reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

A ja nie zabiorę mojego męża na usg :-(
Bardzo bym chciała ale mój lekarz to ginekolog położnik i zawsze cały zestaw badań mam u niego. Tzn że nawet jak usg jest przez brzuch to i tak muszę się rozebrać bo zawsze mnie bada itd.
Dużym plusem jest to że zawsze robi usg i zawsze wiem co się dzieje z maluchem :blink:.
Tradycyjnie chodzi się co miesiąć, ale ja miałam już 3 razy usg bo miałam krwiak na początku. Mam nadzieję że już go nie ma...
No i tak pozostaje mojemu mężowi cieszyć się ze zdjęć :-)
Mój lekarz równierz bada kompleksowo ale mężowie wchodzą na badania ze swoimi żonami. Poprostu najpierw wchodzą razem a potem mąż opuszcza gabinet a lekarz może dokończyć badanie. Zapytaj czy tak nie moglibyście.

reklama
kasik-strasznie mi przykro nie wiem co powiedziec trzymam kciuki abys niebawem byla mamusia:-(

u nas po staremu chociaz ja juz o niebo lepiej:-) brzusio rosnie pozdrawiam

Justyna_0 - na wlasnie ja tez czekam z niecierpliwoscia na wyniki badan juz tydz mina:-)

Kaatharina ja na razie schudłam 5 kg i to normalne że na początku można stracić kilka kilogramów, ale potem się nadrobi...ja w pierwszej ciąży też na początku schudłam, a potem tylko w jednym miesiącu 8 kg przytyłam
Teoretycznie po 12 tyg juz przez brzuch ale oprócz ulożenia wpływ ma tez waga mamusi a dokładniej ilośc sadełka a więc otyłe panie maja jeszcze dopochwowo. T tez ależy od upodobań lekarza i od jakości sprzetu

Maja- Koniecznie daj znac jak Ci przyjda wyniki, mnie przy pobraniu krwi poinformowano, ze wyniki badan przyjda do poloznej i jezeli beda zle to zostane poinformowana.Wiec cierpliwie czekam.
A jak wy sie czujecie? Martusia juz zdrowieje ? Zdroweczka wam zycze;-)

Zyczę wam wszystkim szczęśliwego rozwiązania i dzięki za wsparcie . Mam jeszcze pytanie do Kamigor i Evvule bo pisałyście że miałyście to samo po jakim czasie zaszłyście drugi raz. Bo tu zdania są podzielone jedni mówią żeby odczekać 3 cykle drudzy że lepiej odrazu lub po pierwszym. Moja lekarka mówi ,że może dać tabl. to wtedy szybciej się zachodzi i odczekać. w końcu mam już 30 lat i to może się trochę wolniej regenerować. Dzięki wam wszystkim za ciepłe słowa.

Zyczę wam wszystkim szczęśliwego rozwiązania i dzięki za wsparcie . Mam jeszcze pytanie do Kamigor i Evvule bo pisałyście że miałyście to samo po jakim czasie zaszłyście drugi raz. Bo tu zdania są podzielone jedni mówią żeby odczekać 3 cykle drudzy że lepiej odrazu lub po pierwszym. Moja lekarka mówi ,że może dać tabl. to wtedy szybciej się zachodzi i odczekać. w końcu mam już 30 lat i to może się trochę wolniej regenerować. Dzięki wam wszystkim za ciepłe słowa.

Kasik30 moj lekarz ktory mnie "czyscil",aczkolwiek to w irlandi bylo, powiedzialm mi ze nie ma na co czekac,i jak naszybciej zachodzic w ciaze. Tak bedzie najlepiej ze wzgledu psychologicznego i zdrowotnego,ale jak dzwonilam do mojego lekarza w poslce powiedzial ze absolutnie i przynajmniej pol roku odczekac!! wiec jak uwazasz,widac lekarze sa podzieleni i mozna od razu!!

reklama
kasik30 ja radziłabym poczekać chociaż miesiąc dwa przecież w środku wszystko musi się podgoić a najlepiej zapytaj swojego lekarza po prostu zadzwoń do niego

Do góry