Moni$ka
Zaciekawiona BB
Moni$ka - no właśnie gdyby te były od 2 kg to bym się nie zastanawiała ale te upatrzyłam w Aldim bo mam bliziutko i są właśnie od 3kg, więc boję się, że mogą być za duże.. Tym bardziej, że na ostatnich 2 wizytach lekarze mówili mi, że dzidziuś nie jest olbrzymem (w PL w 32 tc ważył 1879g) a w Irl. nie wiem ile waży bo doktor na wszelkie moje pytania mówił OK albo wymijająco: o rozmiarze główki, że w porównaniu do brzuszka jest OK, a o wadze, że nie za duży ale OK.
Wiem jak to jest. Ja bylam w 30 tygodniu na USG u polskiego ginekologa tu w Anglii i powiedzial, ze Dzidzia wazy ok. 1350g wiec Kruszynka :-) Angielscy specjalisci :-) nie podaja za bardzo wagi tylko wymiary Dzieciatka i tak tez rozmiar glowki w stosunku do brzuszka jest w porzadku ale kiedy sprawdzalam na kalkulatorze wynikow USG to wychodzziulo, ze Dziecko jest ok 2 tygodni wieksze niz powinno byc normalnie no ale u nich wszystko jest OK. Na poczatku marca wykryto u mnie cukrzyce ciazowa wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze Dzidzia moze byc wieksza i sprawdzaja czy nadaje sie do porodu silami natury czy do cesarki. W zeszlym tygodniu mielismy USG i powiedzieli, ze jest OK - jak zwykle ale ja czuje jakis niedosyt po tych wszsytkich badaniach i spotkaniach z angielska sluzba zdrowia... Az sie boje pomyslec jak to bedzie. Nastepne spotkanie mamy 5 maja. Co do tych pieluszek to moze sprobuj kupic najpierw moze jedno opakowanie tych malych pieluszek Pampers i jednoczesnie tez ciut wieksze w Aldi i zobaczysz czy jak sie urodzi Twoja Kruszynka czy te pieluszki od 3 kg nie beda na Nia za duze. Jak beda to bedziesz miala w zapasie te PAMPERS NEW BABY - (Newborn) Wiesz w zasadzie przecietna waga Noworodka to 3200-3600 g wiec moze te od 3 kg beda dobre. Twoja Dzidzia od 32 tygodnia napewno juz sporo przybrala na wadze :-)