reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

ja też kupiłam 2 staniczki biały i czarny po 15 zł na razie wystarczy a co do koszuli to też słyszałam że te rozpinane są lepsze a ja mam tylko jedną nową i jedną do porodu muszę jeszcze coś kupić

reklama
ja też słyszałam, że te koszule z rozcięciami po bokach są beznadziejne.. taki pic na wodę.. fakt - lepsze są rozpinane koszule na guziczki - ale ponoć na "dzień dobry" po porodzie męczące jest to wysokie "wyciąganie" piersi do karmienia..
Ja mam takie 2 koszule (szarą właśnie i ciemnoróżową):
MUZZY Koszula kopertowa w ciaży i do karmienia L (599968311) - Aukcje internetowe Allegro
i 1 taką piżamkę:
MUZZY Piżama przekladana do karmienia PAPAYA (L) (600197055) - Aukcje internetowe Allegro
(identyczną zresztą zakupiłam)

Koszule aż takie drogie nie są - a napewno po szpitalu przydadzą się mi w domku - no i fajnie wyglądają.

a ja mam koszule od babci :-D
rozpinane na guziczki i nawet nie takie szerokie , nie szkoda będzie zniszczyć

aaa ratunku dziewczyny ...dziś pierwszy raz robię placek po cygańsku i trochę przesoliłam gulasz :baffled:
czy jak zrobię ciasto na placka mało słone to się wyrówna??? Tak się starałam ....grrrr

hmmm - confi - a jakbyś do sosu dodała jeszcze koncentratu pomidorowego, bądź jakiś warzywek?
placki można by było zrobić mało słone, ale i tak będzie czuć sól w sosie..

hmmm - confi - a jakbyś do sosu dodała jeszcze koncentratu pomidorowego, bądź jakiś warzywek?
placki można by było zrobić mało słone, ale i tak będzie czuć sól w sosie..

chyba to już mi nie wyjdzie bo sos zagęściłam już ...buuuu
a jak sos jest zagęszczony to pomoze jak wrzuce surowego ziemniaczka? ściagnie sól ?

powinno, no właśnie zapomniałam o ziemniaku - koniecznie spróbuj. Ja jeszcze pomyślałam o kukurydzy konserwowej - jest słodka, więc też powinna dać radę:happy:

powinno, no właśnie zapomniałam o ziemniaku - koniecznie spróbuj. Ja jeszcze pomyślałam o kukurydzy konserwowej - jest słodka, więc też powinna dać radę:happy:
kukurydzy nie mam w domku ale ziemniaki zawsze...no to spróbuję ...echhh w ciąży ciężko przychodzi mi przyprawianie dań :-p

ojjj mi też - dlatego kukurydza/fasola, śmietana, koncentrat, muszą być obowiązkowo w kuchni :)

a ja dzisiaj jeszcze będę robiła śledzika w śmietanie (w jogurcie), więc też już od 3 godzin odmaczam go w wodzie, hehe... ale znając życie - posolę cebulę z przyzwyczajenia:-D i na jedno wyjdzie..

marzena80 - mnie też korci żeby sobie coś fajnego kupić do noszenia na te ostatnie tygodnie.. tylko cholera - szkoda kasy..
i mi przydałyby się jakieś 2 tuniki..

reklama
ja na szczęście mam łaszki więc już jakoś przemęczę...ale już nie mogę się doczekać jak wskoczę w swoje stare spodnie rurki:sorry:

Do góry