reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Slonko co do tego laktatora z gumowa gruszka to jest bardzo dobry(używałam przy Matim) ale namordować to się musiałam strasznie żeby odciągnąć chociaż 60 ml. No i dużo czasu pochłaniało to odciąganie:baffled:

barmanka79-ja też staram ograniczać sie do 1 kawy dziennie, czasem tylko, ale to naprawde sporadycznie wypije drugą popołudniu.Zawsze pije rozpuszczalną z mlekiem, wiec chyba nie jest najgorzej. też mam nadzieje że po porodzie jakoś uda mi się wcisnąć przynajmniej małą kawkę. W sumie to nie słyszałam żeby nie można było kawy w trakcie karmienia. Ale cóż.................jak truskawek nie można................... to kawy pewnie też.

Aneteczeka chodzi o to że kawka ma kofeine, która pobudza.
ale słuchaj, zawsze może być tak że nasze synki będą z rana apatyczne - to my wtedy sobie kafke zapodamy i i do cyca dzieci przystawimy :-D wilka syty i owca cała ;-)
gorzej jak będą z nich niezłe rozrabiaki - i zamiast kawy przyjdzie nam pić melisę :baffled: :laugh2:

Madzia - oj to widzę że u ciebie to chyba kwesta mexymalnie paru dni co? ;-)
kochana trzymaj się, wypoczywaj ile możesz, myśl że już niedługo będziesz tulać swoje słodkie maleństwo, kąpać, przewijać, ubierać w śliczne fatałaszki :-)
włącz sobie jakąś fajną muzyczkę, obejrzyj relaksujący filmik :tak:
jeżeli wiesz że to już ten moment , że już niedługo może spróbuj jakiś sposobów na wykurzenie maluszka ;-) dużo spacerów z mężem przy boku, może jakieś mycie podług albo okien ;-) oczywiście Broń boże byś wtedy nie była sama w domu !!
powodzenia :*

dzień dobry dziewczynki:-)
wreszcie nadrobiłam co tam od wczoraj późnego wieczora gdy poszłam i dziś rano napisałyście...:-)
Madziu- dobrze, że wróciłaś i jest wszystko w porządku:tak:
co do laktatora- ja dostałam z firmy philips avent taki ręczny i bardzo fajny.. ale zobaczę czy przyda mi się czy nie..ale co tam jak się dostaje to się nie odmawia:-p hih
kaatharina- spokojnie.. jak urodzisz to i tak będą nici z kolokwium.. ja bym chciała już urodzić i mieć maleństwo przy sobie;-) Ty pewnie też wiec co ma być to bedziew bo to niestety od nas nie zależy tylko od naszych kochanych maleńkich szkrabów..
ja już mówię często i błagam moje maleństwo żeby coś zrobiło a nie bawi się ze mną w kinder niespodziankę nie wiem jeszcze jak długo..hihi:-p

nina27- kochana faceci nie rozumieja tego naszego syndromu wicia gniazda

malgoss- kochana to nie jest tak jak piszesz, chociaz ci powiem ze zanim na ostatniej szkole rodzenia wyjasnila nam to polozna to myslam tak jak ty. tak wiec polog trwa do 6 tyg- i to jest czas w ktorym nasz organizm wraca do formy sprzed ciazy, stabilizuja sie hormony, zwija macica- bo teraz wazy ponad kilogram, a musi wrocic do wielkosci gruszki. Zywa krew bedzie nam leciec tak do tyg, moga wystapic skrzepliny itp, a pozniej krwi nie ma i zaczyna to brazowiec tak jak pod koniec okresu, taki jakby brudny uplaw, a pozniej tylko uplawy. wiec nie martw sie to nie jest 6 tyg okres :-);-)

slonkoonline- tak kochana noworodki uklada sie na boczku, po kazdym karminiu zmieniac boczek do snu, wtedy glowka ladnie sie krztaltuje

madzia- to super kochana, ze z dzidzia wszystko ok

Witam majóweczki!!!

Jolu - wielkie gratulacje! Bardzo dzielna jesteś :tak:
Niestety mi również fotki nie chcą się otworzyć, a tak bardzo bym chciała zobaczyć malutkie bliźniaczki:-(

reklama
ja zaraz zmykam na zakupy, czuje sie w miare na silach, wiec musze zakonczyc moja wyprawke dla corci i siebie do szpitala: kosmetyki, pampersy itd. Bo nie wiadomo kiedy przyda mi sie ta spakowana torba, bo u mnie to wielka nie wiadoma!!!! milego poloudnia zycze :-)

Do góry