reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

hmmm tego mi nie mówiono, natomiast mi lekarz mówi żeby zrobić PRISCA-4.

Prisca 4 to nie badanie tylko program komputerowy....wiem bo siedze w informatyce (takie moje zboczenie)
Program komputerowy do nieinwazyjnej oceny ryzyka wad płodu na podstawie oceny markerów biochemicznych we krwi matki (wolna ß-HCG, PAPP-A, AFP, wolny E3, ß-HCG) i ultrasonograficznych pomiarów płodu. Obejmuje badanie przesiewowe w kierunku Zespołu Downa (Trisomi 21) w I i II trymestrze, wady cewy nerwowej oraz trisomii 18.

Ostatnia edycja:
reklama
Prisca 4 to nie badanie tylko program komputerowy....wiem bo siedze w informatyce
Program komputerowy do nieinwazyjnej oceny ryzyka wad płodu na podstawie oceny markerów biochemicznych we krwi matki (wolna ß-HCG, PAPP-A, AFP, wolny E3, ß-HCG) i ultrasonograficznych pomiarów płodu. Obejmuje badanie przesiewowe w kierunku Zespołu Downa (Trisomi 21) w I i II trymestrze, wady cewy nerwowej oraz trisomii 18.

to nie badanie....wiem bo siedze w informatyce
Kochana jestes niezastapiona!!!!!!!!!!!!:-):tak:

a wiecie jacy sa lekarze. rzucaja jakimis pojeciami do nas jak nie mamy zielonego pojecia. dla niego bylo jasne jak powiedzial Prisca4 ale zapomnial wytlumacz kolezance ze to program do przeziernosć karkowej

reklama
Do góry