reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Slonko co do tego laktatora z gumowa gruszka to jest bardzo dobry(używałam przy Matim) ale namordować to się musiałam strasznie żeby odciągnąć chociaż 60 ml. No i dużo czasu pochłaniało to odciąganie:baffled:

barmanka79-ja też staram ograniczać sie do 1 kawy dziennie, czasem tylko, ale to naprawde sporadycznie wypije drugą popołudniu.Zawsze pije rozpuszczalną z mlekiem, wiec chyba nie jest najgorzej. też mam nadzieje że po porodzie jakoś uda mi się wcisnąć przynajmniej małą kawkę. W sumie to nie słyszałam żeby nie można było kawy w trakcie karmienia. Ale cóż.................jak truskawek nie można................... to kawy pewnie też.

Aneteczeka chodzi o to że kawka ma kofeine, która pobudza.
ale słuchaj, zawsze może być tak że nasze synki będą z rana apatyczne - to my wtedy sobie kafke zapodamy i i do cyca dzieci przystawimy :-D wilka syty i owca cała ;-)
gorzej jak będą z nich niezłe rozrabiaki - i zamiast kawy przyjdzie nam pić melisę :baffled: :laugh2:

Madzia - oj to widzę że u ciebie to chyba kwesta mexymalnie paru dni co? ;-)
kochana trzymaj się, wypoczywaj ile możesz, myśl że już niedługo będziesz tulać swoje słodkie maleństwo, kąpać, przewijać, ubierać w śliczne fatałaszki :-)
włącz sobie jakąś fajną muzyczkę, obejrzyj relaksujący filmik :tak:
jeżeli wiesz że to już ten moment , że już niedługo może spróbuj jakiś sposobów na wykurzenie maluszka ;-) dużo spacerów z mężem przy boku, może jakieś mycie podług albo okien ;-) oczywiście Broń boże byś wtedy nie była sama w domu !!
powodzenia :*

dzień dobry dziewczynki:-)
wreszcie nadrobiłam co tam od wczoraj późnego wieczora gdy poszłam i dziś rano napisałyście...:-)
Madziu- dobrze, że wróciłaś i jest wszystko w porządku:tak:
co do laktatora- ja dostałam z firmy philips avent taki ręczny i bardzo fajny.. ale zobaczę czy przyda mi się czy nie..ale co tam jak się dostaje to się nie odmawia:-p hih
kaatharina- spokojnie.. jak urodzisz to i tak będą nici z kolokwium.. ja bym chciała już urodzić i mieć maleństwo przy sobie;-) Ty pewnie też wiec co ma być to bedziew bo to niestety od nas nie zależy tylko od naszych kochanych maleńkich szkrabów..
ja już mówię często i błagam moje maleństwo żeby coś zrobiło a nie bawi się ze mną w kinder niespodziankę nie wiem jeszcze jak długo..hihi:-p

nina27- kochana faceci nie rozumieja tego naszego syndromu wicia gniazda

malgoss- kochana to nie jest tak jak piszesz, chociaz ci powiem ze zanim na ostatniej szkole rodzenia wyjasnila nam to polozna to myslam tak jak ty. tak wiec polog trwa do 6 tyg- i to jest czas w ktorym nasz organizm wraca do formy sprzed ciazy, stabilizuja sie hormony, zwija macica- bo teraz wazy ponad kilogram, a musi wrocic do wielkosci gruszki. Zywa krew bedzie nam leciec tak do tyg, moga wystapic skrzepliny itp, a pozniej krwi nie ma i zaczyna to brazowiec tak jak pod koniec okresu, taki jakby brudny uplaw, a pozniej tylko uplawy. wiec nie martw sie to nie jest 6 tyg okres :-);-)

slonkoonline- tak kochana noworodki uklada sie na boczku, po kazdym karminiu zmieniac boczek do snu, wtedy glowka ladnie sie krztaltuje

madzia- to super kochana, ze z dzidzia wszystko ok

Witam majóweczki!!!

Jolu - wielkie gratulacje! Bardzo dzielna jesteś :tak:
Niestety mi również fotki nie chcą się otworzyć, a tak bardzo bym chciała zobaczyć malutkie bliźniaczki:-(

reklama
ja zaraz zmykam na zakupy, czuje sie w miare na silach, wiec musze zakonczyc moja wyprawke dla corci i siebie do szpitala: kosmetyki, pampersy itd. Bo nie wiadomo kiedy przyda mi sie ta spakowana torba, bo u mnie to wielka nie wiadoma!!!! milego poloudnia zycze :-)

Do góry