reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confi ja wlasnie jak tylko widze, ze wysylaja listem i to za 10zl to sobie odpuszczam! Sama swojego czasu sprzedawalam duzo na Allegro i nigdy nie doliczalam kosztu np. papieru do pakowania, tasmy, czy foli babelkowej, a tak duzo osob robi i wywalaja jakies koszty kolo 20zl. Strasznie to smieszne. Zaplac jej i wez sukienke, bo fajna jest, a potem poprostu komentarz odpowiedni wywalisz ;-)

To tak calkiem smiesznie jak czasem jedne spioszki chca wyslac za 12zl, albo 17.... ;-)

reklama
Confi ja wlasnie jak tylko widze, ze wysylaja listem i to za 10zl to sobie odpuszczam! Sama swojego czasu sprzedawalam duzo na Allegro i nigdy nie doliczalam kosztu np. papieru do pakowania, tasmy, czy foli babelkowej, a tak duzo osob robi i wywalaja jakies koszty kolo 20zl. Strasznie to smieszne. Zaplac jej i wez sukienke, bo fajna jest, a potem poprostu komentarz odpowiedni wywalisz ;-)

To tak calkiem smiesznie jak czasem jedne spioszki chca wyslac za 12zl, albo 17.... ;-)
ja ją wezme bo mi się tez podoba ;-) ale mało mnie obchodzi w co ona to zapakuje...ja będę patrzeć na koszt znaczka pocztowego i na tym się bedę opierać. ja mnie oszuka to dostanie mega negatywa i jeszcze to zgłoszę . wyobraź sobie 5 złotych tu 5 złotych tam ..czysty zysk...o nie nie na mnie :-p
ja to zawsze pytam , jak widzę takie koszty przesyłki czy chca wysyłac towar prywatnym odrzutowcem ;-) może to ją tak oburzyło ,ze nie popuściła z ceny...ale ja tez jestem uparta :tak:

co do kopniaków na dole to świadczy o tym że Twoje maleństwo ma tam nóżki..moja malutka właśnie się nie odwróciła i najwięcej dostaję na samym dole...nad wzgórkiem łonowym...gin mi powiedział że jak się obróci to będę czuła ruchy (najwięcej) pod żebrami..

Musze sie lekko nie zgodzic. Znaczy napewno to odnajduje zastosowanie i jest nawet logiczne. Nawet ja sie na to nabralam! Moja Julka tak wpychala "cos" pod zebra i dawala czadu tylko u gory.... Wrecz bylam nawet pewna, ze ma czkawke, ktora czulam na dole!:baffled: Kopniaki czulam tuz pod zebrami po bokach. Ide sobie na USG na pewniaka, ze dzidzia jest jak sie nalezy :rofl2: A Pan Dr. "Pozycja odwrocona, dowolna!" :eek:
Moje dziecko skubane :happy: jest glowa w gore i to rekami tak mnie piesci! Czasem widocznie i nogi sobie do gory podwinie i kopie :laugh2:

Malo tego! Czasem mialam wrazenie od tego 24 kwietnia, ze sie obraca, do pozycji "wyjsciowej" A wczoraj ten Dr z przychodni badajac tetno powiedzial, ze napewno jeszcze jest w pozycji odwroconej, bo tetno wysoko sie udalo zlapac.

słonko bo Twoje maleństwo to jakaś akrobatka:-D u mnie w każdym bądź razie to się sprawdza...dobrze wiem jak mała jest ulożona właśnie po ruchach..i nigdy się nie mylę..bo zawsze się sprawdza na usg:-)

Mam zbyt zadko USG zeby sobie porownywac rodzaje kopniakow... :-(
Ide sprzatnac balkon.... Z zimy pod donniczkami jest bardzo brudno! Ble! No i jest on od strony ulicy, wiec parapety sa straszne!

reklama
Witajcie Majóweczki. Owocny dziś mamy poranek-dużo klikacie:-).
Confi ten twój brat faktycznie nie w porządku.Ja mam sytuacje znowu taką,że moja szwagierka,która już czuje się matką chrzestną przez 5 miesięcy nie zadzwoniła zapytac jak sie czuję. Mojemu męzowi zrobiła awanture, że od kuzynki sie dowiaduje, że ciąża zagrozona(kuzynka urodziła 1,5 miesiaca temu i dzwoni do mnie co tydzień). Więc stwieredziłam, że mam gdzieś taka matke chrzestną i bierzemy żone kuzyna, która mieszka z nami na jednym placu. To sie szagierka zdziwi jak sie dowie;-).
Słonko dzidzi nie wyczujesz. Gdy ci sie wydaje,że stuka raczka to pewnie nózka, a gdy jesteś pewna, że cie kopie to okazuje się, że to pupkę wypina:-D.

Doniesienia z "frontu"-Filip od dwóch godzin ma czkawkę:baffled:

Do góry