupie raźniej... moze kiedys uda nam się spotkac na spacerze z naszymi pociechami...
nie wiem czy pytałam Ciebie , ale znając mnie to tak ...jednak zapytam jeszcze raz ...wybacz ... w jakiej dzielnicy mieszkasz? :zawstydzona/y:;-)

AgA - kurczę aż mi się łezka w oku zakręciła jak przeczytałam historię wypadku twego męża :-(

a właśnie - Słonka to jeszcze nie było od rana :szok: haloooo gdzie ty się podziewasz?
może na porodówce jesteś co?? :-D ja się śmieje, ale normalnie kopara by mi opadła jakby to było prawdą ;-)

agakm - flachowcy dobre hihihi
ja też chce do Pragi :tak: :tak: :tak: :tak:
też nigdy nie byłam, a kol mówiła że super hiper ślicznie tam jest

ja dziś się dowiedziałam ,ze 200 mieszkań w TBS ach jest zablokowanych ...dla panów urzedników :no::wściekła/y::szok:
co za bydło ja nie moge ...ludzie latami czekają na lokum komunalne a Ci takie rzeczy robią ...skandal
my z M chcemy się zapisac na takie mieszkanie, bo nie wyobrażam sobie mieszkac całe życie na 27 metrach a kredyt ? Wolne żarty...samemu pod soba kopac dołek? W życiu....wolę poczekac 4-5 lat i dostac mieszkanie od miasta...

Qrcze ja mieszkam własnie w TBS-ach wiesz co bo oni kombinuja dostaja mieszkanie za niewielkie pieniadze a potem pod stołem sprzedaja je za nie duze pieniadze ale w zasadzie 4 razy takie jakie włozyli na poczatek.
W koncu tbs nie jest własnoscia mieszkańca a moi sasiedzi chca swoje mieszkanie odstapic za 110 tys.

Qrcze ja mieszkam własnie w TBS-ach wiesz co bo oni kombinuja dostaja mieszkanie za niewielkie pieniadze a potem pod stołem sprzedaja je za nie duze pieniadze ale w zasadzie 4 razy takie jakie włozyli na poczatek.
W koncu tbs nie jest własnoscia mieszkańca a moi sasiedzi chca swoje mieszkanie odstapic za 110 tys.
ręce opadają normalnie, czy ten kraj musi byc taki robaczywy? Czasem aż płakac się chce jak sobie uświadamiamy jakie perspektywy daje nam nasz cudowne państwo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No własnie...gdzie jest Słonko??? czyżby się rozpakowywała? Kto ma telefon do niej?

reklama
Barmanko, Agus, dzieki!!!!! O dziwo te siłe czerpie od własnego M. Kiedy to ja lub jego mama płakałysmy nad jego łózkiem to On nas pocieszał i jest tak do teraz jak mam jakies zwatpienie. Jego hasło to "co nas nie zabije to nas wzmocni" a poza tym udało nam sie zmajstrowac Zosie i kazdy sie zastanawia jak myśmy to zrobili hahahahaha:-):-D

To ja lece odebrac go z rehabilitacji pewnie ledwo zyje do wieczorka pa

Do góry