reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Mamamatysia - powtarzam się.. ale normalnie czad :-) oby pogoda dopisała bo wyczytałam, że wycieczki w terenie też są organizowane :tak: i jazda konna, paintball, park linowy - aczkolwiek akurat te atrakcje aktualnie nie dla nas :no: ale dla Twoich mężczyzn jak najbardziej :yes: ale basen jak najbardziej, grota solna pewnie też.. i pewnie wiele zabiegów upiekszających :happy: a najważniejsze, że nie spędzisz świąt w kuchni - pichcąc - tylko w pełnym relaksie z rodzinką :happy:
Confii - a Ty dalej mi tu smaka na morze robisz :-p jak widzę, że pogoda się robi taka ładna ostatnio to wciąż mi po głowie chodzi morze... eh.. Jak przylecę do Irlandii to ja muszę wziąść mojego i pojechać też nad morze bo w sumie mam blisko bo jakieś 50km :tak:

Aha..dziękuję za życzonka ślubne :-) Barmanko - ta sukienka tak ładnie z przodu leżała, że prawie nie widać ciąży ale z boku jak najbardziej :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku jak ten czas szybko leci:szok:.Jeszcze tak niedawno dowiedziałam sie ze jestem w ciazy, zobaczyłam dwie upragnione kreseczki, a tu juz 35 tc mi sie zaczał:-).
A z drugiej strony czuje sie tak jakbym w ciazy była od zawsze:baffled:.
Ale jeszcze miesiac(bądz krócej, jak malenstwu sie zachce);-).
Od paru dni lzej mi sie oddycha, bo brzuch mi sie obnizyl.Przynajmniej tak mi sie wydaje.no i czuje mocne parcie na pecherz co chwile biegam do łazienki.I czasami w ciagu dnia zdarza sie , ze brzuch robi sie twardy.Dobrze ze wizyta po jutrze to zapytam sie lekarza dlaczego tak sie dzieje.

K.M to ,że brzuch robi Ci się twardy oznacza ,że masz skurcze przepowiadające. To normalne o ile nie wystepuje za często. Nie musisz się tym przejmować bo w ten sposób Twoja macica ćwiczy przed porodem ;-)

Confi- tak tez myslałam dzieki ze upewnilas mnie w tym fakcie;-).A zdarza mi sie dwa, trzy razy dziennie.
no to nie tak dużo...dopuszczalne jest nawet do 10 razy na dobę ;-)
mozesz spać spokojnie :tak:

ja właśnie zmykam...spac spokojnie ( mam nadzieję) wczorajsza noc była straszna...nieprzespana i w ogóle. Najadłam się wczoraj jabłek i zapiłam wodą truskawkową...ała :eek:
liczę na to ,,ze dziś będzie spokojniej ;-)

a tak w ogóle K.M to patrzę ,ze idziemy z terminem łeb w łeb...kwestia jednego dnia
;-) ciekawe jak to wyjdzie w praktyce
dobrej nocki majóweczki

slonko - o jejciu ale lekarz masakra chyba rzeczywiscie mu sie nie chcialo.. wspolczuje.. ale wiesz co co do tych wizyt za miesiac moj tez mi powiedzial jak bylam 2 tyg temu ze mam przyjsc za miesiac bo czesciej nie widzi potrzeby tzn ze wszytsko jest ok a dla mnie to lepiej bo jelsi ok to ok.. ja nie musze z golym tylkiem latac co 2 tyg i kasy tracic.. takze ok..

confi -sliczne zdjatka.. sliczna para i mamusia i brzusio :))

confi -sliczne zdjatka.. sliczna para i mamusia i brzusio :))

dziękuję Słonko :)
ja miałam Ci pisać ,że strasznie słodkie są te obrazki...ż się mi zachciało takich, ale te rybki chyba się z nimi pogryzą...więc zostanie "rybkowo" ;-)
te obrazki świetnie będa pasowały to Twojej lampy :tak: nie mogę doczekac się zdjęć efektu końcowego . A tymczasem Tobie także życzę dobrej nocki i spadam bo i tak się zasiedziałam ...jak zwykle :-p

reklama
Joann dziękuje!

mąż przed wyjściem z pracy powiedział, że wyglądam jak Brad Pitt w Siedem, hmmm.... obrazić się? nie podoba mu sie i tyle. I pyta kiedy odrosną. Jakie odrosną? Jakie zapuszczanie? Faceci...:eek:

Słonko, Barmanko no to miałyście niezłe przejścia z tymi lekarzami, nic tylko współczuć. Ja chodze prywatnie, więc mój jest miły. Wizyty trwają przeciętnie 15 minut, ale jestem wybacdana na każdą stronę.

Miłego dnia życzę, a ja zaraz śniadanko i do BrzydUli zasiadam. Wczofraj nie miałam okazji,,, :happy:

Do góry