reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Dziewczyny czy nie wydaje się wam dziwne...moja siostra jest w ciązy ale rodzi w lipcu i co miesiąc od początku ciązy ma robione badania mocz krew hiv, kiła itd. co miesiąc ten sam zestaw badań czy wy tez tak macie? Ja w zasadzie robiłam raz badania wszystkie i następne dopiero pewnie w połowie ciązy może ja mam za rzadko jak to jest u Was??

reklama
czekoladka21 nie ma czym się stresować :tak: zobaczysz, to będzie Wasz najpiękniejszy dzień!!
własnie przywieźli mi suszarkę :-D idę ją podłączyć i biorę się za pranie... a w międzyczasie kupiłam sobie na all dwie koszulki ciążowe, jedna z napisem "hotel mama - all inclusive" a drugą z bocianem niosącym dziecko i napis " Już do Was lecę" :-D

Jeśli chodzi o badania to ja mam za każdym razem mocz i krew ale na hiv i kiłę nie miałam wcale, miałam też toxo i tsh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zwolineczka, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się ułożyło.
gnosia24, witaj!

U mnie na brzuchu nie pojawiła się żadna tajemnicza kreska.
Ja też sobie zajadam truskawki. Widocznie mają dużo jakichś składników niezbędnych w okresie ciąży skoro wszystkie mamy na nie ochotę ;-)Przez weekend nie czułam żadnych ruchów, za to dziś w nocy Maluch cały czas próbował odwracać moją uwagę od spania. Chyba domaga się kołysania - w Gdyni piękna pogoda więc zaraz pójdziemy na mały spacer.

martula1985 mina babci niezapomniana, pochwal się fotka ;D
meago za pierogi to ja się nie biore hehe jade do mojego tatulka ;D nigdy nie jadłam lepszych ;p aaa praktyka czyni mistrza wiec rob czesciej i na pewno będą coraz lesze

zwolineczka trzymaj się tam i mysl pozytywnie na pewno będzie wszystko dobrze
DoMisia1985 pewnie teraz tak gadaja a jak się urodzi to obojetnie jaka będzie Plec się zakochaja
KingaoO kuruj się i odpoczywaj
nonek90 trzymam kciuki za egzamin

i_carrie fajnie ze tak mocno czujesz ruchy ;D
marys25 przykro mi ze nikt się nie interesuje ciaza Az dziwne ;/ a tesciowa to już wogole dziwna
Agatka2 fajnie ze dostaniecie taki prezent :D Duzy wydatek was ominie ;p kuruj się kochana
Mama Kangura ale mi narobilas smaka na ten serniczek z musem mmmmm
basiaaa10 fajnie ze wróciłaś :D
gnosia24 witam nowa mamuśkę :D rozgość się u nas
czekoladka21 na pewno wszytsko się uda a stresie jest nie odłącznym elementem tej waznej uroczystosci ;p gratuluje kopniaczków

Pewnie wszystko zależy od lekarza, czasem wydaje mi się że moja pani doktor traktuje pacjentki mechanicznie jeśli z ciąza nic się nie dzieje. Pytam ją czy może już coś miedzy nóżkami widać a ona mało mnie nie zjadłam mówi absolutnie dopiero może we wrześniu będzie widać , wiec sobie pomyślałam głupoty babo gadasz jakby miała dobry sprzęt to już by widziała, ech i niby prywatnie ale zwolnienie mi dała i już do końca ciąży:-D:-D:-D Nasz dziecię ma już 12 cm takie to dziwne patrzysz w monitor fika ci tam a ty nic nie czujesz:-)

witaj gnosia. Suwaczki dodaje się w ustawieniach i tak jest "edytuj sygnaturę". Daj znać, jak dalej nie będziesz potrafiła tego zrobić.

kika80815 ja badania mam co druga wizyte i na poczatku bylo sporo badan, a teraz tylko mocz, krew i jonogram.

martula1985 masz elektryczna suszarke do prania? Moje marzenie!

Ja z badan mam regularnie krew i mocz. Poza tym miałam raz robioną kiłę, toxo, glukozę i cytologię. Na następnej wizycie ma być hiv i hcv (chodzę do gin na NFZ więc wszystko małymi kroczkami). Większości badań nie ma sensu powtarzać co miesiąc, chyba że np. pracujemy w kontakcie z krwią i mamy możliwość zarażenia się (chociaż nie wiem czy kobiety w ciąży dopuszcza się do takiej pracy).

Rojku tak mam suszarkę elektroniczną, myśleliśmy nad nią od dłuższego czasu, ale wczoraj się zdecydowaliśmy, wzięliśmy na raty bo już mnie wkurzało to suszenie, niby mieszkamy w domu, ale nie mam gdzie suszyć, suszyłam na stojącej suszarce w dużym pokoju a jak przyjechali goście to musiałam biegać i chować :-p a oprócz tego mamy dość wilgotne powietrze, bo mąż ma dwa akwaria i pranie schło mi czasem 3 dni, a po wyschnięciu nie pachniało wcale - chociaż używam niemieckiej chemii - proszek vizir i płyn lenor, ale po 3 dniach wiszenia i suszenia pranie po prostu butwiało zamiast pachnieć :-( tak mnie to wkurzało i to była kropka nad i :-D no i wiadomo, że przy dziecku więcej prania będzie, więc myślę, że to dobra inwestycja..

Gusiak88 rozwaliłaś mnie z tymi małymi stopami :D Mama Kangura :) jesteście dobre :) naprawdę :) ja niestety mam takie humory cały czas :( bucząca jestem :(
Hej gnosia, do tego co napisały dziewczyny dodam jeszcze że pod polem gdzie piszesz odpowiedź trzeba zaznaczyć "Pokaż Twoją Sygnaturę" :)
ale narobiłyście mi smaka na sernik :( a ja nie umiem na zimno robić :( tzn. nigdy nie próbowałam
a z badaniami ja na początku miałam taki ful zestaw na hiv i te inne cuda, a teraz w połowie mam tylko krew i mocz. Kreskę na brzucholu mam już jakiś czas ale ja od jutra zaczynam 20 tydzień :D

reklama
Teraz tak się zastanawiam może we własnym zakresie powinnam badania robić skoro ona tylko na całą ciąze dwa razy je zaleca. Fakt nie dzieje się nic niepokojącego oprócz dzisiejszej sytuacji. Dziś rano w sklepie zrobiło mi się ciemno przed oczami, niedobrze, słabo musiałam natychmiast wyjść i usiąść gdzieś a że deszcz padał to usiadłam na murku mokrym ech... mam zawroty głowy od jakiegoś miesiąca ale myślałam ze to już przejdzie....:baffled:

Do góry