reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

katarzynak83 ja nie biore narazie zadnych witamin oprócz kwasu foliowego mój lekarz uwaza ze ich nadmiar jest gorszy niz ich brak i mam zaczac brac dopiero od 13 tygodnia ale nie wiem jakie we wczesniejszej ciazy bralam prenatal ale gdzies czytalam ze nie sa zbyt dobre maja podobno w skladzie jakas substancje wspomagajaca wchlanianie a niekoniecznie zdrowa dla dzidziusia.

reklama
Mi lekarz zalecił witaminy i biorę Prenatal complex. Jest przeznaczony na pierwszy trymestr i nie trzeba już kwasu brać.

ja biore falvit i prenate elite, ten nowe witaminki z kwasami omega:), pierwsze wyniki krwi byly okej ale robilam je dopiero po ok 2 tyg od rozpoczecia brania, a nast podejrzewam obi jaos w grudniu to wtedy zobaczymy jak dzialaja

Mnie lekarz na ostatnie wizycie powiedział abym do leków które juz biorę, m.in. folik, dodała witaminy Feminatal. Trochę się zdziwiłam bo one tez zawierają kwas foliowy ale narazie biorę, zapytam przy najbliższej wizycie

ja tez biore zestaw dla kobiet w ciazy ktory zaiera folik wiec osobno juz go nie biore, a mam brac do 15tyg zobaczymy jak wyjda teraz wyniki badan krwi jak dobrze to mam odstawic:-)

paula7 - ja tez mam19grudnia nastepne usg juz ostatnie jak wszystko bedzie ok:-) mam nadzieje ze bedzie widac czy chlopiec czy dziewczynka:-)

Justyna_0 - powiem jak wyniki pewnie ale jeszcze nie dostalam kiedy masz sie zapisac na wizyte do poloznej mi kazali dopiero w 26tyg strasznie dlugo, w poprzedniej ciazy chodzilam co miesiac od 12tyg:baffled:

bylam dzis u dentysty:baffled:, marta tez strasznie sie bala ale ma sliczne zabki to najwazniejsze:-), nienawidze dentysty ale raz na pol roku trzeba sie przemeczyc:baffled:

dziewczyny dzis poczulam cudowne kopniecie mojego dziecka a wlasciwie to pewnie calego jego cialka:-D, chyba adrenalina u dentysty go poruszyla bo jak siedzialam w poczekalni to bardzo wyraznie poczulam:-D tak sie strasznie ciesze, zeczywiscie w drugiej ciazy o wiele szybciej, z Marta czulam w 19tyg a ten lobuziak 14 tydz i prosze juz fika:-D

pozdrawiam

Co do witaminek to ja biorę Feminatal N i Magne B6, kwasu foliowego już nie biorę, bo jest w Feminatalu, w sumie magnez też, ale magnezu nigdy dość a nadmiar jest bez problemu wydalany z organizmu.

A z nowości to właśnie wróciłam od gina, dzieciaczek ładnie mi rośnie, jestem w 1 dniu 9 tygodnia a moje maleństwo ma 2,44 cm :-) serduszko bije, ale posłucham dopiero w 12 tygodniu. Dzisiaj jestem absolutnie szczęśliwa i wszystkim życzę równie wspaniałych powodów do radości :-)
Kamila

Co do witaminek to ja biorę Feminatal N i Magne B6, kwasu foliowego już nie biorę, bo jest w Feminatalu, w sumie magnez też, ale magnezu nigdy dość a nadmiar jest bez problemu wydalany z organizmu.

A z nowości to właśnie wróciłam od gina, dzieciaczek ładnie mi rośnie, jestem w 1 dniu 9 tygodnia a moje maleństwo ma 2,44 cm :-) serduszko bije, ale posłucham dopiero w 12 tygodniu. Dzisiaj jestem absolutnie szczęśliwa i wszystkim życzę równie wspaniałych powodów do radości :-)
Kamila
No to gratuluje!:-) Na kiedy masz termin bo coś mi się wydaje że idziemy podobnie... Ja wstepnie miałam na 27 maja ale teraz lekarz coś wspominał o 29 maja... coś czuje że będzie na dzień dziecka ;-)

reklama
Katarzynak80 dokładnie, masz rację, ja mam termin na 28 maja więc jesteśmy na tym samym etapie :-) może rzeczywiście dzień dziecka nam wyjdzie ;-)
A na kiedy masz najbliższą wizytę u gina? Ja mam być za 3 tygodnie, 14 listopada, mam wtedy posłuchać serduszka :-)

Do góry