reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Patusiaaaa85-"Szpitalne molochy" patrz duże szpitale.Rozmawiałam z dziewczynami, które rodziły np w Katowicach czy Gliwicach w dużych szpitalach i tam jest podobna sytuacja jak się coś dzieje to trzeba doprowadzić do finału bo następne czekają.Ale nie ma się co dziwić mamy wyż demograficzny;-).

reklama
aga_k_m- ja biore pajacyka, czapeczke, skarpeteczki plus jakis sweterk i to wystarczy wydaje mi sie..:)

ja wrocilam od dentyski i mialam jeden ubytek stad ten potworny bol przy jedzeniu ale teraz juz ok , zrobila mi go i musialam dac 70 zl... masakra.. ale wole zeby mnie nie bolalo juz..:)

Wrocilam i chyba normalnie wezme ten telefon.... hiehie... Maz chcial mi nawet dolozyc kasy i wziasc bardziej wypasionego (czyt. miesiac mialabym go ja, a pozniej zabierze mi go i da swoj stary :-D). Tylko zastanawiam sie jak sie pisze sms'y na takim dotykowym? Hm.... tego nie przemyslalam i nie sprawdzilam w salonie.... :confused::baffled::dry:

A co do tych uplawow! Sluchajcie, to wlasnie nie bylo jak uplawy! Dlatego ja tak spanikowalam! Przeciez nawet pisalam wczoraj, ze ja mam obfita ta wydzieline i ze juz przywyklam. No ale jak ja szlam z kibla i co dotknelam sie reka to mialam mokre uda, pozniej wzielam papier i co podtarlam to mokro za sekunde...
To chyba bylo tak jak barmanka napisala, ze w nocy widocznie malo sie ruszalam i jak wstalam to zaczelo sie wszystko wylewac... Ale normalnie uczucie straszne! :shocked2: Wiecie co, ale ja nawet nie chce wiedziec co bedzie jak bedzie naprawde akcja. Bo ja tak spanikowalam, ze wogole nie wiedzialam co robic!:baffled::no:

KURDE! :angry: Chcialam troche nadrobic Was, ale juz mi matka brzeczy, zebym po siostre jechala.... No to jak wroce to pewnie juz bede miala ze 20 stron, a nie 6 :-D

No to lece.... Jak wroce to moze sie odezwe.

karteczki noszą nazwę Colour Catcher - po obrazkach na opakowaniu poznasz które do czego ;-)
a jestem tutaj 3,5 roku - choć nie to jest najważniejsze - a to że człowiek uczy się na własnych błędach :-D i jak raz z czymś zrobił babola to potem kombinuje jak to coś naprawić albo jak drugi raz nie popełnić tego samego błędu ;-)
Dzięki za info :-)

Mamamatysia i M&m's - gratuluje Waszych śliczności przesłodkich :-)

Tsarinko dlatego właśnie stwierdziłam, że przy 3 cm i bez skurczów do szpitala nie pojadę. Nie chciałam porodu na siłę.Z nerwów dostałam skurczów i pojechałam ale do innego szpitala zostawili mnie na noc bo skurcze okazały się za krótkie(jak pisałam wyzej max 10 sek)i ktg ich nie rejestrowało.W piątek popołudniu ypuscili mnie do domu ale przed północa byłam ponownie w szpitalu.Sytuacja ze skurczami niewiele sie zmieniła (przez 24h jeden 1,5 minutowy skurcz:baffled:) wiec zabrali mnie na sale porodową po 1,5 h wyszarpali ze mnie Filipa przy 7 cm rozwarciu:-(
Dodam że taka sama sytuacja była z łożyskiem:-(.Teraz mam na macicy piękna bliznę 4 cm.A miało być tak pięknie...i tak szybko:wściekła/y:.
Tsarinko to dosc popularna praktyka w szpitalach molochach.Dowiedziałam się, że i przy 1 cm rozwarciu można poród"przyspieszyć".Masazykiem szyjki z prolaktynką
Patusiaaa85
Nie mam ani jednego szwu, jeden malutki supełek na rance po poprzednim porodzie. To akurat zasługa super położnej.
Mamamatysia - uff..jak to brzmi "wyszarpali"..brr.. Aż się dziwię, że nie masz szwów - nie ma to jak dobra położna :tak:

(...)
Co do moich skurczy to sa bardzo nie regularne co 20 / 10/ 25 minut:oo: wiec albo nic z tego nie bedzie albo czeka mnie ddddlllllluuuuugggggaaaa noc :oo:

poloze sie moze dam rade zasnąc. Spokojnej nocy ;-)
Jak tam Malinka009? Coś się dziś nie odzywa... Ostatnio była o północy.. Czyżby noc była ciężka..czy też już ściska swoje maleństwo :happy2:

slonkoonline ja mam telefon dotykowy i jestem bardzo niezadowolona z niego. Jeszcze po roku sie zepsul. Szajs jakich mało ale to kazdy wedlug gustu kupuje. A jaki to model tego dotykowego?

hmm.. no i marzena80 od wczoraj się nie odezwała :(( zaraz napiszę do niej sms-ka.. zobaczymy co i jak

slonkoonline ja mam telefon dotykowy i jestem bardzo niezadowolona z niego. Jeszcze po roku sie zepsul. Szajs jakich mało ale to kazdy wedlug gustu kupuje. A jaki to model tego dotykowego?

ja też miałam dotykowego samsunga 1,5 roku temu - i - to była porażka - szybko go opchłam na allegro (w zamian biorąc SE K800i). Do tej pory jestem szczęśliwa z tego powodu.

Natomiast moja siostra ma SE dotykowego - i wychwala go pod niebiosa..

Lepiej sprawdź sobie Slonko wcześniej ten telefonik - najlepiej u kogoś kto go ma.

Ja nie mam cierpliwości do telefonu, poza tym potrzebuje czegoś solidnego, a nie takiego do "głaskania" (jak jeździłam na inspekcje na budowę w zimie, wejście w cokolwiek na samsungu graniczyło z cudem! rekawiczki + ten telefon = nieporozumienie!)

reklama
Do góry