reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja byłam wczoraj u gin. w związku z moją bakterią i dowiedziam się że jak tylko poczuje bóle to muszę zaraz pędzic do szpitala ponieważ antybiotyk musze mieć podany min.6h przed porodem i musze go dostawać co 4h
Maleństwo w pierwszej dobie po urodzeniu będzie miało przeprowadzone badania na obecność tego przekletego paciorkowca
Ale wierze że wszystko będzie dobrze

USG niestety nie udało się wykonać to sprzęt akurat padł :crazy: - jakieś zwarcie się zrobiło

reklama
iwona- kochana pewnie, ze bedzie dobrze, pisałam ci ze moja kolezanka miala taki sam problem , synus teraz ma 5 m-c i rozwija sie super, glowka do gory :-), ja dzis odbieram wyniki- kurcze troche zaczelam sie nakrecac co mi tam wychodowali:confused:, przez cały tydzien jakos tak nie myslalam o tym jak dzis!!!

witam majóweczki ja nadal dwupak mój gin jest chyba psychiczny jak mógł mi powiedzieć 3 tygodnie temu ze urodze na dniach wrrr mam dziś urodzinki myślałam że może dzidzia zrobi mi prezent w nocy ale jak narazie cisza a najlepsze jest to że ja się czuje coraz lepiej skurczy to już prawie wogóle nie mam masakra :( chyba dociągne do terminu jak tak dalej pójdzie może i lepiej ale po co mi narobili nadziei

Kokoszka, ogromne gratulacje :) Niech Mania zdrowo rosnie :)

Dziewczyny ja wczoraj bylam u gina, wogole mnie nie zbadal na fotelu tylko usg, powiedzial ze nie ma sensu wywolywac niepotrzebny bol u mnie przed porodem. Mala wazy 2920g i mierzy 50cm. Wszystko ok, przeplywy dobre, dzidzia dobrze dotleniona, wod duzo, lozysko dobrze pracuje. Martwie sie tylko tym ze nie wiem co z ta szyjka czy sie skraca czy nie...lekarz mowil ze porod moze byc i dzis i za 2 tyg, ale ja sie panicznie boje wszystkiego :(

Poza tym mam tego cholernego paciorkowca, maja podac antybiotyk przy porodzie i ponoc pozniej obserwowac mala. Lekarz mowil zeby sie nie nakrecac, wazne zeby miec ten wynik badania w szpitalu i lekarze beda wiedziec co robic.

Powiedzcie ile waza wasze pociechy :)

Milego dnia.

m@dz1@- kochana w dniu urodzin, życzę ci przede wszytskim szybkiego i szczęsliwego rozwiązania. Samych radosnych dni, mnóstwo uśmiechu na buźce i spełnienia marzeń :-):-):-)

anulinka- to ze nie mialas badania na fotelu, to sie nie przejmuj, jeszcze troszkę zostało do narodzin maleństwa, najwazniejsze ze malenstwo rozwija sie prawidlowo :-):-):-), a co do tej bakteri to na pewno bedzie wszytsko ok, iwona tez ma ten problem i powiedzieli jej to samo co tobie.

HELLOOOOOOO!:rofl2:

Ja sie melduje 2w1. Narazie tylko sie zamelduje, bo musze troszke popracowac po domowemu. Pozniej wroce i nadrobie to co stracilam... A stracilam wiele.... Bo co... Bo kurde wczoraj net mi wysiadl. No i oczywiscie panowie tele-pomocnicy z TP SA wyprowadzili mnie z rownowagi! :eek:
Pozniej tatus mnie zabral na miasto, znow pilnowac auta... Bo jemu przeciez zawsze i wszedzie je kradna :confused2::happy:
No i z tego wszystkiego zapomnialam o syropie napisac mezowi. Jak juz wrocil, to poszlismy do tej nowej apteki i co... No Pan mgr. owszem slyszal, wie co to jest, nawet byl przedstawiciel, ale niestety teraz NIE MA:angry::crazy:
No to se pomyslalam "Daj Pan cokolwiek na bol gardla i bujaj sie! Maz i tak kupi cos w Wa-wie!" Dal jakies homeopatyczne gowienko, ale na chorobe to malo pomaga, raczej na bol tylko! No i jeszcze pomyslalam, ze od razu kupie majtasy do szpitala (jak maz placi:-D). Pan do mnie, ze jest tylko roz. 6. No to pomyslalam, ze napewno beda wielkie, jak rozmiarowka zaczyna sie od "1". No to poprosilam. W drodze do domu spogladam na paczke..... i o dziwo... Owszem jest na niej wielka "6", ale nie ze rozmiar! Tylko, ze 6 sztuk w paczce!:angry::confused2: A rozmiar te gatki to mialy 40, czyli, ze dla mnie to na jedna noge! Ja pierdziele.... :angry::crazy: No to se kupilam majtasy....

princesstopic przesliczna niuniunia! Slodziak.... pewnie zyc Ci nie daje, ale co moze byc piekniejsze? :-D:happy: Gratulacje, zeby sie zdrowo i grzecznie chowala!

kokoszka rowniez gratulacje, ale wybacz moja Julka bedzie najpiekniejsza na swiecie ;-):-D Zapewne, jak dla kazdej z nas wlasne dziecko :-) GRATULACJE i dawaj foteczki swojego paczusia slicznego!

Witam Majóweczki , melduję się w dwupaku i bez objawów uczulenia także wszystko ok :-)

maluszek szaleje w brzuchu i szczerze mówiąc jak zdałam sobie sprawę ,ze praktycznie jest już donoszony to dziwnie się czuję...mógłby już wyjśc a ten uparciuszek siedzi tam i siedzi ... ;-)

po pierwsze jednak serdecznie gratuluje Kokoszce córeńki i czekam niecierpliwie na fotki:-D

m@dz1@ najlepszego z okazji urodzinek :tak:

reklama
madzia dzien jeszcze sie nie skonczyl moze jeszcze urodzi sie dzisiaj twoje bobo i bedziesz miala prezencik....
Jakby nie bylo duzo zdrowka, pozytywnego i o ile to mozliwe bezbolesnego rozwiazania! CMOK, CMOK!

Do góry