reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Justyna_0 - zapomnialam dodac ostatnio, daleko od siebie mieszkamy:tak: bardzo, ale bylam w twoich stronach moze z dwa razy:-D

Madzia_Singh - przypadlosci ciazowe sa najrozniesze i roznie u wszystkich sie obiawiaja:tak:, wsplczuje ci

zyta-kochana a czy ty juz doszlas do siebie po porodzie? mialas szybki czy dluuugi? powiem ci ze ja dopiero teraz czulam sie ze moglabym ewentualnie zajsc w ciaze, BRAVO dla ciebie dzielna dziewczyna:tak: jestes , moze jak sie zdecydujecie zawitasz do Londynu:-)

witam sierpien08

Łasica- hahah dobra jestes:-)
Aqua- a którykwiecien jak ostatni to moze jednak bedzie maj:-D

ja juz zaliczylam mase zeczy dzis nie mam czasu polenic sie jak wpierwszej ciazy:laugh2:, a tak bym sobie polezala i pospala, ale Martusia tez nie moze sie nudzic co nie , tance rysowanie 100 siusiu i mama od razu czuje sie lepiej:-D

pozdrawiam was serdecznie i milego dnia zycze

Majówka 2006 serdecznie gratuluje majóweczkom 2009. Matko, jak ten czas leci :o

Zielono_mi, tobie szczególnie gratuluję i kibicuję. Teraz już musi być wszystko OK.

U mnie dzioneczek calkiem w porzadku, mimo deszczowej pogody. Obudzilam sie dzis o 4.00 rano i nie moglam zasnac. Wstalam o 7.00, ale okolo 9.00 jeszcze wrocilam do lozeczka na godzinke. Nie wiem czy te problemy ze snem to tez przez ciaze czy to zupelnie cos innego. Tak w ogole to ja nadal oprocz wielkich piersi nie mam zadnych dolegliwosci, zobaczymy jak bedzie dalej. Milego dnia wszystkim majoweczkom zycze :)

Mamy kolezanki corka urodzila 4 miesiace temu i oczywiscie jak byla w ciazy nie miala zadnych dolegliwosci do czasu...
Zawsze mowila "eee ciaza ja dobrze znosze"
A jak zaczynala 3 miesiac to wszystko wystartowalo codzienne wymioty do ostatnich dni ciazy....
Wiec ja mysle ze wszystko cholercia przed nami....

Po zdarzeniu z ginem boje sie isc do niego...
1. sam nie mogl sie zdecydowac w ktorym jestem tygodniu (na pierwszym usg wyszlo 5 tygodni.)
2. jakos nie dowierzal w usg z 29 sierpnia i powtorzyl mi 1 wrzesnia przy czym jeszcze nie bardzo bylo...
3. wogole dal mi do zrozumienia ze moze byc ciaza obumarla bo wedlug niego to serce powinno juz bic
bic?? w 5 tc dziwne...z tego co wiem to zaczyna od 6 tc u niektorych nawet w 8 tc

KONOWAŁ
a po 4. wyslal mnie na wszystkie badania z wielkiej łachy

Wiatam wszystkie Majowe Mamusie! Życzę spokojnych 9 miesięcy. Moja pierwsza córka urodziła się także w maju, a dokładnie 24 maja:-)
-Mama wsześniowa 2008

Madziu to moze idz jeszcze do innego lekarza? Wiesz ze co lekarz to inna opinia.
Czytam teraz ksiazki o ciazy itd. i wszystki mowia o biciu serduszka w 8 tyg. Nie przejmuj sie, wiesz jacy ci nasi lekarze sa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

xatia - U nas tez leje strasznie, :-( Uhhhhh.... a ja w dodatku zapomnialam wziasc z domu parasolki:wściekła/y: bo rano nie padalo.
A co ty ogolnie porabiasz na tej zielonej wyspie?
Ja w pierwszej ciazy mialam straszne mdlosci i nonstop wymiotowalam. Narazie nie mam zadnych, ciekawe jak dalej sie potoczy.I jeszcze w tym miesiacu 6 razy lece samolotem.

U mnie dzioneczek calkiem w porzadku, mimo deszczowej pogody. Obudzilam sie dzis o 4.00 rano i nie moglam zasnac. Wstalam o 7.00, ale okolo 9.00 jeszcze wrocilam do lozeczka na godzinke. Nie wiem czy te problemy ze snem to tez przez ciaze czy to zupelnie cos innego. Tak w ogole to ja nadal oprocz wielkich piersi nie mam zadnych dolegliwosci, zobaczymy jak bedzie dalej. Milego dnia wszystkim majoweczkom zycze :)

Xatia ja tez mam problemy ze spaniem i do tego wali mi serce jak młot. Ale powiedzialam o tym lekarce i nic. Norma. Ja tez narazie nie mam zadnych dolegliwosci. Zobaczymy co bedzie dalej.:rofl2:

Madziu to moze idz jeszcze do innego lekarza? Wiesz ze co lekarz to inna opinia.
Czytam teraz ksiazki o ciazy itd. i wszystki mowia o biciu serduszka w 8 tyg. Nie przejmuj sie, wiesz jacy ci nasi lekarze sa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

I tak zrobie...Zadzwonie w poniedziałek n Madalinskiego do tego szpitala ginekologiczno-polozniczego.

Wiec sama widzisz jacy lekarze sa....

Nie dosc ze trzymaja sie nie roznej dl cyklow tylko wiecznie 28 dni....

reklama
madziu- zmien lekarza koniecznie, a serduszko bije juz 24 dniu po poczeciu ale nie wiem jak to sie ma do scanu jak to widac wiem tylko ze jesli jest wczesna ciaza do 3 miesiaca to robia scan dopochwowo bo na normalnym nie widac za dobrze ja z martusia pierwszy raz mialam scan w 6tyg i 2 dniu i bylo widac bardzo dobrze fasolke i pulsujace serduszko:-(

powodzenia

Do góry