reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

a wiesz jak ja szybciutko ptasie mleczko robię? ;-)
rozrabiam galaretkę. kupuje sernik taki jak do sernika - w wiadereczku. rozrabiam ten sernik z mlekiem by było łatwo mi utrzeć. dodaje galaretke i mieszam. wlewam do pucharków.
:-) :-) i po robocie :-p szybko łatwo i smacznie
To jest jednak inny sposob niz ja znam... aczkolwiek bardzo podobny.... Mam wlasnie w domu taki ser na sernik, bo moj ojciec byl nadgorliwy i na swieta kupil wiecej.
Moze zrobie deserek.... Na wieczor jakbysmy kupili furke, to bedzie czym zagryzc do %%% ;-)

reklama
tak kochana ja tez nie bede uzywac sudocremu, stosuje sie go tylko jak dzieciatko ma juz odparzona pupcie, nie wolno go stoswac zapobiegawczo, ja kupilam krem z nivea przeciwodparzeniom
bo właśnie ten sudocrem jest na "awarie" czyli w tych ciężkich przypadkach :tak:
normalnie można używać Bepanthen - tak jak ty używasz nivea :tak:

Słonko tu masz troche o tej maści

Oparzenia skóry, w tym oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka, podrażnienie sutków podczas karmienia. Szczególnie przydatny w praktyce neonatologicznej i pediatrycznej. Lotion zaleca się stosować w przypadkach nadmiernej
Skład
1 g maści lub kremu zawiera 50 mg dekspantenolu. 1 ml płynu zawiera 25 mg dekspantenolu.

Działanie
Dekspantenol jest bardzo dobrze wchłaniany przez skórę i metabolizowany do kwasu pantotenowego (witamina B5), który jest niezbędny do prawidłowej czynności nabłonka i skóry. Preparat działa łagodząco i przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie i chroni skórę przed nadmiernym działaniem wilgoci, zwiększa elastyczność i nawilżenie skóry.

Wskazania
Oparzenia skóry, w tym oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka, podrażnienie sutków podczas karmienia. Szczególnie przydatny w praktyce neonatologicznej i pediatrycznej. Lotion zaleca się stosować w przypadkach nadmiernej suchości skóry, krem - w stanach zapalnych i podrażnieniach skóry o umiarkowanym nasileniu, natomiast maść - do pielęgnacji skóry niemowląt i sutek karmiących matek.

Działanie niepożądane
Bardzo rzadko - łagodne miejscowe odczyny uczuleniowe.

Dawkowanie
Skórę smaruje się jeden lub kilka razy dziennie.

Patrzylam, ale nie ma nic poza tym, ze jest ta glowna substancja z panthenolem i pomocznicze, ale nie ma wyszczegolnionych.
Czyli niby moze byc alkohol. Zaraz jeszcze zobacze w moim leksykonie lekow, moze cos bedzie.

Caly czas sie zastanawiam, ze jakby dziecko mialo podrazniona skore i by sie tym sudocremem posmarowalo, to czy dziecko to tez tak bedzie pieklo jak mnie?
Kurde ja pamietam, ze moja siostra i brat cioteczny byli tylko sudocremem smarowani, a jak sie nie daj co skonczyl, to byla rozpacz i lecialo sie do apteki, zeby zawsze byl w domu! Bardzo moja matka go chwalila!

U mnie w rodzinie też zawsze tylko sudocrem, wiec i ja go kupiłam. Swego czasu nawet dermatolog kazał mi sie nim smarowac jak jakies plamy na twarzy mi wyszły, no i pomóg elegancko:-)

ja przy Wiktorii tylko sudokremu używałam i nigdy odparzona nie była teraz też kupiłam i ten z Nivea na odparzenia też kupiłam zobaczymy jak się sprawdzi

reklama
Dziewczyny nie wiem czy wiecie , ze teraz legitymacje ubezpieczeniowe z pracy sa wazne tylko 1 miesiac?? Takze jak nie macie podbitych to lepiej to załatwcie;-), bo potrzebne sa do szpitala.

Do góry