reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Anula - dzięki za odpowiedź. czyli z tego wniosek że do czasu póki w czopie nie zobaczę krwi to nie mam co panikować :tak:

kurczę ale naprawdę jestem zaskoczona że coś u mnie się dzieje :sorry: bo ja myślałam że jeszcze ze 2 miesiące będę z brzucholkiem chodzić (wiecie - żadnych bóli, skurczy, czasem tylko brzuszek twardy):-)

reklama
barmanka79- widzisz mi lekarz powiedzial ze moge sie nawet spodziewac juz w weekend a tu co - dalej dwupak hahhaa, a ten galaretowaty sluz to zauwazylam 2 tygodnie temu, wiesz i okazalo sie ze szyjka mi sie skraca i mam rozwarcie, wiec moze u ciebie tez juz powoli cos sie dzieje ;-), a resztka czopu moze np odejsc dopiero przy samym porodzie , takze to roznie bywa.

cześć majówki :-) ja dziś na chwilkę wpadłam zameldowac się w dwupaku oczywiście....

dziś mnie nie bedzie...będziemy wywoływac maluszka z brzuszka :-D
w planach pare wycieczek więc może się uda

Trzymajcie się cieplutko... :***

barmanko - teraz jest to moja czwarta ciąża i powiem ci że nie ma reguły.Ja już też zgupiałam bo poprzednio to żadnych przepowiadaczy , czułam sie że mogłam jeszcze z miesiąc z brzucholkiem chodzić ,żadnych czopów itp.rewelacji.Kończyło sie na oxy i przebijaniu pęcherza.A ta ciąża zupełnie inna i sie śmieje-choć mi nie do śmiechu ze musze nadrobić poprzednie zaległości bo równowaga w naturze musi być;-).
A ty sie nie martw,każdy organizm potrzebuje innego czasu na przygotowanie więc w przypadku ciąży nawet poprzednie własne doświadczenia nie stanowią reguły.
Tylko finał najprzyjemniejszy - dzidzia w ramionach.:rofl2:

Anula, a dlaczego miałaś wywoływany poród? bo po terminie? i sorki że pytam, jeśli to dla ciebie drażliwy temat to nie odpowiadaj, zignoruj mnie.... co się stało z jednym dzieciątkiem? bo na fotce w sygnaturze widzę 2 dzieci.. i jakoś tak jednego mi brak...

a ja mam jeszcze pytanko - jak wyglądają rozstępy? nigdy nie miałam.... czy to są takie kreski czerwone, swędzące, szczypiące i jak się palcem przejedzie po nich to się czuje wypuklenie?

barmanka79 - moim zdaniem jest to czop :-)
Mi przed urodzeniem córci wyszedł/wychodził przez 3 dni - był podbarwiony krwią

A ta ciąża to mnie wykańcza - te zwiastuny
Jak leże to mocne bóle w podbrzuszu (które się utrzymują a nawet budzą w środku nocy) a jak chodzę to skurcze co i rusz
Chociaz teraz to nawet jak siedze to skurcze mam, a jak tylko idzie skurcz to siara z piersi wycieka i odnosze wrażenie że zaraz się zsikam takie mam parcie :-D

Aż tak to nie miałam z moją córcią, ale cóz zrobić, każda ciąża jest inna :-)

Poprzednie porody miałam wywoływane w 42,42 -przeterminowanie i 38 tygodniu - ten ostatni ze wzgledu na uszkodzoną szyjke i mały mi zamocno na nią uciskał.Moja pierwsza córeczka zmarła po operacji którą miała na wade serca-przestawienie wielkich tętnic a właściwie po nieodpowiednim leczeniu po operacji..Miała już cztery miesiące jak od nas odeszła z powodu gronkowca.Nic sie nie stało że pytasz,dla mnie to już daleka przeszłość, 11 lat , a teraz to tylko świadomość że mam swego aniołka daje mi nie raz motywacje do wielu rzeczy.Niestety takie życie.
A rozstępy są u mnie bynajmniej tak jak piszesz - jakby skóra pękła lekko w środku i sie zrobiła rozpadlinka.:baffled:

Witam w niedzielny poranek także w dwupaku ta galaretka też mi od kilku dni odchodzi no nic czekamy dalej jeszcze tydzień do terminu miłej niedzieli :-)

Iwona tobie siara leci? kurcze a mi nic a nic, ściskam sutka i też nic :confused:

a ja kurczę parcie na siku poczułam, wstaje i co?? ałććć jakby skurcz czy jak :baffled: takie kłucie w podbrzuszu, może bardziej jak w cipce.. aż mi dech zatkało na kilka sekund! ojojoj :sorry2:
na papierze tego czopu nie widziałam (może nie przy każdym siku on wychodzi co?)

Anula - przykro mi z powodu dzidzi :-( :-( dobrze że się otrząsnęłaś po tym przeżyciu i poradziłaś sobie z emocjami ... czas leczy rany :tak: dzielna kobietka z ciebie :-)

a te "rozstępy" (bo nadal nie wiem czy to to) u mnie to wyglądają tak jakby mnie kot podrapał... no kurcze chyba wam fotke dołączę - muszę się upewnić, bo jak coś to zaraz biegiem do apteki polecę :szok:

Załączniki

• IMG_1546.jpg
    IMG_1546.jpg
    6,2 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_1547.jpg
    IMG_1547.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 43
reklama
barmanka79 - mi siarka leci od 3 miesięcy, czasem musze nosić wkładki laktacyjne bo bluzki mam od niej mokre - ale to pewnie dlatego że to moja 2 ciąża i może hormony wczesniej szaleją :tak:
Nie martw sie urodzi się mały to mleczko będzie :tak::-)

Te Twoje rozstępy to faktycznie wygladają jakby Cię kot podrapał
Moje są koloru fioletowego lub takie bezbarwne wyzłobienia
na samym dole brzucha pare mi sie zrobiło ale nie jest ich duzo :-)

Może sie podrapałaś w nocy?

Do góry