reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej Barmanka
widze ze salon pieknosci otworzylas dzis super...mamusia musi o siebie dbac:)
ja niestety chorenka nadal jestem we wtorek bedzie tydzien jak choruje i nie widze poprawy masakra!!!!!

reklama
mama-bartusia- no wiem wiem... a ty kochana nie przemeczaj sie tak... super ze juz masz komode...

joann- tak wstawilam fotki na zdjeciach tu na forum wczoraj...

titanis- nie az tak bardzo nowe ok 1100 funtow... a moj M zaplacil cos 700... wiec jeszcze nie tak zle... co prawda to ja tez duzo kasy wydawalam na chodzenie bo ok 30 tygodniowo... i jeszcze czasem M...

Ostatnia edycja:
witam Majóweczki :happy:

ja dziś wstałam po 5:00 - kotka mnie obudziła, hehe. Nastawiłam pranko i poszłam dalej kimać.

Wczoraj poszalałam troszkę z porządkami w domku- tj: pomyłam okna (jeszcze 2 zostały - ale to dla męża, bo są dość wysokie a ja nie chciałabym sobie niczym narozrabiać), uprzątłam swój wielki kąt komputerowy (mieści się na 3 biurkach poskręcanych z sobą w "L" , z czego 2 muszą poprostu wypaść z pokoju, bo łóżeczko przydałoby się w końcu skręcić, no i trzeba by było przygotować miejsce na komodę, której nadal nie mam :-(), zrobiłam przegląd w moim regale bibliotecznym (4 pudła zapakowane książkami i czasopismami tematycznymi), ale nadal pół regału jest obładowane :sorry:, no i poszorowałam swoje kwiaciory.

Dziś jedynie standardowe porządki sobotnie i jestem wooolnaa!!! Mężuś wróci wieczorkiem z delegacji szkoleniowej to się zdziwi, hehe :-D

o matko Paula to strasznie dużo kasiorki wydawałaś :sorry:
u nas 1 min kosztuje 1e, ale w karnecie oczywiście znacznie taniej :tak: 60 min za 45e i taki karnet starczał mi spokojnie na miesiąc...

ja miesięcznie przeznaczałam na solarkę 100 zł - chodziłam 2 razy w tygodniu.
Brakuje mi tego opalanka - ale zauważyłam już złe oznaki posolarkowe - więcej piegów, no i skóra na twarzy już nie jest taka jak przedtem (wiek pewnie, też zaczyna swoje robić, hehe - ale na coś trzeba "zwalić" :-p).
Teraz zaczęłam się wspomagać kremem brązującym z Dove (w tym tygodniu aż 2 razy się nim posmarowałam :-D)

NO a oprócz solarium, to uczęszczałam też na masaż (drenaż) limfatyczny - polecam wszystkim dziewuchom!!! Już nie mogę się doczekać tego rollowania po porodzie (niestety będą mogła z niego dopiero skorzystać: 3 m-ce po porodzie naturalnym, i 6 m-cy po cc) - trzeba jakoś ten cellulit z nóżek usunąć (no i wałeczki tłuszczyku, hehe) !!!

dzień dobry:-)
a ja dzisiaj właśnie troszkę pospalam bo wstałam po 9..
Dzisiaj mamy gości więc za chwilkę będę lecieć na zakupy żeby wszystko przygotować....
wczoraj kupiłam ostatnie rzeczy jakie mi brakowały w aptece i zostawiłam tam 190 zł:baffled: myślałam że wyjdzie taniej...w tej chwili mam już wszystko dla siebie i maleńkiej zostało tylko mi kupić jeszcze jeden ręcznik dla Kasi i łóżeczko - będę je zamawiać na allegro w przyszłym tygodniu:-)
Najfajniejsze jest to że dziewczyna od przyjaciela mojego męża robiła sobie wczoraj test ciążowy i wyszedł jej wynik pozytywny:-) później troszkę się zmartwiła bo była u jakiegoś gina i powiedział jej że niby jakaś ,,kropeczka" tam jest, ale nic jej nie może powiedzieć ...uspokajałam ją że po prostu jest pewnie za młoda ciąża i dlatego usg jeszcze nie potwierdzi ciąży..radziłam też żeby sobie zrobiła jeszcze jeden test ..no i dzwoniła do mnie rano szczęśliwa..jak myślicie dziewczyny...dwa testy to już się nie mogą mylić??:-)
dobra uciekam ale jeszcze zaglądnę:-)

aneteczka, confi- dzieki kochane za te rady z ta poduszka,, napewno sprobuje.. :-D
paula- kurcze strasznie duzo kasiorki poszlo na te opalanko...:szok:

a ja za godzine jade do kolezanki a pozniej zmezusiem po 2 donice na balkon i kwiatuszki balkonowe.. i bedzie ladnie:)

Paula7 - juz znalazłam :-pzdjęcia solarki dodałaś na forum: https://www.babyboom.pl/forum/maj-2...ych-maluszkow-19111/index117.html#post3467012
Fajosko mieć własne solarium - niezły czad :-)

Confi - pomysłowe te żelki na akwarium :tak: ładnie mnie zmyliły :wink:

Barmanka79 - jeszcze jestem w Polsce - 9go odbieram paszport a składałam podanie 30go marca :-) wystarczyło mi iść do kierowniczki; powiedziałam, że nie będę miała możliwości odebrania paszportu bo mieszkam w Irlandii i proszę o tryb przyśpiesony..i bez problemu się zgodziła :yes: - jeszcze spytała - czy urodzę w Irl. po czym napisała mi karteczkę z datą terminu odbioru wraz ze swoim podpisem. Przy składaniu wniosku dołączylam tą kartkę :tak:
A wyobraźcie sobie, że dowód osobisty i prawo jazdy też możliwe, że odbiorę jeszcze przed świetami - bo tak mało mają wniosków :happy:
Tyle, że bilet lotniczy mam na stare nazwisko bo myślałam, że dowód to odbiorę na pewno innym razem..ale mam nadzieje, że wystarczy odpis aktu małżeństwa i nie będą robić problemu :crazy:
A jesli chodzi o ślub i wesele to było całkiem udane :-) w sukienkę się zmieściłam:happy: a zdjęcia właśnie dodałam w swoim profilu :yes:
Dla dzidzi jeszcze na dniach będę kupować wanienkę i herbatki - a jak mi się coś jeszcze w Irlandii przypomni to moja mamunia mi przyśle jak będzie lecieć :-)

Ostatnia edycja:
joannn - jakoś nie widzę jeszcze tych Twoich fotek - a już nie mogę się ich doczekać!!!:-D Wszystkiego najlepszego dla całej Waszej Trójeczki na nowej drodze życia!!! :***

reklama
hmm..bo dodałam album prywatny i chyba tylko znajomi mają dostęp :sorry:
A chciałam by dopiero każdy po zalogowaniu się mógł dopiero ogladać album ale coś mi chyba nie wyszło... zmieniłam teraz opcję z prywatnego na "Profil - obrazki, których chcesz użyć w swojej stronie profilu" może to to..?? :confused:
A dziękuję za życzonka :yes:

Do góry