reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

i ja się witam :-)
niestety zaraz będę musiała się z wami pożegnać - bo jedziemy na ostatnią lekcje ze szkoły rodzenia :baffled: (ja nie wiem kto o tym decyduje żeby w ostatnich tyg łazić jeszcze na to hmmmm "nieporozumienie" :sorry2:).
nadrobię was później bo za dużo nabazgrałyście :-p

chciałam tylko ponowić moje dwa pytania z wczoraj.... bo w sumie nadal nie znam odpowiedzi - więc dziś liczę dziewczynki na poprawę ;-) :tak::
a) kiedy jest poród wg terminu: na początku 40tc, czy na końcu 40tc?
b) czy w tak późnych tc (jak my teraz jesteśmy) można używać No-spy?

z góry dzięki kochane za odpowiedź :blink:
a ja zmykam jeść śniadanko, do zobaczenia potem paaaa

reklama
Prosze... Jak na zawolanie juz kropi deszcz. "Kurtka na wacie" chcialam dzis male pranie wstawic, ale jak bedzie taka pogoda to nie mam gdzie wstawic suszarki. Wczesniej stala w miejscu lozeczka.

Julka strasznie kopytkiem mieli kolo mojego pepka. Juz taki mam wsytajacy, ze tylko czekam kiedy przbije sie na wylot ta noga.... A jak ja probuje za kopytko zlapac to ucieka... Hiehie... Nogi dziecko prostuje.

Widzialam wlasnie zwiastuna Brzuduli dzisiejszej. Marek mnie wkur....! Normalnie nie moge! Jak on tak moze byc taki wstretny dla Uli!

Jakbym mogla to bym przestala to ogladac, bo mnie zbytnio to wciaga. Za bardzo przezywam! Jak mrowka okres!

(..)chciałam tylko ponowić moje dwa pytania z wczoraj.... bo w sumie nadal nie znam odpowiedzi - więc dziś liczę dziewczynki na poprawę ;-) :tak::
a) kiedy jest poród wg terminu: na początku 40tc, czy na końcu 40tc?
b) czy w tak późnych tc (jak my teraz jesteśmy) można używać No-spy?

z góry dzięki kochane za odpowiedź :blink:
a ja zmykam jeść śniadanko, do zobaczenia potem paaaa
Naprawdę potrzebna Ci ta No-Spa? Może jednak damy radę do porodu - to już niedługo. Szkoda faszerować organizm chemią..
A datę porodu liczy się tak jak urodziny. Roczek obchodzisz w pierwszym dniu kolejnego roku, dwa latka w dniu wchodzenia w 3 rok życia itd. Tak samo data urodzenia wyznaczona z OM jest pierwszym dniem wchodzenia w 41 tydzień ale naturalnie tak jak z urodzinami mówi się o tą jedną liczbę mniej czyli, że poród jest w 40 TC chociaż jest to już jego koniec.. Tak jak w dniu urodzin mówi się "skończyłem 20 lat" tak w tym przypadku skończysz 40TC. Trochę brzmi zawile ale myślę, że zakumałaś ;-)

Ostatnia edycja:
I ja sie witam w dwupaku. Noc koszmarna, kregoslup bardzo boli ale widocznie tak ma byc :baffled:

Co do picia wody to jest zasada zebyc pic malymi lyczkami wtedy "nie przelatuje" przez organiazm i super gasi pragnienie :-)

Jesli chodzi o dzidzie to ja mam nadzieje ze bedzie blondasek, bo i ja i tatus w mlodosci mielismy biale wloski :-) fajnie by bylo, wygladal by jak aniolek :-)

Caly czas jestem glodna :baffled: juz nie wiem co zjesc zeby choc na chwile miec spokoj:errr::errr::errr: sie okazuje ze na koniec ciazy jeszcze przytyje ( powinnam byc na diecie cukrzycowej ale juz mam dosc) :zawstydzona/y::oo:

Ja też sie zastanawiam jak mój Miłoszek będzie wyglądał. W sumie to nie wiem, do kogo chciałabym żeby był podobny, ja mam niebieskie oczy , naturalny kolor włosów to taki mysli blond, mąż ma brązowe włosy i oczka też. Za to ja mam oliwkową karnacje, a M raczej jasną.
Będzie jaki ma być i jakby nie wyglądał bedziemy go kochać:-)

reklama
ja właśnie oglądam "Jak dobrze wyglądać nago"- lubie ten program, chociaż angielska moda raczej do mnie nie przemawia...
Tez ogladam, ale wydaje mi sie, ze sa to juz powtorki....
Ogolnie nie moge patrzec na te baby stare i grube i z obwislym wszystkim, ktore pokazuja na poczatku... Ble....
Fajnie, ze Panie dobrze sie czuja we wlasnym ciele, ale z lekka mnie to brzydzi.

Do góry