reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

dziewczynki co do sudocremu to ja mam z 5 próbek ale używać go raczej nie będę. Słyszałam o nim kiepskie opinie :-( że baaardzo wysusza i uzależnia skórę dziecka... ja zakupiłam bambino i naprawdę dopiero jak będzie jakaś katastrofa pieluchowa to sięgnę po sudocrem ...ale to w ostateczności!!!

marzena80- ja też jestem raczkiem z 18 lipca:-D i też 80 rocznik (bo w nicku rozumiem że masz rocznik?) :-D i też termin na 2 maja...

antaneczka- super ten leżaczek. Ja się wstrzymuję narazie z jego zakupem ... liczę, że ktoś z rodzinki zaoferuje zakup czegoś takiego w prezencie dla Filipka:tak:

slonko- też uważam że tamtum rose powinno sięw Twoim przypadku sprawdzić :tak:

reklama
no dobra - Kochane - zmykam jakieś pranko zrobić. Pogoda się troszkę wyklarowała i nawet sloneczko świeci, więc warto z tego skorzystać i wyprać kolorową pościel dla Małej..

Później do Was zajrzę (chyba - bo mój Mężuś sobie na obiadek pizzę zażyczył, a dokładnie to 2 duże blachy, wiec zrobię nadprodukcję i rodzicom też jedną skonstruuje.. Za dobra się zrobiłam dla nich podczas ciaży.. )

aneteczka- super lezaczek :-)

slonkoonline- nie to nie jest z serii aa, ale poczytaj o tym produkcie aa
Kosmetyki AA: AA Intymna

agakm- kochana nic straconego mozesz nadrabiac jeszcze teraz, a przeciez przy karmieniu tez mozesz pic

ula28- tak kochana ja tez nie bede uzywac sudocremu, stosuje sie go tylko jak dzieciatko ma juz odparzona pupcie, nie wolno go stoswac zapobiegawczo, ja kupilam krem z nivea przeciwodparzeniom

Ja wyczytalam, ze sudocrem w skladzie ma alkohol! Wiec napewno wysusza w jakims tam stopniu.

Wczoraj tez jadlam TRUSKAWKI. Kupilam w biedronce, ale malenki koszyczek, tak z 250g. za 3 zl. z jakims haczykiem.
A na wieczor zachcialo mi sie kebaba, bo wogole mialam w zamiarze isc z Kate do Sfinxa w Wa-wie. Wiec jak szlismy auto tesciow na parking odstawiac to skoczylismy do nowej knajpki, prowadzonej przez Arabow i zjadlam tam pysznego! BOSZE jaki to byl dla mnie smakolyk.... Na poczatku mezus twardo, ze on nie chce, zebym tylko sobie wziela, wiec kupilam sobie. Potem jechalismy juz do bankomatu po kase na drugiego ;-) Hiehie....

dziewczynki co do sudocremu to ja mam z 5 próbek ale używać go raczej nie będę. Słyszałam o nim kiepskie opinie :-( że baaardzo wysusza i uzależnia skórę dziecka... ja zakupiłam bambino i naprawdę dopiero jak będzie jakaś katastrofa pieluchowa to sięgnę po sudocrem ...ale to w ostateczności!!!

marzena80- ja też jestem raczkiem z 18 lipca:-D i też 80 rocznik (bo w nicku rozumiem że masz rocznik?) :-D i też termin na 2 maja...
:tak:

Ja też zamierzam sudocremu używać dopiero w ostatczności. Na razie kupiłam kosmetki z Rossmanna i tych spróbuję używać. A jeśli Mała miałaby problemy skórne to wtedy dopiero przerzucę się na jakieś apteczne typu oilatum.

No i dokładnie data urodzenia to 19 lipiec 1980 rok! Neźle nam to wyszło!

Ula_28-to musi sie rodzina pośpieszyć:-), bo te leżaczki są od urodzenia do wagi ok9-10 kilo, czyli nie tak długo. Ja wyczytałam sporo dobrego na ich temat.
Barmanka 79- na takie szybkie ciasto to może i ja bym sie skusiła, jak możesz wrzuć w przepisy:-)
Słonko-tamtum rosa stosuje sie też w takiech przypadkach. Ja kupiłam do podmywania po porodzie(położna polecała) a jedna saszetka kosztuje 3,6zł.

barmanka79 - to może wrzuc ten przepis do "PRZEPISÓW"póki jeszcze możemy sobie na takie pyszności pozwolić :-D
ja już ten przepis kiedyś wrzucałam, podam ci linka
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2009-f259/przepisy-23402/index7.html

Widzialam, ze cos o ciastach sie tu ruszylo....
i widzialam, ze barmanko pisalas cos o domowym ptasim mleczku tylko bez czekolady, czy to te ciasto robilas? Bo jak nie o to ciasto chodzilo to ja jestem zainteresowana przepisem.
a wiesz jak ja szybciutko ptasie mleczko robię? ;-)
rozrabiam galaretkę. kupuje sernik taki jak do sernika - w wiadereczku. rozrabiam ten sernik z mlekiem by było łatwo mi utrzeć. dodaje galaretke i mieszam. wlewam do pucharków.
:-) :-) i po robocie :-p szybko łatwo i smacznie

a ja wam wrzuce fajna piosenke, poprostu powala mnie na łopatki
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g"]YouTube - Lubelski Full[/ame]

reklama
Słonko-tamtum rosa stosuje sie też w takiech przypadkach. Ja kupiłam do podmywania po porodzie(położna polecała) a jedna saszetka kosztuje 3,6zł.
Tez chcialam wczoraj kupic, ale Pani w osiedlowej aptece nie miala. Ja nie wiem, jak jest z kupowaniem na saszetki, bo jak ostatnio kupowalam, to wzielam cale pudelko za prawie 30zl.

A czy ja Wam mowilam, ze dzis bedzie ten Pan z Toyota to nasza wymarzona? Kurde, chcialabym troche czas popchnac zeby juz byla 16.30! Bosze, jak my chcielibysmy, zeby to auto bylo w porzadku! O TAK bardzo bysmy chcieli!

Do góry