reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confi A to moze poprostu zadzown do brata, w sensie na jego kom. zeby ta bartowa (swoja droga krowa) nie odebrala i wyjasnijcie sobie co zaszlo?
Jak sie poplaczesz, bo pewnie z zalu poplaczesz sobie to moze on zrozumie jaka przykrosc Ci zrobil nawet nieswiadomie.

Bo jesli faktycznie ta krowa miala zapraszac to jej wina jest. No, ale kurde jestes jego SIOSTRA!

reklama
a ja mam pomysła!

przyjdź dzień wcześniej czy dzień później i wywal oczy. Łzy, zgrzytanie zębami, wymówki i brat urobiony! Ale to ostateczność.

może zadzwoń do brata i go zapytaj, czy jest jakiś konkretny powód, dla którego chce Cie odsunąc od swojego życia rodzinnego? Możesz dodać, że nie chcesz, żeby Twoje dziecko było "izolowane" od wujka, bo Ci zależy. Z resztą kuzynostwo będzie w tym samym wieku, to chyba im też zależy, żeby żyło ze sobą dobrze.

jak Ci powie, że poprostu "zapomniał" to oczywiście możesz uwierzyć, lub zaproponować spotkanie i wydusić z niego prawdziwy powód. O siotrze się nie "zapomina"!

a jak będzie chciał pogadać to i tak się z nim spotkaj, kup małej coś na chrzciny i od razu dwie pieczenie na jednym ogniu. I nie musisz mu "łaski" robić i przychodzić, bo faktycznie może być nieciekawa atmosferka. A na przyszłość brat będzie już wiedział, że jednak on Cie obchodzi i że z Twoimi uczuciami też się musi liczyć, nie tylko ze swoją urażoną męską dumą....

faceci!:eek:

No własnie ... jak poprzednim razem zawiadomił mnie na dwa dni przed uroczystościa to złożyłam to na karb jego roztargnienia ale teraz jest to samo ...nie wiem co myśleć :baffled:

dzięki dziewczyny za rady...może macie rację...szczerość przede wszystkim...mam ochotę zadzwonić i spytać kiedy miał zamiar mnie powiadomić o chrzcie...Mój M tego nie pochwali pewnie ale co tam...to mój brat do cholery . Może trzeba nim wstrząsnąć bo jak piszecie o siostrze nie powinno się zapomnieć :eek:
cholera tak mi przykro ze aż mnie ściska ... mam nadzieje ze dam rade zadzwonić.
A z bratową to macie rację...nic dodać nic ując. Zawsze jakimś dziwnym trafem na uroczystościach w naszej rodzinie ją boli głowa i nie może łaskawie przybyć...ciekawe prawda? :baffled:

Confi olac bartowa! Niech sie buja krowa wstretna! A Ty jak sie bratu do telefonu rozbeczysz to sie swiat nie zawali, a jemu bedzie przykro! Ja to nawet pozwalam Ci sie od placzu zanosic! Niech wie, ze sie tak nie robi!

Wiecie, tak sie zastanawiam, czy juz sasiedzi maja mnie za kompletna wariatke? Bo ja codziennie posciel wynosze sobie na balkon.... Ale u nas trzeba, bo moja madra matka wlacza piec na noc (jest juz tak cieplo, ze nie trzeba), a my mamy kaloryfer za poduszkami, wiec ogolnie sie gotujemy.

Musze Was dziewczynki przeprosic na troszke, bo sniadanka jeszcze nie zjadlam i musze skoczyc na sam dol, wiec nic nie popisze do Was....

Zycze aby u kazdej z Was slonko wyszlo. A Tobie Confi niech szczegolnie zaswieci i nie martw sie! Wszystko sie wyjasni!

hahaha slonko dzięki ;-)
zadzwoniłam... i nie odebrał ...widocznie jest w pracy.
Nie wiem kiedy teraz się zbiorę z tym telefonem :baffled:

a teraz wkurzyła mnie jeszcze jedna sprawa...kupiłam sukienke na allegro. Zwykłą cienka kopertówkę . W rubryczce kosztów wysyłki podana jest kwota 10 złotych za list polecony :eek: kurde...list polecony, priorytetowy w Poczcie Polskiej kosztuje ( wziąwszy pod uwagę wyższą wagę) 4,60 :eek: a nie 10 złotych.
napisałam do baby ,ze list polecony tyle nie kosztuje i ze ma mi podac realne koszty dostawy a ona mi odpowiada ze koszt 10 złotych jest realny. No durnia ze mnie robi.
Spotkałyscie się z takimi oszustami?? Kurde ale mnie wkurzyła, z reszta zobaczcie , czy taka sukienczyna może ważyć więcej niż 100 gram? Ja wątpię

MILLA SUKIENKA KOPERTOWA KWIATY PASEK (598199913) - Aukcje internetowe Allegro

dzień dobry brzuchatki:-) od wczoraj wieczora tyle nabazgrałyście że szok...
słonko ja Cię poprostu podziwiam:baffled: bo ja tego lekarza to bym ***** za jaja powiesiła:angry::wściekła/y: a po wyjściu pewnie bym ryczała przez parę godzin...
barmanka u Ciebie bidulo tez widzę ,,udana" wizyta:no:..masakra..ale to zwolnienie w końcu wzięłaś??
joannn ja całą ciążę mam bardzo nisko brzuszek..wyglądam tak jak kobiety którym opada do porodu...ale lekarz mi powiedział że nie powinnam się tym stresować bo taka moja uroda:-) a co do kopniaków na dole to świadczy o tym że Twoje maleństwo ma tam nóżki..moja malutka właśnie się nie odwróciła i najwięcej dostaję na samym dole...nad wzgórkiem łonowym...gin mi powiedział że jak się obróci to będę czuła ruchy (najwięcej) pod żebrami..
confi ano wczoraj nie doczekałam się Ciebie..ale jesteś usprawiedliwiona;-) kurcze rewelacja taka wycieczka:-) czy ja Ci już mówiłam że Ci zazdroszczę:tak::tak: i Śliczna z Ciebie mamusia!!!
No to nadrobiłam wczorajsze posty...teraz będę nawiązywać do dzisiejszych:-)
confi ja bym pierwsza sie nie odzywała...ale to wynika z mojego trudnego charakteru..może jeszcze brat zadzwoni..dzisiaj dopiero wtorek:sorry:
co do sukienki to masz rację ..ale pewnie babsztyl i tak nie popuści:baffled:

reklama

confi ano wczoraj nie doczekałam się Ciebie..ale jesteś usprawiedliwiona;-) kurcze rewelacja taka wycieczka:-) czy ja Ci już mówiłam że Ci zazdroszczę:tak::tak: i Śliczna z Ciebie mamusia!!!
jeeej dziękuję :-D wycieczka faktycznie była cudowna no i przekonałam się ze na ten nasz półwysep wcale nie mamy tak daleko więc jak się urodzi Damianek to na pewno się z nim tam wybierzemy :tak:

confi ja bym pierwsza sie nie odzywała...ale to wynika z mojego trudnego charakteru..może jeszcze brat zadzwoni..dzisiaj dopiero wtorek:sorry:
co do sukienki to masz rację ..ale pewnie babsztyl i tak nie popuści:baffled:
dzwoniłam do brata...ale jest w pracy i nie odbiera ...może później się zbiorę jeszcze ...nie wiem :-(
a co do sukienki to mam rację prawda? Jak można tak oszukiwac? Jak dojdzie do mnie przesyłka to zobaczę ile zapłaciła za nią...jak bedzie mniej niż 10 złotych to zgłaszam to do allegro. :angry:

Do góry