reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
aneteczka teraz po wlasnych doswiadczeniach to ja sie naprawde mocno zastanawiam, czy go uzywac wogole!

Co do legitymacji to jest jakos tak, ze jak przychodzisz rodzic to mozesz miec na 3 msc. wstecz podbita, polozna mowila o tym na SZR.
Poza tym prawem pacjenta jest, ze moze w ciagu 7 dni przyniesc aktualny dowod ubezpieczenia. Pamietam ze szkoly ;-)

ankzoc-wiem, właśnie jak w 17tc byłam w szpitalu to mnie na początku przyjąc nie chcieli bo miałam podbita1,5 m-ca wcześniej. Teraz to juz tego pilnuje żeby równo co m-c podpijać. To jest troche chore, no ale jak mnie z tego powodu maja do sszpitajla nie przyjąc lub jak mam sie przed porodem jeszcze czyms takim przejmowoć.

Dziewczyny nie wiem czy wiecie , ze teraz legitymacje ubezpieczeniowe z pracy sa wazne tylko 1 miesiac?? Takze jak nie macie podbitych to lepiej to załatwcie;-), bo potrzebne sa do szpitala.
Właśnie tak słyszałam ale nie mam zamiaru do tej mojej firmy się już fatygować mam podbitą 31 marca jak im będzie bardo potrzebna nowa pieczęć to mi
M podbije jak będę w szpitalu

Slonko- wcześniej było tak ze mozna było miec legitymacje podpita co 3 m-ce a teraz co miesiąc. na to też nam zwracała uwage właśnie na SZR położna."bo nie wiadomo na kogo się trafi"

ankzoc-wiem, właśnie jak w 17tc byłam w szpitalu to mnie na początku przyjąc nie chcieli bo miałam podbita1,5 m-ca wcześniej. Teraz to juz tego pilnuje żeby równo co m-c podpijać. To jest troche chore, no ale jak mnie z tego powodu maja do sszpitajla nie przyjąc lub jak mam sie przed porodem jeszcze czyms takim przejmowoć.
Nie maja prawa nie przyjac!
Maja obowiazek wrecz przyjac! Jesli Ci odmowia to niech napisza pismo i podpisza wlasnorecznie! Masz prawo byc leczona! Jesli nie masz dowodu ubezpieczenia do dostarczasz go pozniej, a jesli nie jestes ubezpieczona to placisz poprostu za wykonane zabiegi.

Nie maja prawa nie przyjac!
Maja obowiazek wrecz przyjac! Jesli Ci odmowia to niech napisza pismo i podpisza wlasnorecznie! Masz prawo byc leczona! Jesli nie masz dowodu ubezpieczenia do dostarczasz go pozniej, a jesli nie jestes ubezpieczona to placisz poprostu za wykonane zabiegi.
I tu się kochana z tobą zgadzam

reklama
Słonko- w końcu mnie przyjeli, tylko wiesz ja niedość że byłam zdenerwowana całą sytuacją , bo myślałam że poroniłam to jeszcze przyjmująca mnie kobita stroiła fochy. ja już sie odzywać nie chciałam tylko mój M przeją inicjatywe i zaczał sie z nią kłucić. W końcu wyszła położna i kazała mi wejśc i to ona dokończyła wypisywać karte. Nie powiem całe to zamieszanie dodatkowo mnie zdenerwowało.

Do góry