reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

:-) No to super Xatia ciesze sie ze w koncu sie doczekalas no i ze wszystko
jest ok... trzymam kciuki oby tak dalej...
Ja juz po 2 USG a kolejne mam na 19 grodnia...
POZDRAWIAM GORACO!!!

reklama
:tak: Gora wez ze soba meza a po badaniach popros go z poczekalni i razem zobaczcie wasze wspaniale malenstwo na USG to naprawde wspaniale...:-):-)

:tak: Gora wez ze soba meza a po badaniach popros go z poczekalni i razem zobaczcie wasze wspaniale malenstwo na USG to naprawde wspaniale...:-):-)

Ojj nawet nie wiesz jak bym chciała. U mojego lekarza to wygląda tak że na wejściu chwilę rozmawiamy a później on każe się rozebrać i najpierw baga a później robi usg. Tak więc całą wizytę siedzę rozkraczona :-D. Może mogłabym z nim pogadać ale do niego są zawsze straszne kolejki i mimo że jest wizyta na godzine to czasem siedzi z 8 kobiet i czeka się 3-4 godz. Gdyby każda chciała kombinować z wizytami z mężem to gin musiałby na nocki zostawać :-D.
Myślałam już nad usg w innym gabinecie ale trochę się obawiam bo i tak mam często co 4 tyg. Myślę że to duża strata dla mojego męża. Mnie zawsze wzruszają te badania i dają niesamowitą radość ( pomijając dwa pierwsze:dry: ). Ale nawet on sam mówił że nie chciałby oglądać jak lekarz mnie "dowcipnie" bada bo źle by się czuł. W sumie najważniejsze żeby wszystko było ok. Po ostatniej wizycie która była rozstrzygająca dla naszego malucha który był zagrożony podobno proawie z krzesła spadł jak dzwoniłam tak sie stresował. Nie wyobrażam sobie co by robił w gabinecie :-D

hej
Ja ciągle podziębiona a co gorsza ciągle mam atrakcje typu nudności itd... żołądek chętnie wymienię na inny..
Madzia to prawda co powiedział Twój gin sporo rzeczy wychodzi dopiero po narodzinach.... fajnie że w Polsce wszystkie noworodki są objęte przesiewowym badaniem słuchu. U mnie w szpitalu jest też tak że od razu rejestrują na bioderka i miesiąc po porodzie ma sie wizytę, a jak coś jest nie tak to autmataycznie jest też wyznaczana wizyta w poradni patologii noworodka.

hej
Ja ciągle podziębiona a co gorsza ciągle mam atrakcje typu nudności itd... żołądek chętnie wymienię na inny..

Wspolczuje Ci moja droga.Ja dzis niestety zaliczylam blizsze spotkanie z kibelkiem... i pierwszy raz wymiotowalam:wściekła/y:Od wczoraj czuje sie potwornie, wieczorami jestem strasznie wzdeta plus mam straszne mdlosci:( a juz myslalam ze niedlugo wszystko powinno przechodzic a tu...odwrotnie:-(

:-)
Ja juz po 2 USG a kolejne mam na 19 grodnia...
POZDRAWIAM GORACO!!!

Paula a gdzie zdejcie twojego malenstwa? Czekamy :-D
Ja drugie USG mam 12 Stycznia tez sie doczekac nie moge w szczegolnosci ze bedzie szansa poznac plec dziecka:D
Ty tez chcesz poznac? czy czekasz na niespodzianke?

Zyczę wam wszystkim szczęśliwego rozwiązania i dzięki za wsparcie . Mam jeszcze pytanie do Kamigor i Evvule bo pisałyście że miałyście to samo po jakim czasie zaszłyście drugi raz. Bo tu zdania są podzielone jedni mówią żeby odczekać 3 cykle drudzy że lepiej odrazu lub po pierwszym. Moja lekarka mówi ,że może dać tabl. to wtedy szybciej się zachodzi i odczekać. w końcu mam już 30 lat i to może się trochę wolniej regenerować. Dzięki wam wszystkim za ciepłe słowa.

