reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Witam w kolejny deszczowy dzień, aż nie chce sie za okno wygladac ble.....

ja dalej chora chociaz juz troche lepiej teraz dla odmiany mam kaszel jak u gruźlika, dla świetego spokoju ide dzisiaj na wizytę do rodzinnego żeby być pewna ze oskrzela sa czyste, no i moze jakies l4 bo szkoda urlop na chorobe tracic

karolek
trzymaj się dzielnie :*:*

maddlena -ja pisałam o probiotykach tez kupiłam Lacibios femina u mnie kosztował 17 zł tez mnie to przeraziło zwłaszcza ze lekarz kazał mi brac do konca ciąży, ale powiedzial tez ze nie mozna tego zmieniac ze jak sie zacznie brac jeden rodzaj to trzeba sie już tego trzymac bo maja jakies rozny skład (nie wiem nie znam się wiec mu wierze) tak czy innaczej znalazłam na allegro troche taniej za jakies 12/13 zł zawsze jakas oszczednosc mnie sie jeszcze udalo z odbiorem osobistym w aptece obok, poszukaj moze tez cos wynajdziesz :)

zwolineczka - to Ci psikusa maluch zrobił :) a swoja drogą to dziwne ze Ci w 12 tyg lekarz podał płeć bo u mnie wszyscy sie zapieraja ze to mocno za wczesnie :D

malabiala -a jakas specjalna masz ta piłkę do ćwiczeń bo na allegro tyle tego ze mozna zwariowac :p a co do ćwiczeń to wlasnie sa super zestawy na kazdy trymestr i podobno bardzo wskazane są bo miednica się ustawia jak do porodu pozatym właśnie na plecy dobrze działa a pozatym mozna sie troche poruszac :D wiec same plusy :D

Miłego dnia :-)

reklama
Witamy się z rana, u mnie pochmurno ale na szczęście nie pada:)

Karolek245 trzymaj się Kochana!!!

siedzę sobie teraz i dawno nic mi się tak nie chciało jak dzisiaj... mam takiego lenia,że uhuuuu.... nawet palcem po klawiaturze ciężko mi przesuwać:-p
życzę Wam słoneczka i dużo energii:-)

Witam :)
karolek bardzo Ci współczuję, trzymaj się dzielnie. Ściskam.Maddlena gratuluje udanej wizyty i że kosmówka się przesunęła :)
mb_1
cieszę się, że z Dzidzią ok i uważaj z ciśnieniem. Też na wizycie miałam wysokie ciśnienie, lekarz powiedział, że to może ze stresu przed wizytą, bo wie że bardzo każdą przeżywam :p kazał sprawdzać co jakiś czas, ale nie mam czym :eek: może u Ciebie też kwestia stresu przed wizytą ;)
Agatka2 zwykła duża piłka do fitnessu :) w sumie to mąż mi ją kupił w sklepie sportowym, więc nie wiem czy przy wyborze kierował się czymś szczególnym :-)
Dzisiaj mam pierwszy egzamin na studiach w tej sesji, ale jakoś strasznie nie ogarnięta jestem. W ogóle się skupić nie mogę :p może jakimś cudem zdam :p A po egzaminie pyszny obiadek LECZO :p już mi ślinka cieknie ;)
Miłego dnia życzę :-)

Melonowa ja właśnie tak odpowiedziałam, ze dla mnie to ruchy dziecka- i nic nie wygrałam, wiec tak nie pisz ;-)

u nas w poznaniu wygrala dziewczyna co napisała ze Mamo to ja kojarzy jej się ze słowami piosenki:
Mamo to ja, biegne do ciebie jajowodem.... nie rozumiem czemu wygrała!

kolejne nagrody były dla dziewczyn co np. zrobiły bociana z kartonu i na nim napisały co dla nich oznacza to hasło...generalnie szok, co tam było!

ale to poznań, u was może być inaczej

nagrody fajne!

aaa i jeśli idziesz z mezem, jak polozna zaproponuje powtórzenie kąpania dziecka, niech się zgłosi- dostanie nagrodę!!!!

Deszczowo ulewne dzień dobry

Karolek245 pewnie żadne słowa teraz nie będą na miejscu ale strasznie mi przykro, tulę mocno, bądź silna.
Mb1 uważaj na siebie, na szczęście urlopy działają kojąco i oby tak było. Byle mniej stresu :)
Maddlena cieszę się że wszystko w porządku po wizycie i maleństwo zdrowe.
Zwolineczka a to psikus, dobrze że teraz nie po 9 msc, moja mama na ten przykład strasznie jest przeciwna temu żeby wiedzieć o płci wcześniej i strasznie na mnie z tego powodu krzyczy przy każdej okazji bo jej ponoć dwukrotnie mówili że będzie miała chłopców a pod koniec okazywało się że jednak się wytarło ;) no ale to było ponad 20 lat temu w sumie tak jej to tłumacze mamuś, chociaż sama ciekawa jestem jak to z tym moim siuśkiem w brzuszku będzie czy nie podzieli rodzinnej tradycji;-)
Rojku rozwaliłaś mnie tym sudoku, przepraszam ;D

Ktoś pisał że szybko mija ta ciąża, to fakt, jesteśmy już prawie na półmetku, tylko się obejrzeć a będzie listopad :))
Swoją drogą pogoda to już jakby jesienią trąci, a tu jeszcze lata nie było, wczoraj wieczorem nam z górki płynął potok wody podwórkiem :eek: i dziś znów leeeeje. A ja nie mam nic na obiad ani auta nic ani ani.. za to katar mam :-(a do sklepiku najbliższego 1,5km bo mieszkam na przedmieściach. Chyba dziś będzie pizza:sorry:

reklama
cześć kobietki :)
karolek245 bardzo mi przykro :( trzymaj się :*
Ale wam zazdroszczę tych warsztatów u mnie nie ma :(
rojku jak nie miałam pomysłu co zrobić ze wzdęciem to wzięłam nospę i mi pomogło ale też słyszałam że można espumisan.Ja dziś mam wkrętkę na sushi :( a tak mi się nie chce robić że szok :(
aaa czytałyście ? o karmieniu piersią :)
Karmienie piersią. Trochę prawd, trochę mitów - BabyBoom

Do góry