reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Moni$ka - no właśnie gdyby te były od 2 kg to bym się nie zastanawiała ale te upatrzyłam w Aldim bo mam bliziutko i są właśnie od 3kg, więc boję się, że mogą być za duże.. Tym bardziej, że na ostatnich 2 wizytach lekarze mówili mi, że dzidziuś nie jest olbrzymem (w PL w 32 tc ważył 1879g) a w Irl. nie wiem ile waży bo doktor na wszelkie moje pytania mówił OK :-D albo wymijająco: o rozmiarze główki, że w porównaniu do brzuszka jest OK, a o wadze, że nie za duży ale OK.

Wiem jak to jest. Ja bylam w 30 tygodniu na USG u polskiego ginekologa tu w Anglii i powiedzial, ze Dzidzia wazy ok. 1350g wiec Kruszynka :-) Angielscy specjalisci :-) nie podaja za bardzo wagi tylko wymiary Dzieciatka i tak tez rozmiar glowki w stosunku do brzuszka jest w porzadku ale kiedy sprawdzalam na kalkulatorze wynikow USG to wychodzziulo, ze Dziecko jest ok 2 tygodni wieksze niz powinno byc normalnie no ale u nich wszystko jest OK. Na poczatku marca wykryto u mnie cukrzyce ciazowa wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze Dzidzia moze byc wieksza i sprawdzaja czy nadaje sie do porodu silami natury czy do cesarki. W zeszlym tygodniu mielismy USG i powiedzieli, ze jest OK - jak zwykle ale ja czuje jakis niedosyt po tych wszsytkich badaniach i spotkaniach z angielska sluzba zdrowia... Az sie boje pomyslec jak to bedzie. Nastepne spotkanie mamy 5 maja. Co do tych pieluszek to moze sprobuj kupic najpierw moze jedno opakowanie tych malych pieluszek Pampers i jednoczesnie tez ciut wieksze w Aldi i zobaczysz czy jak sie urodzi Twoja Kruszynka czy te pieluszki od 3 kg nie beda na Nia za duze. Jak beda to bedziesz miala w zapasie te PAMPERS NEW BABY - (Newborn) Wiesz w zasadzie przecietna waga Noworodka to 3200-3600 g wiec moze te od 3 kg beda dobre. Twoja Dzidzia od 32 tygodnia napewno juz sporo przybrala na wadze :-)

reklama
Ostatnio jak pytałam o proszki do prania to było podobnie.. Poszłam kupić w końcu w innym sklepie a na drugi dzień w Aldim - był już i proszek do prania dla dzieci i nawet płyn do prania. I coś czuję, że jak kupię w innym sklepie to dowiozą te jedynki :-D
Ale chyba w końcu kupię jednak troszkę dalej te mniejsze bo szkoda by miało za dużą pieluszkę... A jeśli chodzi o wagę to doktor mnie uprzedził w PL bym się tym tak nie sugerowała bo teraz dzidzia najszybciej będzie rosła :szok: więc tym bardziej byłam ciekawa ile przybrał mój Patryk a tu w Irl. słyszę tylko OK :baffled:
Ale powiem Ci, że te USG robione w PL właśnie mnie uspokajają bo ja lubię znać fakty a nie banialuki... Dlatego porodu tak się nie boję jak tego co będzie potem... Gdy pójdę z moim dzidziulkiem do lekarza a on tylko powie mi tylko OK :wściekła/y:

Joannn : Ostatnio jak pytałam o proszki do prania to było podobnie.. Poszłam kupić w końcu w innym sklepie a na drugi dzień w Aldim - był już i proszek do prania dla dzieci i nawet płyn do prania. I coś czuję, że jak kupię w innym sklepie to dowiozą te jedynki :-D
Ale chyba w końcu kupię jednak troszkę dalej te mniejsze bo szkoda by miało za dużą pieluszkę... A jeśli chodzi o wagę to doktor mnie uprzedził w PL bym się tym tak nie sugerowała bo teraz dzidzia najszybciej będzie rosła :szok: więc tym bardziej byłam ciekawa ile przybrał mój Patryk a tu w Irl. słyszę tylko OK :baffled:
Ale powiem Ci, że te USG robione w PL właśnie mnie uspokajają bo ja lubię znać fakty a nie banialuki... Dlatego porodu tak się nie boję jak tego co będzie potem... Gdy pójdę z moim dzidziulkiem do lekarza a on tylko powie mi tylko OK :wściekła/y:[/QUOTE]

Mam podobne odczucia i najbardziej sie boje tego co bedzie jak juz urodzi sie nasze Malenstwo. O wszystko trzeba sie dopytywac i szukac na wlasna reke co Ci sie nalezy a co nie bo inaczej sami Cie o niczym nie poinformuja np jezeli chodzi o szczepienia. Mimo, ze moj maz doskonale mowi po angielsku to mimo wszystko boje sie tego wszystkiego, ze nie daj Bog jak dzidzia bedzie kiedys chora i pojdziemy do lekrza to on powie Paracetamol albo, ze Dziecko musi samo walczyc z choroba (moje kolezanki ciagle to slysza) jakas masakra ale nie chce myslec tak czarno teraz bo i tak za duzo stresu na glowie :-) a tak w ogole to dlaczego jeszcze nie spisz o tej porze ?? ;-)

(...) a tak w ogole to dlaczego jeszcze nie spisz o tej porze ?? ;-)
Nie chce mi się spać a ponadto mój mężulek wraca za niecałą godzinkę to czytam wcześniejsze posty z weekendu - co tam laski pisały ;-) a Ty Moni$ka?

