reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

dziewczyny jesteście już pewnie po wstepnych badaniach. Ja dzisiaj odebrałam wszystkie wyniki (prócz toxoplazmozy) wszystko mam oki prócz:

żelazo 26,6 norma [6,6-26]
w moczu:
nabłonki płaskie -liczne
leukocyty 4-6
bakterie liczne

Do lekarza ide dopiero 30.10 więc jak któraś z was miała podobnie niech mi cos napisze.

Aha i nie wiem anty-HBs - 3,04 U/l ( nie wiem czy dobrze bo moja bratówka ma to jako ujemny wpisany)

ja miałam podobne tylko leukocyty nabłonki płaskie i bakterie a to oznaczało jakiś stan zapalny albo grzybiczy narządów rodnych mi lekarz powiedział że to nic poważnego i przeleczymy sobie jak minie 12/13 tydzień czyli czas najgorszy dla dzidziusia i leki wtedy nie zrobią mu żadnej krzywdy, i powiedział jeszcze że takie przypadłości zdarzają się nawet do kilku razy w czasie ciąży szczególnie jeśli ktoś jest bardziej podatny na infekcje

reklama
Strasznie mi przykro... Tez sie tam ncierpialas mala... Wspolczuje i trzymam kciuki za kolejne udane proby... Milej pracy zycze...hehehe

A ja dziewczyny chyba cierpię na bezsenność. Nie mogę zasnąć, rzucam się po łóżku jak jakaś ryba. W zeszłym tygodniu i jeszcze wcześniej też taką noc miałam. Przy okazji wkręcam sobie różne filmy, obwiniam się że szkodzę maleństwu, nakręcam się jeszcze bardziej i tak w kółko. Masakra :wściekła/y:

kasik30 przykro mi bardzo, nie wiem nigdy co napisać w takim momencie, trzymaj się cieplutko i mam nadzieję, ze niebawem zostaniesz znowu mamusią

ja jutro mam badanie i też strasznie się boję, w zasadzie powinnam być już na nim 10 dni temu, no ale tak się bałam, że postanowiłam pojść dopiero teraz, gdy jest 8 tydzień...tak aby wiedzieć już na 100% co i jak..i też do wczoraj bylam wyluzowana...bo niby brzuszek rośnie i zachcianek sporo...ale od dzisiaj rana juz strasznie się denerwują, nie wiem co będzie jutro

a ja wczoraj byłam u gina na usg :)
nic wczoraj nie pisalam, bo miałam jakąś paranoję, że napiszę dopiero po wizycie :sorry2:
więc piszę:
było super :-D
maleństwo skakało a tato nie dowierzał... ;-)
mamy 50,5 cm, pięć paluszków u rączki (sami liczyliśmy) 12 tydz 1 dzień, NT:1.7 / norma 2.3-2.5 (rożnie podają)

wyszliśmy z takimi wypiekami na twarzy ...że ho ho...

teraz trzymam kciuki za Wasze badania :)...... i za wypieki na twarzy :)

Justyna to czekamy na wieści!:tak:

Dziewczyny, a ja mam do Was pytanko (może troche głupie :baffled:) tzn czy zdazas ie Wam ze przy kichaniu albo kasłaniu bolało Was podbrzusze? A konkretnie po bokach, w okolicy jajników?
Ja tak miałam zawsze w czasie owulacji no a teraz mam tak cały czas.... Mówiłam o tym lekarzowi ale tylko sie na mnie dziwnie spojrzał :sorry2: Troche mnie to martwi bo ten ból jest dość mocny :baffled:

To normalne, też tak mam i miałam w pierwszej ciąży. A w dodatku jak byłam już w wysokiej ciąży to przy kichaniu popuszczałam:sorry2: masakra:szok:

Kasik 30 - wspolczuje Ci bardzo, badz dzielna i za kilka tygodni wierze ze sie ponownie uda i wszystko bedzie dobrze.

Ula_28 - super ze dzidzia zdrowa :) moja tez skakala jak szalona :) cudowny widok:-D pozdrawiam

reklama
Dzień dobry dziewczyny :) Proszę powiedzcie mi jak to jest z tą wagą w ciąży. U mnie to 13 tydzień, 14. zaczyna się już w tą sobotę :) a waga mi spada ... nie znacznie, ale już ważę mniej niż 48 kg. Z góry dziękuje za odpowiedź jak to jest u Was.

Do góry