reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej lasencje Madzia jestes niesamowita nie mialam pojecia ze az tyl rzeczy sprawdzaja i wlasciwie watpie ze to u mnie robili a jak robili to nic nie powiedzieli
Powiedziala mi tylko ze sprawdza plud pod wzgledem "syndromu downa " wdaje mi sie ze pisalam tylko nie sluchacie:tak:i razem z wynikami krwi daje im to obraz wysokiego albo niskiego stpnia ryzyka wystopienia zespolu downa, wynikow jeszcze nie mam przyjda poczta w ciagu tyg tak tez bylo z Martusia:tak:, i rzeczywiscie musialo byc odpowiednie ustawienie plodu takie lyzeczkowe poziome musialam 10in chodzic aby sie inaczej maluch ulozyl, po za tym mierzyla kark i ogolnie caly plod kregoslup mozg i organy ale podobno pozniej widac czy wszystko jest oki, jest specyficzny czas na to padanie jak pisala Magda, jeszcze widzialam jakies rozne kolory to tez bylo sprawdzenie pod wzgledem wad genetycznych Madzia moze wiesz cos wiecej o tym i to wszystko:tak:, wedlug usg mam o tydz starsza ciaze jak myslalam:sorry:67mm dzidzius

reklama
:-) Zgadzam sie madzia jest niesamowita...
U mnie z kalendarza wyszla DZIEWCZYNKA super bo mam juz synka.
A co do siuszkow tez cos zaczynam powoli wyrastac...
Moje kubki smakowe potrzebuja czegos kwasnego teraz papapa...

Witajcie
Jestem tu pierwszy raz. To moja druga ciąża. Martwi mnie trochę fakt że nie czuję się w ciąży tylko grubo. Pierwsza ciąża była wypełniona radością, oczekiwaniem i liczeniem dni. Ciągle czytałam jak rozwija się moje dziecko. Teraz jest nornalnie. Nie przeżywamy z mężem aż tak bardzo. Co nie znaczy że się nie cieszymy... Jesteśmy szczęśliwi ale już wiemy co nas czeka. Martwi mnie to trochę... Może to przez te hormony (?)

Marzena80 ja w pierwszej ciązy nie miałam robionego tego badania ani razu, wiec spokojnie nie martw się, teraz miałam, ale to właśnie z uwagi na brak jakichkolwiek objawów ciążowych no i wczesny okres, który nie pozwalał odpowiednio zdiagnozować na usg, zostało mi przepisane to badanie i progesteron
Dzięki , to mnie pocieszyłaś. Bo już zaczynałam wątpić w mojego lekarza.

Czesc, witam sie po dluzszej przerwie, bo mdlosci nie odpuszczaja, wiec chodze jak z krzyza zdjeta:no::baffled: Z kalendarzyka wyszlo mi rowniez, ze niby teraz ma byc dziewczynka, ale to takie wrozby:laugh2: Mnie jest wszystko jedno, wazne, by bylo wszystko w porzadku. Dziewczyny, widze, ze troche sie stresujecie poznymi wizytami u swoich ginow,ja ma tez odlegly termin bo dopiero 28go pazdziernika, ale nie ma powodow do obaw, jak nie krwawicie i wszystko ok, to napewno tak tez jest:tak::-)
gora nie stresuj sie kobieto, to tez moja druga ciaza, chciana i planowana, a rowniez z mezem juz jej tak nie przezywamy, jak pierwszej, wiec to chyba normalne.

Nie wiem czy to już było wklejane, czy nie, ale oto chiński kalendarz który pokazuje jakiej płci urodzi się dziecko. Zależy od wieku matki i miesiąca zajścia w ciążę.
Niestety wszystkie znane mi przypadki się sprawdziły. Śmieje się że niestety bo moje dwie siostry mają w sumie 3 chłopaków i wychodzi że moja Fasolka też będzie chłopcem :-)
Chinese Pregnancy Calendar

MISZA a orientujesz się czy wiek musi być ukończony?? Czy rocznikowo??
Bo jeżeli ukończony wiek to wychodzi mi dziewczynka, a jezeli rocznikowo wychodzi chłopak.

Widzę, ze nie tylko ja jedna mam obawy i małego stresa przed badaniem na przyzierność fałdu karkowego. Ja dopiero to badanie mam 30.10. bedzie to 14tc.
Mam też obawy, ale musimy dziewczyny być dzielne i myslec pozytywnie bo zadręczanie i niepotrzebne stresy tylko źle wpływaja na nasze słoneczka.

Madzia jestes niesamowita z ta wiedzą:tak: Wiele razy chcialam o coś zapytac, ale nie musialam bo Madzia wszystko wcześniej wyjasniła.
Dziękuję , ze tu jestes:tak:

Aga 29 ja też ciągle jeszcze walczę z tymi atrakcjami ciążowymi. Madzia podała fajny wykaz tego co sprawdzają często nawet o tym nie mówią aby po prostu nie denerwować przyszłych mamuś bo stres tez nie jest dla naszych maluszków dobry. Madzia poszukaj nam proszę informacji o wpływie stresu matki na płód a naprawdę można się zdziwić jak podnosi się dziecku tętno jak staje się ruchowo pobudzone itp...
Więc starajmy się Wszystkie wyciszyć uspokoić... i cieszmy się tym cudem który się dzieje...

reklama
czesc dziewczynki
widze, że piszecie o badaniach na przezierność karku ja też się na to wybieram- musze jeszcze troche poczekac. Ale koleżanka z którą leżałam w szpitalu dała mi namiar do lekarza w katowicach który robi echo serca maluszkowi i sprawdza czy serduszko się dobrze wykształciło i czy prawidłowo pracuje.

Do góry