reklama
princesstopic
Majowe mamy'09
aa.. i serdecznie dziękuję wam wszyyystkim za gratulacje i za to że trzymałyście mnie w dobrej myśli a propo porodu:-)
dziękuję baaardzo
a teraz lecę do malutkiej bo płakunka.trzymajcie się kochanee:-):-):-)
trzymam teraz za was kciuki:-):-)
dziękuję baaardzo
a teraz lecę do malutkiej bo płakunka.trzymajcie się kochanee:-):-):-)
trzymam teraz za was kciuki:-):-)
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Princess w wolnym czasie opisz swój poród w odpowiednim wątku (niedawno założonym ;-)), każda jest ciekawa jak to wyglądało
aga_k_m no ja też się cieszę że to wiem, jestem ciutke spokojniejsza o ciuszki - bo nie wiem dlaczego ale położna kazała mi kupić najmniejszy rozmiar , choć wiadomo że scan nie daje 100% pewności, no ale zawsze coś tam wiemy. niestety nie mam żadnej foteczki małego, nie pomyślałam o tym by poprosić lekarza, a lekarz sam też był zdenerwowany tym z czym do niego przyjechałam (opowieścią co się wydarzyło), porobił fotki tylko ważnych części ciała, całości nie robił.... trudno.. trzymam kciuki za twoją wizytę
aga_k_m no ja też się cieszę że to wiem, jestem ciutke spokojniejsza o ciuszki - bo nie wiem dlaczego ale położna kazała mi kupić najmniejszy rozmiar , choć wiadomo że scan nie daje 100% pewności, no ale zawsze coś tam wiemy. niestety nie mam żadnej foteczki małego, nie pomyślałam o tym by poprosić lekarza, a lekarz sam też był zdenerwowany tym z czym do niego przyjechałam (opowieścią co się wydarzyło), porobił fotki tylko ważnych części ciała, całości nie robił.... trudno.. trzymam kciuki za twoją wizytę
anula1812
Fanka BB :)
barmanka - synek klopsik będzie ,gratulacje a jeszcze 2-3 tygodnie moze wiecej
a telefony zwyczajnie przestane odbierać - niech sie gonią na szczaw ;-),tylko sie sama przez to denerwuje a to nie jest jakaś oznaka czułości i troski tylko zwykłe wścibstwo
a telefony zwyczajnie przestane odbierać - niech sie gonią na szczaw ;-),tylko sie sama przez to denerwuje a to nie jest jakaś oznaka czułości i troski tylko zwykłe wścibstwo
M
Marzena80
Gość
A ja się dopiero witam w dwupaku oczywiście, bo ja to w życiu nie urodzę! Okropie dużo napisałyście i dobrze ponad odzinę nadrabiałam Wasze posty!!!
GRATULACJE!!!
Ja raz kupiłam botki zimowe i były dobre. Troszkę się bałam, ale bardzo mi się podobały i zaryzykowałam i dobrze!
Widzę, że czujemy się podobnie...
Princess śliczna córeczka! Jeszcze raz gratuluę!!!
Confi daj znać po wizycie!
Joannn -3 to i tak nie dużo. Moja koleżanka ze studiów to już -7 i -8 miała. A co będzie za kilka, kilkanaście lat. A nie myślałaś o laserowej korekcie wzroku? Bo ja stwierdzilam, że jeśli kiedyś mi się bardziej wzrok pogorszy to chyba się na to zdecyduję.Cieszę się, że są lekarze, którzy nie wciskają okularów na siłę.. Ale jak widzę to nie okulista lecz internista w Twoim przypadku.. Niestety ja zaczynałam od wady -0,5 a nawet nie czułam, że widzę niewyraźnie..ale wiadomo okulista wie lepiej..i zaczęłam nosić okulary od szkoły średniej. Dziś mam już wadę -3 i chyba w końcu wada się zatrzymała Czytałam potem o tym, że zakładając okulary przy małej wadzie wzrok się rozleniwia i często pogłębia a bez okularów wzrok pracuje Marzena80 - super, że zaufałaś tej internistce - dzięki niej masz lepszy wzrok niż mój
barmanka- u nas czeka sie tydzien czasu, bo z tego wymazu, musza wychodowac bakterie, ja mialam ze skierowania to za darmo, ale wiem ze kosztuje 60 zł prywatnie.
