reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Czesc,
ja mam swoja polozna, ktora bedzie mnie dogladac po porodzie, co tez zreszta juz robila po urodzeniu starszaka. Na szczescie nie musze jej oplacac z wlasnej kieszeni, to uczyni moja kasa chorych:tak:.W klinice, w ktorej zamierzam urodzic malego, nie mam zadnej wybranej poloznej, zdaje sie na kompetencje kazdej tam pracujacej poloznej. Przy pierwszym porodzie lekarza widzialam tylko przy zszywaniu, wczesniej asystowala jedynie polozna:tak:.
Jezeli chodzi o chrzest dziecka, to chce to uczynic, niezaleznie od mojego zdania na temat kosciola. Chrzest przeciez nie "boli". Pozniej bedac doroslymi moje dzieci i tak same wybiora droge, ktora chca podazac, a czy duza role bedzie odgrywal w ich zyciu kosciol, tego sie nie da przewidziec:tak:

reklama
a ja właśnie siedzę przed telewizorkiem i wcianam lody:-) od jakiś dwóch tygodnich pochłaniam je kilogramami:-D:-D tak bardzo mi smakują:-)
zresztą zasłuzyłam sobie na odpoczynek bo od rana ślęczę nad książkami...

Hello.... Ale napisalyscie.... O kurde!
Ja wstalam o 6.30 z mezem, potem usnelam, budzik na Brzydule zadzownil, ale i tak nie obejzalam! Usnelam :-) Wstalam ok 10, zrobilam sobie na sniadanie KEBABA :-D Mniam! Tatus moj ostatnio przywiozl placki, a z wczoraj sporo zostalo to co sobie bede zalowac. Po tym ostatnim kupnym mam dosc, wiec wole miec pewnosc co jem.

Widzialam temat kosciola i wiary.... Mi ciezko sie opowiedziec gdzie jestem, ale najbardziej jestem zblizona do opinii agi_k_m. Slub z uwagi na podejscie proboszcza bralismy w parafii mojej babci, gdzie ja mialam chrzest. Ani moj, ani meza proboszcz nie byl do romowy. Najlepsze bylo kiedy do proboszcz meza, dajac nam zaswiadczenie o zapowiedziach usiwadomil nas o naszych obowiazkach! Maz pyta go ile placimy. Ksiadz do nas, ze placic nic nie musimy. No to ja mowie, kurde jakis dziwny... No i mialam racje bo zaraz dorzucil "ALE MACIE OBOWIAZEK MNIE UTRZYMYWAC!" Czujecie? No i wez czlowieku idz i cos zalatwiaj! Bleeeee....! Tez sie zrazilam mocno do ksiezy! Kasa, polityka i nic wiecej! FU!

Uprasowalam od rana cale 3 koszulki meza i 1 swoja, ale na kanapie jeszcze jest cala gorka ciuchow. Chyba te "podomne" odpuszcze sobie. No i jeszcze powiesilam na slonko ciuszki Julkowe, zeby doschly, bo za szybko wczoraj wieczorem zdjelam. Strasznie jestem jakas padnieta. Chyba z 25 stopni jest na zewnatrz!

Ninka ja z tymi lodami mam to samo dziennie miseczka obowiązkowo z bita śmietanką i truskawkami(wczoraj to nawet kapkę likierku:-)).I jeszcze jasnego z pianka mi się chce:-D.Mąż wpadł na pomysł, żeby"młodego" nie upić kupił mi Lecha bezalkoholowego i kurde się zdzwiłam bo normalnie smakuje jak p...
Słonko z tym kebabem to tez pomysł. Zaraz dzwonię do męza żeby po drodze z pracy kupił:tak:.Chyba do 20 wytrzymam:baffled:?

oj kochane ale wy piszecie....

ja dzis juz bylam u GP..... wymacal mi brzuch.... zbadal mocz i jutro mam kolejne badanie moczu i krwi....
dzidzia ciagle nisko... juz chce wychodzic smial sie lekarz....
jest malenka ale zdrowa....

Super Paula.Nie martw się, że malutka jest drobna będzie łatwiej urodzić;-).
Ide mierzyć ogródek bo w szale "wicia gniazda" tylko on mi został. Zabieram się za projektowanie,kupowanie a potem sadzenie. Może jeszcze zdążę przed Filipkiem:rofl2:

Ninka ja z tymi lodami mam to samo dziennie miseczka obowiązkowo z bita śmietanką i truskawkami(wczoraj to nawet kapkę likierku:-)).I jeszcze jasnego z pianka mi się chce:-D.Mąż wpadł na pomysł, żeby"młodego" nie upić kupił mi Lecha bezalkoholowego i kurde się zdzwiłam bo normalnie smakuje jak p...
Słonko z tym kebabem to tez pomysł. Zaraz dzwonię do męza żeby po drodze z pracy kupił:tak:.Chyba do 20 wytrzymam:baffled:?
no to teraz kochana mi zrobiłaś smaka bo truskawki i bitą śmietanę to ja sobie odpuściłam....ale dość tego:-D jak tylko M wróci z pracy to jadę na zakupy żeby się opychać tymi pysznościami:-)

Was na chwile zostawić same i nabazgrały kilka stron! Czasem to sie ciesze, że każda z nas ma w miare czytelną "czcionkę", jakby przyszło ręczne pismo czytać, to bym nadal goniła tematy!

Co do wiary, ja jestem wierząca ale nie praktykująca i też sporadycznie trafiam na msze, ale modlę sie nawet często, bo mi pomaga. Nie mam przyjaciółki od serca, a tak nawet półglosem wywalić wszelkie żale jest mi bardzo dobrze. Mąż zaś jest ateistą a przez jakis czas nawet neopoganinem był, ale my się wtedy nie znaliśmy, więc nic więcej Wam powiedziec nie moge. Z tamtych czasów zostali mu tylko kumple:rofl2: To chyba był okres buntu....

Słonko BrzydUli nie żałuj. Nic sie takiego nie podziało. Ula spotkała sie z Markiem, chciała mu weksel oddać, ale on nie przyjął. Ot i cały odcinek w skrócie:eek::tak:

Żołnierze, w końcu jestem gotowa! Zwarta i przygotowana! Dom odsprzątany, zakupy zrobione i oczekuje nalotu obcych sił w moja strefę bezpieczeństwa! Misja o kryptonimie "TEŚCIOWA" rozpoczęta! Przygotowania były długie i męczące, ale damy rade! Zaplecze logistyczne w pogotowiu. Strategia i taktyka obmyślone! Wszelkie ewentualne zagrożenia przewidziane i podjęto stosowne kroki, aby im zapobiec (obiad i kolację robi moja szwagierka, córka teściowej:-);-))

reklama
ja po lodach zabrałam się za prasowanie...i właśnie wyciągnęłam ulubioną zimową kurtkę mojego M z pralki i kurcze ona już nie jest puchowa:szok: ło matko mam nadzieję że jak wyschnie to będzie wyglądała tak jak przed praniem bo inaczej to czeka mnie rozmowa:baffled::-)

Do góry