Witam wszystkie majóweczki !

Korzystam z chwili, że moja dzidzia śpi i pokrótce opisze swój poród.
We wtorek położyłam się spać po godzinie 23, nie zdążyłam dobrze zasnąć, kiedy poczułam coś mokrego między nogami – była 23:59. Od razu wiedziałam , że to już czas … :rofl2:
Właśnie przeczytałam opis porodu Kaathariny :happy: też bym chciała by tak szybko to się potoczyło...i podziwiam za brak znieczulacza! Tak też planuję..ale co będzie to się okaże ;-)

Nie chce mi się spać a ponadto mój mężulek wraca za niecałą godzinkę to czytam wcześniejsze posty z weekendu - co tam laski pisały ;-) a Ty Moni$ka?

Moj maz w sumie powinien wrocic za ponad godzine ale nie wiem czy wytrzymam do jego przyjazdu. Zawsze jak wyjezdza z pracy to pisze sms-a zebym wiedziala w razie pobudki, ze juz jest w drodze :-) a czasami czekam na niego tak jak dzis i bywa, ze odpisze na sms-a, ze czekam a jak on dojedzie do domu to ja juz spie - szybka jestem w zasypianiu :-)

Właśnie przeczytałam opis porodu Kaathariny :happy: też bym chciała by tak szybko to się potoczyło...i podziwiam za brak znieczulacza! Tak też planuję..ale co będzie to się okaże ;-)

Ja tez w sumie planuje bez znieczulenia bo to w sumie nic dobrego dla dziecka ale nie gwarantuje czy dam rade :-) Mialam juz bole przepowiadajace i jak sobie pomyslam, ze porodowe sa jeszcze gorsze to sie przerazilam czy dam rade isc na zywiol :-)

A jak wyglądały Twoje bóle przepowiadające Moni$ka? Widzę, że sporo majówek już je miało..:tak: ja mam tylko skurcze Braxtona-Hicksa ale nie bolesne. Za to jak w nocy chodzę do toalety to czuję jak mnie brzusio ciągnie w dół...jest wtedy mega-ciężki i twardy...

O... Elus77 założyła wątek o porodach :tak::tak: Fajniutko :-)
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2009-f259/opisy-naszych-porodow-26098/#post3556430
:-)witajcie majoweczki:-) zalozylam nowy watek o porodach naszych,zawsze podczytywalam ine np kwietnioweczki marcoweczki a u nas brakowalo mi tego watku co WY na to wkleilam opis porodu kathariny mam nadzieje iz nie pogniewa sie na mnie za to ;-)
Mam tylko prośbę do dziewczyn by nie zaśmiecać tego wątku - że tak powiem... By tam były tylko opisy porodów :rolleyes: :rofl2:
(...)ja już mam rozłożonego "RADKA II" (ale ta szuflada jak dla mnie to trochę niewypał - jest szczelina pomiędzy łóżeczkiem a szufladą - wiec nie dość, że wszystko widać, to na dodatek zapewne będzie się nieźle kurzyło :oo: hmm - już M myślał, co tu zrobić, aby je ulepszyć.. ale niech pierw skończą chłopcy tą komode, a później zajmą się w trójkę szufladą :sorry::happy:
Aga_k_m - A nie miałaś tam deski na wierzchu szuflady? Jak ja oglądałam łóżeczka z szufladą bo taka mi się też marzyła...to widziałam, że każde ma na szufladzie deskę - tak by właśnie nie kurzyły się ubrania.. Ostatecznie zrezygnowałam z szuflady bo kurier z PL by mnie za drogo wyniósł ;-)
Ja tez w sumie planuje bez znieczulenia bo to w sumie nic dobrego dla dziecka ale nie gwarantuje czy dam rade :-) Mialam juz bole przepowiadajace i jak sobie pomyslam, ze porodowe sa jeszcze gorsze to sie przerazilam czy dam rade isc na zywiol :-)
No właśnie...ja jestem zwolenniczką natury i nawet leki biorę dopiero jak umieram z bólu..ale jak się czyta, że to jest największy ból jaki do tej pory kobieta odczuwała...to wymiękam.. Ale myślę, że damy radę :happy:

Dzień Dobry
Dziś przywitam was chyba pierwsza nie mogę spać błąkam się po domu i nie wiem co ze sobą zrobić życzę wszystkim miłego dnia pozdrawiam majóweczki :)

2w1 melduję się :-)

Ale dzis miałam fatalną noc :baffled:
Do ok 24 męczyły mnie skurcze a potem do ok 3 w nocy dośc silne bóle w podbrzuszu (jak na okres) - aż spać sie nie dało
tylko wierciłam się raz na jednym raz na drugim boku pojękując sobie

reklama
Do góry