reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Witam po weekendzie :))

Widzę że mowa o badaniach, ja też mam zagwozdkę bo moja ginka nie zaleciła mi na następną wizytę żadnych:confused: morfologie mocz miałam idealne poprzednio i nie kazała mi robić, nie wiem czy to dobrze i czy nie zrobić na własną rękę, poza tym ja od razu miałam na 1wszej wizycie komplet badań czyli tsh kiła toxo cytomegalia glukoza i coś tam jeszcze, została mi tylko różyczka i na zapalenie wątroby badania.
Jak to jest, na każdą wizytę macie mocz i morfologie??

Poza tym
czekoladko gratuluję ruchów :)) a stres przed ślubem to chyba normalka, bez obaw, ciesz się tą piękną chwilą, nawet jak coś będzie niedograne i na spontan to potem tylko z uśmiechem wspominać będziecie:)
martula suszarka świetny pomysł, my tez mieszkamy w domku i latem suszenie to żaden problem, ale zimą.. rozstawianie suszarek po pokojach tak jak mówisz aż w pokoju teściowej wyszedł jakiś grzyb na ścianie nie wiem czy nie od tego i nawet nie wiem kiedy, z dodatkowym praniem będzie przekichane :(

Truskawki mega drogie w tym roku u Was też? skręciło mnie wczoraj aż jak poczułam na stoisku, musiałam kupić, zjadłam i wyplułam:szok: nie przeszły, siedziałam tylko i wąchałam utarte dla lubego z cukrem..:dry::shocked2: dawno nie byłam tak poirytowana mówię Wam:-(

reklama
Dziękuje Gusiak u mnie wszystko ok! Praca, praca i jeszcze raz praca do 15.30 póżniej odbiór synka ze żłobka i do domku trochę poodpoczywać

860i3e5ez8vmq73d.png

Ostatnia edycja:
Witajcie wszystkie Listopadowe mamusie :*
W końcu mam czas żeby posiedzieć troszkę na jakimś forum i wirtualnie spotkać się z tak bliskimi (no jakby nie było...) osóbkami.
Rozchorowałam się, biorę antybiotyk, leżę i leżę a w domu taki syf..ehh

Pozdrawiam Was cieplutko!

Magda - my mieszkamy w domku, co prawda mamy sporą działkę, ale fakt jest faktem, że dom to dom i ma w sobie coś magicznego, nawet jeśli jest szeregowy i macie tylko skrawek, ale własnego za to ogródka! nie ma co słuchać narzekania, bo nikt nie przeżyje waszego życia. Moim zdaniem szeregówka to super sprawa i przy waszym mieszkaniu nie ma co się zastanawiać :) Maluch będzie miał przestrzeń a wy trochę powietrza:) Bądź silna!

Magda86Poznań to sweterek meza po suszeniu moze się dostać w spadku dzidziolowi ;P
A co do domu, to nie sluchajcie nikogo poza sobą.
Jak wybraliśmy działkę i projekt, to wszyscy na działke psioczyli i tesc mówił, że beznadziejny dom a wczoraj przynal, ze teraz za dzialke i projekt daje nam szostke, bo bardziej praktycznego nie widzial posrod teraz budowanych, a dzialka tez mu sie teraz bardzo podoba. Gdybysmy ich posluchali, to bysmy teraz zalowali :)

Magda dziewczyny mają rację, to WASZ dom i WASZA decyzja, WY macie się tam dobrze czuć, puść "dobre rady" rodziny mimo uszu, na prawdę. Życzę Wam powodzenia z całego serca :*

A tak z innej beczki, wiecie ile powinno się przytyć w ciąży tak do połowy mniej więcej?
ile już macie na plusie?? mi już wskoczyło troszkę ponad 3 kg od 10 tc. Nigdy tyle nie ważyłam jestem w szoku trochę :sorry2:

justyn.ka ja mam 2kg więcej. Niestety... Ja z tych dużych, więc liczyłam na to, że jednak dłużej wyrzymam bez przyrostu wagi, ale z drugiej strony bardzo na nią nie uważam.

reklama
Justyn.ka no właśnie ja tez zaczęłam się zastanawiać czy to normalne bo dziewczyny tu piszą że co miesiąc mają robione badania a ja robiłam pewnie z miesiąc temu i następne pewnie po połowie ciąży. Jeśli chodzi o moja wagę to jak byłam miesiąc temu ważyłam 72,5 kg jak poszłam we czwartek waga ta sama, więc nie wiem a objadać się objadam ale np. nie obiadkami tylko cholera ciasteczkami lodami truskawkami tez jak najbardziej u mnie tanie 4,99 za kg więc spoko a niedługo u mojej mamy w ogródku wyrosnął wiec będę truskawkowa....:-)

Do góry