Kochana trzymaj sie , ja moge Ci powiedziec ze znam dziewczyne ktora tak jak ja miala usunieta ciaze w 20 tyg i lekarze mowili jej ze musi odczekac 3 cykle, ale ona od razu zaszla w 2 ciaze i urodzila sliczna zdrowa coreczke :)
Zycze powodzenia

Ostatnia edycja:
Zyczę wam wszystkim szczęśliwego rozwiązania i dzięki za wsparcie . Mam jeszcze pytanie do Kamigor i Evvule bo pisałyście że miałyście to samo po jakim czasie zaszłyście drugi raz. Bo tu zdania są podzielone jedni mówią żeby odczekać 3 cykle drudzy że lepiej odrazu lub po pierwszym. Moja lekarka mówi ,że może dać tabl. to wtedy szybciej się zachodzi i odczekać. w końcu mam już 30 lat i to może się trochę wolniej regenerować. Dzięki wam wszystkim za ciepłe słowa.

Kasik30, mnie lekarz mówił żeby minimum 3 cykle czekać, ja czekałam o wiele dłużej - 6 miesięcy ponad, bo po prostu panicznie się bałam, że znowu coś będzie nie tak.
Też mam już 30 na karku i jakoś nie wierzyłam że w trzy miesiące mój organizm dojdzie do siebie a poza tym gorzej u mnie było z psychiką. Druga sprawa, że po usunięciu ciąży pozamacicznej chciałam żeby się blizna dobrze zagoiła. To chyba indywidualna sprawa, jak bardzo chcesz i czujesz, że dasz radę psychicznie to nie czekaj zbyt długo, nie robimy się młodsze niestety ;-) Ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci i teraz to się zastanawiam czy to możliwe, ale na pocieszenie podam przykład mojej koleżanki, która miesiąc temu urodziła zdrową dziewuszkę mając 40 lat :-) To jej pierwsza dzidzia :-) Także głowa do góry :-)
Kamila

Bardzo mi przykro kochana ale napewno jeszcze zaswieci dla Ciebie slonko.
Ja tez mam za soba dwa poronienia i mi lekarz powiedzial ze mozna sie starac jak tylko psychicznie kobieta czuje sie gotowa,( a te trzy miesiace to taka ksiazkowa przerwa potrzebna na dojscie do siebie) chyba ze bylo poronienie w pozniejszym etapie ciazy ja drugie mialam w 20 tyg wiec musialam odczekac dluzej lekarz mówil 6 mcy ale zdecydowalismy sie dopiero po roku robilismy sporo badan w tym tez genetycznych na ktore sie strasznie dlugo czeka i dlatego tyle nam sie zeszlo ale tez mam kolezanke która starala sie po pierwszej miesiaczce po zabiegu i taraz jest juz szczesliwa mama, tylko ona miala zabieg w 12 tyg stwierdzono puste jajo plodowe poprostu zarodek przestal sie rozwijac.
Wiec to tak naprawde zalezy wszystko od Twojego stanu i gotowosci do nastepnej ciazy.Zycze powodzonka:tak:

Witam dziś wszytskie przyszłe mamy! :happy:
Mam znowu pytanko ;-) Czy Wy poza kwasem foliowym bierzecie jakieś zestawy witamin dla ciężarnych?? Macie jakieś godne polecenia? Czy wtedy trzeba tez dodatkowo brać kwas foliowy? Mi lekarz 1 lekarz powiedział żeby brać kwas a drugi żeby witaminy (jakis zestaw) ale słyszałam ze są różne opinie na temat zestawów witaminowych (np że się od nich dodatkowo tyje a nie są niezbędne)...:nerd:

Ell, o której masz badanie? Trzymam kciuki!:tak:

katarzynak83 ja póki co tylko folik, a inne witaminki jesli badania krwi będą kiepskie, jak dobre to nie

a badanie mam hm gdzieś dopiero między 19-20...bo u mojego lekarza trzeba strasznie się nastać w kolejce:szok:

reklama
Mi lekarz powiedział, że mam już przestać brać sam kwas foliowy i kupić sobie jakiś zestaw witamin. Dziś jest u mnie ostatni dzień 13. tygodnia.
Kupiłam tabletki Prenatal Classic i zobaczymy jakie będą w użyciu. Tabletki są dość spore, ale nigdy nie miałam problemów z ich połykaniem, więc dla mnie to nie problem.
Następną wizytę mam 28 listopada i nie mogę się już doczekać! :)
Pozdrowienia

Do góry