reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witam wszystkie mamusie;) pogoda dzis dosc senna i nic sie nie chce bleeee. Widze ze sobie wyobrazacie i zastanawiacie jak bedzie wygladac wasze dziecko. HE ja tez czesto tak robi a szczegolnie jak sie przegladam w lustrze. Wiele razy snilo mi sie moje dziecko ale nigdy potem nie moge sobie przypomniec twarzyczki po przebudzeniu. My z mezem ponoc podobni do siebie i co poniektorzy mowia ze wygladamy jak brat i siostra wiec chyba bedzie problem do stwierdzenia do kogo podobna. Jak tam wasze objawy przedporodowe? U mnie kompletna cisza :( wszystkie urodzicie a ja dalej bede z brzucholem latac moze nawet i do czerwca;/

reklama
Jak tam wasze objawy przedporodowe? U mnie kompletna cisza :( wszystkie urodzicie a ja dalej bede z brzucholem latac moze nawet i do czerwca;/

Nie Ty sama, nie Ty sama.
U mnie też cisza. Nic a nic, zero objawów, zero dolegliwości :confused:
Wczoraj miałam ostatnią wizytę u gina.
Kolejna 6 tygodni po porodzie. Maj gat ! :szok:
Nie zbadał mi szyjki, także nawet nie wiem czy coś się dzieje (bo biorę globulki z AB) :-(

Nie to, że chciałabym już urodzić, teraz, natychmiast, bo z ciążą jest mi całkiem całkiem a trochę przeraża mnie jak to będzie po porodzie. Poza tym czuję się świetnie, nic mi się nie dzieje, nie boli, nie mam dusznośći, no po prostu sielanka.
Ale z drugiej strony mam cukrzycę ciążową i boję się, że jeśli nie urodzę przed terminem, albo w jego okolicach to nikt mi nic nie pomoże. W szpitalach tłok. A ja się boję o dzidzię (że stare łożysko itd) :-(
Mam mieszane uczucia

cicho wszędzie... głucho wszedzie... a ja nie mam żadnych objawów przedporodowych, takich żebym miała szaleć. Boli mnie czasem jak na okres, brzuch mi twardnieje, ale spokój ogólny panuje...

Nie Ty sama, nie Ty sama.
U mnie też cisza. Nic a nic, zero objawów, zero dolegliwości :confused:
Wczoraj miałam ostatnią wizytę u gina.
Kolejna 6 tygodni po porodzie. Maj gat ! :szok:
Nie zbadał mi szyjki, także nawet nie wiem czy coś się dzieje (bo biorę globulki z AB) :-(

Nie to, że chciałabym już urodzić, teraz, natychmiast, bo z ciążą jest mi całkiem całkiem a trochę przeraża mnie jak to będzie po porodzie. Poza tym czuję się świetnie, nic mi się nie dzieje, nie boli, nie mam dusznośći, no po prostu sielanka.
Ale z drugiej strony mam cukrzycę ciążową i boję się, że jeśli nie urodzę przed terminem, albo w jego okolicach to nikt mi nic nie pomoże. W szpitalach tłok. A ja się boję o dzidzię (że stare łożysko itd) :-(
Mam mieszane uczucia

ale jak nie urodzisz w terminie to masz sie zglosci do szpitala czy czekac?

patusiaaaa85, moniqsan- wiecie co kochane ja wolalabym zeby u mnie byla cisza tak jak u was niz czuc sie tak jak ja! Wprawdzie mam cholerne skurcze od swiat wielkanocnych i rozwarcie na 2 cm tez od miesiaca teraz jak bylam tydzien temu na wizycie to rozwarcie sie powiekszylo i szyjka skurcila ale na ile to nie wiem bo juz lekarz mi nie powiedzial. A tu kurcze nic sie nie dzieje, juz sama nie wiem co mam myslec bo te skurcze moje sa praktycznie 24 na dobe, tylko ze ja nie wyje z bolu, wiec to nie to! zwariowac mozna :sorry2:

cicho wszędzie... głucho wszedzie... a ja nie mam żadnych objawów przedporodowych, takich żebym miała szaleć. Boli mnie czasem jak na okres, brzuch mi twardnieje, ale spokój ogólny panuje...
No to ja mam tak samo... Nic. Najwiecej to wlasnie taki okresowy bol. W zasadzie raz dziennie to przynajmniej mnie tak boli.

Ostatnia edycja:
dziewczyny ciekawe co sie dzieje z confi i marzena80:confused::confused:- moze coś się u nich ruszyło, aż dziwne, że się nie odezwały z rana :confused:

Ja tam na moja ciaze tez szczegolnie nie nazekam ale bylo by mi jeszcze lepiej miec swoja niunie przy sobie wiedziec i widziec ze wszystko z nia ok i ma wszsytko na swoim mijescu. Do porodu tego sie nie dowiem a ja nie cierpie czekac ;/

reklama
Do góry