reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

a ja co.... posiedziałam z rana, kawke wypiłam, płatki z mleczkiem zaliczone i poszłam do mężolka do łóżeczka poleżeć troszkę.. tradycyjnie zmogło mnie spanie :baffled: kurde no nie mogę!! :angry: :angry: co ja niedźwiedź ostatnio jestem czy jak :angry: ale kurna waldziu niedźwiedzie się teraz budzą - a ja na odwrót w sen zapadam :crazy:
wstaje, patrze w okno i co?? tradycyjna irlandzka pogoda :angry: :angry: jak ja niecierpie deszczu wrrrr

robie dziś leczo - jedyny pozytyw z dzisiejszego dnia :tak:

Barmanka korzystaj ze spania póki możesz - śpij nawet cały dzień ile sie da bo potem juz tak dobrze nie będzie
Ja tylko żałuję, że mozna wyspać sie na zapas :-D:-D:-D

Mój mały od 3 dni coś mniej się rusza, a jak sie rusza to inaczej niż zwykle
Kiedyś (jeszcze niedawno) ruszał się kopał mnie niemal non stop
a teraz jakis leniwy się zrobił
W ciągu dnia to tylko dupcią kręci i w dół główką ciśnie
Czyli norme ruchową wyrabia :-D
Bo jak lekarka powidziała - maluszka norma to min. 4 ruchy w ciągu godziny (w trakcie jego aktywności)

reklama
Witajcie majóweczki:-)
ja wprawdzie miałam termin na 26 kwietnia no ale nadal jestem w dwupaku:-) mam nadzieje ze moge przyłaczyć sie do waszego grona?

hello dziewczyneczki- no to dotrwałysmy do maja :-):-):-)
ja melduję się w dwupaku i zarazem odmeldowuje bo dzis ide na grilka na działeczkę, skończyłam się oszczędzać ;-), zyczę wam kochane udanego dnia :-)

Iwona - fakt szkoda że nie można wyspać się na zapas ;-)
no ja też zaglądam na Rozpakowane majówki a tam ciszaaaaa...... :eek:
może Sheepy urlop ma :-D

Umi - witamy na majówkach:tak:

Madzia - zazdroszczę ci grila :sorry: tu sobie możesz zaplanować że zrobisz coś w weekend, ale co z tego jak nigdy nie wiesz jaka pogoda :baffled: można tylko z godziny na godzine zaplanować...

a ja wam powiem że dziś bolą mnie plecki, w dolnym odcinku, tam gdzie jest pasek od spodni :-( :-( a dopiero ranek jest :wściekła/y: ledwo co pokroiłam wszystko na leczo ....

witaj Umi2
milo poznac jest kogos z tego samego miasta :-):-):-) Widze ze maluszek nie za bardzo sie spieszy zeby sie pojawic na swiecie ale za to urodzi sie w cudownym miesiacy :tak:

Dziękuje za miłe przyjęcie:-)
iwona100na twój mały rusza sie mniej bo mial ma mniej miejsca:-) teraz to bedzie sie bardziej rozpychał:-) twoja lekarka powiedziała ze 4 ruchy w ciagu godziny? cóz to mój mały rusza sie ponad norme... tyle ze nie co godzine a co jakies 2 lub 3 i ma wydłuzone rozciaganie:-p
barmanka79 To moze połóz sie na chwile watpie czy przejdzie bo juz jestes w zaawansowanej ciazy ale moze usmierzy ból. ja sie uparłam na pierogi i krzyze dały mi o sobie znac a jeszcze tyle sprzatania...

edit:
Emi88 nie spodziewałam sie ze ktos z Debicy jest na forum :-) jak sie masz?

reklama
hello Majówki!!! (w prawdziwym tego słowa znaczeniu:-D)

ja też juz się melduję..
Nadal z M szalejemy w naszych włościach (szczerze mówiąc liczyłam na szybsze malowanko tych naszych 2 pomieszczeń, ale tyle gratów posiadamy, że z samym odsuwaniem, segregowaniem potrzebne-niepotrzebne, myciem - no jest nie lada problem.. a to pochłania niepotzrebnie czas).

Moje super nocki też się już skończyły - powróciły pobudki na siku i to w ilości 2-3 razy..

Przyznam się, że tak miło mi sie obserwuję rozłożone łóżeczko, ale.. chciałabym dotrwać do swojego terminu porodu (Pani gin powiedziała, że raczej tak nawet będzie). Wcześniej marzyłam o tym aby szybciej urodzić - a teraz chciałabym otrzymać swój prywatny prezencik - i zostać mamą w "Dzień Mamy". Fakt nie zawsze czuję się świetnie - ale te 25 dni spokojnie wytrzymam. Także z 4xS, obecnie staram się nic nie nadużywać :-D

Do góry