reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

akaiah no to umarłam z zazdrości. Gofra to bym wsunęła jak nic, ale kurde może by tak w końcu fantazję o plackach ziemniaczanych zrealizować?

reklama
Rojku te placuszki jakbyś mogła tak kurierem do mnie puścić...bo gofry goframi ale placki ziemniaczane dla mnie sa ostatnio lepsze od lodów :/
A ziemniorów w domu nie mam:confused2:

Ja dzis na obiad placki ziemniaczane popełniam :D

A jutro przez was musze leczo zrobić bo od tygodnia mnie na nie nosi :p:p

Eh stane się wielorybem tylko bym, jadla i jadla :p jeszcze nie dokończyłam cista z porzeczkami ktore piekłam we wtorek a juz mam ochote piec ze śliwkami :p Mąż kwadratowy bedzie przez moja ciaze :p

Pisałyście kiedyś o tych poduszkach do spania a potem do karmienia, niestety nie pamiętam kto :( mam dylemat bo sa te Motherhood ale są kosmicznie drogie jak za poduszke i są takie w kształcie rogala róznych firm w normalnej cenie ktoś coś ma ??

Ostatnia edycja:
Ale tutaj u nas smakowicie sie zrobiło...mmm.Ja wrociłam z zakupów, dziś robie tortille :tak:Kupiłam tez sobie w piekani cisteczka z marmoledaw srodku i z makiem, tak osttanio cisnie mnie na marmolade z kruchymi ciasteczkami.Dla zapchania buzi kupiłam słonecznika, moze dzięki temu nie bede tak podjadac:crazy: No i byłam z młodszym u fryzjera.

Co do nie przepuszczania kobiet w ciazy w kolejce i w ogole to ogólnej znieczulic to niestety i ja sie ztym spotykam...ludzie chyba wychodzą z załozenia , ze ciąza to nie choroba(mają oczywiscie racje)ale mimo wszystko, jest nam cięzej stac dłuzej, oddcyhac i ogolnie funkcjonowac.Powinny to rozumiec tym bardzij kobiety, ale one , zwłaszca te które juz urodziły czesto zapominaja jak miały wciazy(albo równiez nie doswiadczyły nic dobrego i wychodzą z załozenia , ze jak one nie miały lekko to i niech inne niem mają. Ja miałam taką sytuacje , ze statłam w Realu w kolejce, za mną pani z noworodkiem na rekach, mieli wózek dla dziecka, mimo to ona trzymała go na rekach, obok mąz z zakupam.Ja stałam tyłem wiec brzuszka nie było widac, i ona mowi, do mnie i mojego M, czy moze byc 1 bo ona z dzieckiem,ja sie odwrociłam , ona chyba dostrzegła moj brzuch i mówi" aa panstwo maja mało zakupów to poczekamy" hehe chyba głupio jej sie zrobiło.Ale weź tu człowieku ogarnik ktora ma stac pierwsza, ta z dzieckiem na rekau(mimo wozka)czy ta w ciazy:no:

akaiah no to umarłam z zazdrości. Gofra to bym wsunęła jak nic, ale kurde może by tak w końcu fantazję o plackach ziemniaczanych zrealizować?

Tez macie takie parcie na placki ziemniaczane, za mną chodzi od kiedy w ciazy jestem...i jakos do tej pory nie udalo mi sie jej zrealizowac :crazy:

Ja mam tak samo :) Ale z Anielą moją tak jest, że jak tylko staję w kuchni, to ona albo uwiesza się u nogi, albo wciska się miedzy mnie a szafkę i mnie odpycha :p Może matule zmaltretuje, to Anielę przypilnuje, a ja zetrę na placki ziemniory maszynką, bo dłużej to chyba bez placków nie uciągnę :)

A jeszcze chodzi za mną ciasto, które ostatnio zrobiła siostra: Biszkopt, masa chałwowa, masa malinowa (maliny z galaretka) a na koniec ptasie mleczko. Mówię Wam - Pycha!

Najlepsze zyczenia dla Aneczek :)

jedzeniowych waszych fantazji nie czytam bo chyba oszaleje !! gofry, placki, ciasta mniam mniam i ursula te Twoje jagodzianki - po wyplacie pieke swoje wlasne :-D

co do kolejek to w SuperPharmie jest kartka: kobiety w ciazy poza kolejka i raz jak bylo chyba z 30 osob w kolejce to ja do kasjerki brzuch do przodu i sie pytam czy moge, ona ze oczywiscie no to hyc i juz obsluzona zostalam, nikt sie nie odezwal ale widzialam te wsciekle miny :-):-) innym razem w superpharmie to w sumie za pierwszym razem (stad szukalam u nich kartki o tej ciazy) to kasjerka prosila o podejscie kobiety w ciazy poza kolejnoscia i tez nam sie upieklo :-D w biedronce mnie pan raz przepuscil, a w tesco w kasie uprzywilejowanej niesety nikt sie nie zainteresowal, przede mna m.in. 2 panow melekow z wodkami, piwami i innymi takimi ale kasjerka miala to w dupie wiec stalam pol godziny i az chcialam cos jej powiedziec ale sobie darowalam.

reklama
No z tymi goframi to przesadziłaś :) Ale nabrałam ochoty na nie :) Może jutro wciągnę nadmorskiego.
Agatka właśnie też mam dylemat z tą poduszką – oczywiście wolałabym jakąś tańszą wersję, na allegro jest spory wybór, ale nie wiem, którą wybrać.

Zauważyłam, że ostatnio u nas bardzo kulinarnie się zrobiło – i jak tu nie tyć? :) Co chwilę mam ochotę na to, co sobie serwujecie. I tylko obmyślam plan, co pierwsze przygotować.
Nonek ja też mam dziś fasolkę :) na dodatek żurek, a jeszcze planuję naleśniki z jagodami, ale może jakoś się powstrzymam... pomyślę ;) Od jutra tydzień laby od gotowania, ale jak wrócę to nadrobię.

Do góry