Ja posiew miałam robiony dopiero w 37 tygodniu, a wyniki odbiorę sobie dopiero na jutrzejszej wizycie. Nawet nie wiem ile trzeba czekać u mnie, bo nie zapytalam. Stwierdziłam, że wezmę dopiero przed wizytą. No i też musiałam zapłacić, ale 30 zł.wiesz w takich przypadkach cena nie gra roli, zdrowie i życie malca ważniejsze.. (ale dla porównania ci - wam powiem że tu kosztuje 90e), tylko kurcze czekać 2 tyg
a mam 37tc, biorąc pod uwagę poślizg (jaki miałam z cukrem, czekałam tydz dłużej niż powinnam), obawiam się że wynik nie zdąży przyjść na świat ..
Nie wiem czy ktos wspominał ale majóweczka MISZA urodziła wczoraj córeczkę Alę
Myśle ze nikt nie będzie się gniewał za przekazanie dobrej wiadomości ;-)
GRATULACJE!!!
Uśmiałam się przy tym. Ja na tych naukach też miałam jakiś kalendarzyk i miałam temperature mierzyć, a jakaś 60-letnia bezzębna kobieta miala mnie uczyć. Tylko, że ja żadnej temperatury nie mierzyłam i pozaznaczłam byle jak. Widziałam zdziwienie w oczach tej Pani. Nie wiedziała co mi powiedzić, bo pewnie moje temperatury odbiegały od normy!!! Jakoś się wykręciła, a my byliśmy zadowoleni, że podpisala nam papierek i już!ankzoc ja przed slubem mialam te nauki o naturalnym planowaniu rodziny. Pani tam kazala sobie wypelnic taki kalendarzyk, tam sie pisalo temp. i jakis wyglad sluzu.... Ble.... Wiec ja spisalam od kolezanki i wlasnie tam zaznaczylam temp 37 i Pani powiedziala, ze wyglada na to, ze jestem w ciazy ;-)
mam strasznie wielką ochote coś sobie kupić...tak dawno nie miałam tej przyjemności..
właśnie weszłam na bucikowo.pl i może coś sobie wybiorę..tylko kurcze nigdy nie kupowałam butów przez neta i troszkę się boję
Ja raz kupiłam botki zimowe i były dobre. Troszkę się bałam, ale bardzo mi się podobały i zaryzykowałam i dobrze!
mamuski ja jestem wypapowana dzis jak jakis flak... mam juz dosc wszystkiego... wszystko mnie boli i nic mi sie nie chce... a puchne jak orka..... kurcze nie wyrabiam....
Widzę, że czujemy się podobnie...
To już było strazna...!!!aga
no faktycznie durny
ja też słyszałam że nie powinnyśmy porcjować mięsa bo też sie wtedy rodzą dzieci bez kończyn
Kurcze ładna waga!!! Szkoda tylko kochana, że musiałaś tyle nieprzyjemności przejść... Ale dobrze, że wszystko pomyślie się skończyło.a i wczoraj na usg dowiedziałam się że synek w 37tc waży 3240 :-) :-)
Princess śliczna córeczka! Jeszcze raz gratuluę!!!
Confi daj znać po wizycie!
Ostatnio edytowane przez moderatora:
princess- super ze juz w domku... cale i zdrowe...ciesze sie bardzo mocno... powodzenia kobitki...
marzena - no dokladnie... a moj M chce zmienic imie dla corci na Natasha... bo mu sie bardziej podoba no i dla synka tez... mi osobiscie tez sie podoba... wiec sie zastanawiamy... jeszcze mamy troszke czasu...hehehe
marzena - no dokladnie... a moj M chce zmienic imie dla corci na Natasha... bo mu sie bardziej podoba no i dla synka tez... mi osobiscie tez sie podoba... wiec sie zastanawiamy... jeszcze mamy troszke czasu...hehehe
M
Marzena80
Gość
No to gorąco polecam!!! W końcu jest bardzo międzynarodowe. Mi się bardzo podoba i nie jest zbyt popularne, co mi odpowiada.marzena - no dokladnie... a moj M chce zmienic imie dla corci na Natasha... bo mu sie bardziej podoba no i dla synka tez... mi osobiscie tez sie podoba... wiec sie zastanawiamy... jeszcze mamy troszke czasu...hehehe
reklama
kasia1208
Mama Wiktorci i Filipka
witam majóweczki u nas dzisiaj noc była okropna bul kręgosłupa i brzucha już nie miałam siły jak by mnie jeszcze bule złapały to nie wiem jak bym urodziła jestem ostatnio taka zmęczona mam wszystkiego dosyć kiedy ten koniec