reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

mamamatysia ten Twój gin to jakiś znachor! On wywołuje porody! Tylko, szkoda, że nieco nieudolnie... przykro, że poród nie był "imprezą godną polecenia"- tekst velvet stał się u mnie kultowy:cool2:, ale masz już synka przy sobie i to jest najwazniejsze

reklama
tsarina- kochana ja juz od swiat wielkanocnych chodze zwarta i gotowa, a tu dupa, cos tam sie dzieje ale nie na tyle zeby to bylo juz!

aneteczka- tylko jak ten moj klops tak przybiera na wadze to co bedzie za 2 tyg:confused: 4,5 kg, az zaczelam sie bac jak ja urodze takiego potworka wielkiego, moja kolezanka jest dosysc spora kobitka jej cora miala 4,5 kg to musieli ja ciac, bo nie dala rady a ja...............:szok:

aga_k_m- no teraz moge smialo powiedziec ze rodze od swiat wielkanocnych :-D, a co do wagi malej jak tak szybko przybiera to boje sie ze jak jeszcze 2 tygodnie posmigam w ciazy to bedzie miala 4,5 kg :szok:

mamamatysia to musieli potem ładnie cie szyc co? Ja tez nie mam objawow zadnych to moze tez cos mnie wezmie wkoncu:) ja czuje sie tak dobrze ze wlasnie stwierdzialm ze mogla bym spokojnie nawet na rowerze jezdzic. Jedyne co mi dzis dolega to burza horomonów. Nerwy mam jak nie wiem co.

Patrze właśnie na mój suwaczek i że jeszcze tylko 2 tygodnie do porodu:-)jakbym miała cesarkę to pewnie gdzieś w okolicach dzisiejszego dnia.

Nie wierzyłam że dotrwam do 38tc, prawie całą ciąże bałam sie o moją szyjkę, co wizyta to takie nerwy że szok, gin próbował mnie nie martwić, ale po jego minach widziłam że mu sie nie podoba.
Już jest 38tc i nic, nawet nie wiecie jak sie cieszę, że synek przyjdzie o czasie. Ja już nawet dużo naczytałam sie o stymulacji i opiece nad wcześniakami:)

ankzok - ty to powinnaś trafić do Księgi Rekordów Guinessa za najdłuższy poród na świecie, ale tak serio to ci współczuję bo męczysz się bidulko a termin masz podobnie jak ja, trzymaj się dzielnie kochana i nie lekceważ niczego

Witajcie gaduły Majowe :-p
Boszsz ale do nadrobienia...trochę już poczytałam...
jak juz Aga pisała ja nadal w dwupaku ( dzięki Aguś za przekazanie info ;-)) i powoli zaczyna mnie to nudzić cholera...dość się nachodziłam w ciąży JA CHCĘ URODZIĆ !!:dry:
mój syn ma to głęboko gdzieś i chyba za karę ,ze chce go już wyganiac z ciepłego brzuszka nie dał mi spać przez całą noc...

U sąsiadów nadal remont...nienawidzę ich...:wściekła/y: już dawno tak nikogo nie nielubiłam :no:
ciekawe ile jeszcze będa tymi mlotkami napieprzać...jak się młody urodzi to się tam przejde i skonfiskuję :-p

Poruszyłyście temat ciuszków dla malucha na wyjście ze szpitala...ja mam przygotowane dwie wersje rozmiarowe 56 i 62 i składają się na nie body, skarpetki, spodenki, bluza , czapeczka i buciki...ewentualnie jak będzie tak chłodno jak wczoraj to dokładamy pod spodenki półśpiochy albo rajstopki. Rożka żadnego nie biore bo to bez sensu...biore tylko kocyk do ewentualnego przykrycia małego w foteliku. tatuś przyjedzie bez wózka no bo i po co? Fotelik wystarczy.
Ja w ogóle jestem przeciwniczką takiego nadmiernego ogrzewania malucha...bo potem są tylko kłopoty z tego tytułu , dzieciak choruje jak tylko wietrzyk zawieje a ja mieszkam nad morzem i nie moge sobie pozwolic na zbyt ciepły wychów...lepiej od razu przyzwyczajać do tego specyficznego morskiego klimatu :tak:

a tak w ogóle to zachwyciłam się maluszkami m&m's i mamamatysia ...piękne dzieciaczki :-)

Tsarinko to dosc popularna praktyka w szpitalach molochach.Dowiedziałam się, że i przy 1 cm rozwarciu można poród"przyspieszyć".Masazykiem szyjki z prolaktynką
Patusiaaa85
Nie mam ani jednego szwu, jeden malutki supełek na rance po poprzednim porodzie. To akurat zasługa super położnej.

Wlasnie bralam prysznic i zamiast szamponu wzielam plyn do higieny intymnej i zaczelam myc wlosy zastanawiajac sie dlaczego sie nic nie pieni?? dopiero po chwili zaczelam sie pukac po glowie co ja wyprawiam. Oj durna ja.mamamatysia co masz na mysli piszac "...w szpitalach molochach"?

reklama
Hej hej :tak:
Wróciłam z KTG.
Wszystko w normie. Zero czynności macicy, tętno dzidzi też OK.
Kolejne KTG 11.05 (2 dni przed terminem)
Ciekawe czy do tej pory coś się wykluje. Jakiś jeden objaw chociaż :sorry2:

mamamatysia
Przesłodkie maleństwo. Zacałować :tak:

Do góry