reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hahahaha i zastanawia sie od czego :-D

a mnie a propos drętwienia to padły dziś w nocy biodra...ja pitolę jak mnie bolały biodra :baffled:
nie mogłam uleżeć ani na jednym ani na drugim boku i w końcu podniosłam sobie poduszke i spałam na półleżąco...
jak ja marze o spaniu na brzuchu...jak urodze to chyba tylko na brzuchu bede spać :tak::-D

ja wlasnie mialam pisac cos o biodrach!! cos potwornego! cala ciaze nie mialam problemów ze spaniem, za to od wczoraj nadrabiam. dzis prawie w ogóle nie moglam spac bo tak bolalo. Ja mam termin na dzisiaj.
Confi- a Ty na kiedy, moze to juz oznaka, ze poród tuz, tuz

reklama
hej confi
jak biodra bola to chyba znak ze miednica sie rozsuwa i szykuje do wyjscia damianka...jak dobrze pojdzie za pare dni powinien byc z Toba!!!!!!
powodzenia buziaki

ja wlasnie mialam pisac cos o biodrach!! cos potwornego! cala ciaze nie mialam problemów ze spaniem, za to od wczoraj nadrabiam. dzis prawie w ogóle nie moglam spac bo tak bolalo. Ja mam termin na dzisiaj.
Confi- a Ty na kiedy, moze to juz oznaka, ze poród tuz, tuz
no ja za 7 dni mam termin...nie wiem już co jest oznaką porodu a co nie...zaczynam się w tym wszyskim gubic...:confused::baffled:

właśnie dokonałam dziwnego odkrycia... na dachu garażu moich sasiadów (koło mojego bloku ma dom wulkanizator) śpi pies... maly, labrador- szczeniak. Podlewałam kwiatki na parapecie i patrze coś dziwnego i żółtawego leży im na dachu i nagle sie poruszyło... no i patrze, a to ich własny pies!

dziewczynki ja musze zmykać, jedziemy sprawy papierkowe załatwiać ;-)
no i na jakiś spacerek by się przydało pójść paaaaa:-)

nadrobiłam Was w końcu, teraz mogę spokojnie pisać. Ja dalej czekam na wyniki mojego posiewu. Miały byc wczoraj, ale pani w recepcji wzielam moją cytologię niechący, więc wyniki bedą jutro. Co do bioder, to mnie okropnie drętwieją, ale jeżeli na noc się pogimnastykuję i pamiętam, żeby spać bez majtek, to jest spoko.

z tym chrapaniem mam wiekszy kłopot, bo ja cały czas mam nos zatkany, ale że mój mąż też dość głośno chrapie, więc nikt nic nie zauważa i tak wychodzi na niego:baffled:

a co do farbek? mogą byc akwarele? bo mam takowe jedne a starsznieeeeeeeeeeee mi się spodobało, co Wy tam majstrujecie ze swoimi brzuszkami!

:happy2:confi - nie ma sprawy , pyatj smialo mi to nie przeszkadza.. a co do porodu naturalnego to ja sie ciesze tez ze bede miala cc.. wlasciwie wogole nie mysle o jakis objawach jedynie czekam cierpliwie na 21 maja,, a jesli chodzi o ciebie kochana,, to jest chyba nawet fajne doszukiwac sie tak roznych oznak wkoncu cos trzeba robic :-Djak sie siedzi w domku,, mi odpada ten obowiazek...:happy2:

barmanka- no mi sie tez te z truskawka podoba najbardziej..:):-D

a ja wam przesylam dziewczynki zdjatka nas w poczatku 38 tygodnia :-D

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 36
  • 2.jpg
    2.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 38
  • 3.jpg
    3.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 36
właśnie dokonałam dziwnego odkrycia... na dachu garażu moich sasiadów (koło mojego bloku ma dom wulkanizator) śpi pies... maly, labrador- szczeniak. Podlewałam kwiatki na parapecie i patrze coś dziwnego i żółtawego leży im na dachu i nagle sie poruszyło... no i patrze, a to ich własny pies!
a jak on tam wlazł?? :confused:

a co do farbek , ja nie wiem jakie działanie maja akwarele , my używaliśmy zwykłych plakatówek...bo ze szkoły pamiętam ,ze są takie najbardziej neutralne dla skóry...jednak przy drugim malowaniu i tak mnie troche brzuś swędział...

tikanis i własnie tej pewności zazdroszczę mamuskom z zaplanowanym CC...ja wiem ze doszukiwanie się objawów porodu jest jakby wpisane w nasz stan szczególnie tych które rodza po raz pierwszy i pojęcia nie mają czego mają sie doszukiwać ,ale męczy mnie to ze jak cos sie niby dzieje to dzieje się przez chwilkę a potem nic... echhh

śliczniutki masz brzuszek :tak: ja bym tez musiała sobie zrobic fotki, weszłam dziś w 39 tydzień :szok: łolaboga jak to zleciało

Kurcze!
Mialam wlasnie rozmowe z babcia (matka mojej matki). Troche mi lepiej, bo sie troche poskarzylam na matke ;-) Babcia tez ma czasem dosc jej akcji, mimo, ze to jej corka. No i chyba babcia i ciotki cos kupia dla malej. Koniecznie chciala wiedziec co nam brakuje... No i pocieszala, zeby sie nie bac, nie stresowac.... Uf... Dobrze, ze troche z nia pogadalam. Ona jest troche marudna, ale jednak pomoglo troche pogadac.

W sumie ja wole CC tylko i wylacznie dlatego, ze porod nie boli. Tylko co z tego, ze porod nie boli, jak na drugi dzien czlowiek nie wie jak sie nazywa z bolu? Za to po SN, fakt, ze boli podczas, ale za to na drugi dzien jest juz o wiele lepiej....
MATKO JEDYNA! Czemu to tak musi byc....! Nie moze byc jakiejs metody zupelnie bezbolesnej? :-(
Wszystko bym za taka oddala... A juz wogole wszystko bym oddala, zeby Julka juz byla zdrowa z nami!

reklama
Do góry