reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

ja dlatego jezeli juz sie gdzies rejestruje to na w miare pewnych stronach duże firmy sobie nie pozwola na cos takiego łatwo się jest wypisać jak coś z zasady wystarczy jeden mail.
Ja teraz zarejestrowałam sie na stronie babilon i tam trzba przy rejestracji zaznaczyc czy chce sie otrzymac upominek dla maluszka :) kolezanka mi kiedyś mowila ze sie zarejestrowala na stronie gerbera i jeszcze jakis takich słoiczkow i dostała mase roznych probek i kuponow :)

reklama
jeszcze jakiś siniak mi na udzie wylazł... nie mam pojęcia od czego, bo na prawdę na siebie uważam, nie przypominam sobie żebym się o coś uderzyła a siniak wielkości orzecha włoskiego, fioletowy a w środku widać popękane naczynka :-(

A macie adresy tych stronek z ankietami??
Ja trochę boję się podawać mojego adresu, bo moja siostra jak urodziła to w szpitalu poprosili ją o wypełnienie ankiety, że jej coś za nią przyślą. To fakt- dostała jakiś gadżet, ale od tamtej pory co chwilę jakaś firma z majtkami wysyła jej bieliznę, za którą ma zapłacić. Oczywiście paczki nawet nie otwiera, od razu ją zwraca, ale to znowu koszt jakiś 4 zł. Ciągle dzwoni, żeby jej nie wysyłali, ale to nic nie daje :/

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
https://www.bebilon.pl/rejestracja?page=1
https://klubmaluszka.hipp.pl/rejestracja/
O programie - Lovela

Witam wszystkie listopadowe mamusie :-D
Ja mam wyznaczony termin na 16.11.2013. Na razie odczuwam w brzuszku lekkie bąbelki i burczenia i czekam z niecierpliwością na pierwsze kopniaki (pewnie jeszcze pożałuję tych słów). Brzuszek wystaje i z większości ubrań musiałam już zrezygnować (zawsze nosiłam przyciasne ciuszki). Wszystko to jest dla mnie nowością, więc liczę na Wasze wsparcie. ;-)
Trzymam kciuki za listopadóweczki 2013.

martula, niedawno czytałam, że obniżone ciśnienie do 6 miesiąca ciąży jest naturalne. Później się powinno podnieść. Ja teraz mam wyższe ciśnienie niż zazwyczaj, ale jeszcze w normie, więc się nie martwię za bardzo. W końcu szczęśliwa (i spokojna) mama to szczęśliwe dziecko.

hej dziewuszki ale sie objadlam dzisiaj u mnie na obiad zupa meksykanska, krokiety i truskawki z cukrem mniam

ja tez wypełniałam ankiete w szpitalu i tez podalam swoj adrem meil i nr tel i przez pierwsze pol roku ciagle wydzwaniali do mnie a to ubezpieczenie a to jakies plyty to znowy ksiazeczki no i majtki i na nie sie zgodzilam i musze przyznac ze jestem zadowolona.

ktoraś sie pytała o ksiażki do czytania ja proponuje "sage ludzi lodu" Margit Sandemo oraz "ślub" i "pamiętnik" Nicholas Sparks aaa i jeśli ktoś nie czytał to "sage zmierzch" Stephenie Meyer

Piszecie o tych ruchach a moje malenstwo jeste strasznie leniwe co prawda raz na pare dni czuje ze sie pcha ale tak to cicho siedzi i tez nie moge sie doczekac kopniaków choc teraz to i tak wczesniej poczulam malenstwo bo Michałek odezwal sie dopiero w 22tyg

mialam cos jeszcze napisac ale wylecialo mi z glowy:(

Myszanka witam

Witaj Myszanka w naszym gronie :-)
z tym ciśnieniem to ja już sama nie wiem, bo jak byłam u lekarza w 12 tygodniu to mi skoczyło i lekarz zapisał mi tabletki na nadciśnienie dla kobiet w ciąży, gdyby takie ciśnienie wysokie się powtarzało, ale ogólnie miałam ok. 130/80-90 więc nie tak źle, tabletek nie brałam, a od wczoraj mam strasznie niskie, ale wyczytałam, że może to być wina przegrzania (jest mi strasznie duszno i ciepło w ostatnich dniach, chociaż słońca nie ma), albo wina odwodnienia (chociaż staram się sporo pić..)

U mnie dzisiaj na obiad naleśniki szpinakowe z farszem meksykańskim :-D chodziły za mną już kilka dni..
a co do książek to wszystko zależy od tego co kto lubi ;-) ja uwielbiam kryminały i sensacje, głównie medyczne np. Robina Cooka :-p ale na ciążę polecam większość książek Joanny Chmielewskiej, są lekkie, szybko się czyta no i przy niektórych miałam wrażenie, że się posiusiam ze śmiechu :-D
ważne, żebyśmy się dużo śmiały to z dziecka też śmieszek będzie ;-)

ważne, żebyśmy się dużo śmiały to z dziecka też śmieszek będzie ;-)

Ja teraz przy większości książek i filmów strasznie się rozklejam, więc muszę uważać na to co czytam - nie wiem czy to hormony czy autosugestia ;-) Też tak macie?

A z tym ciśnieniem to też pewnie u mnie różnie. Co prawda mierzę tylko raz w miesiącu na wizycie lekarskiej i wtedy jest raczej wysokie, ale czasem mam takie dni, że czuję się jakbym miała zemdleć.

reklama
Myszanka, witaj :)) Ja mam to samo, już tu nawet kiedyś pisałam że się zrobiłam mazgaj, ostatni tydzień taki miałam.. potworność, ale to już się nazbierało akurat.. no nic, trzeba się pilnować bo to się przenosi na maleństwo.

Ja ciśnienie mam niskie, ostatnio 110/60 ale wg ginki ok i to dobrze bo nie umiem zrezygnować z kawy, mam swój rytuał codziennie i niech się pali wali musi być :sorry:

Do góry