reklama
Magda86Poznań
Fanka BB :)
u mnie małe serduszko bije w rytmie cza cza ;-)))) wczoraj na wizycie widziałam fasolinke;-) teraz badania krwi i 8 kwietnia znowu sie widzimy
Strasznie wkurza mnie działający w tych czasach NFZ, ZUS itp. prawie codziennie oglądam jakąś "interwencje" w której bezsilność ludzi po prostu mnie przytłacza... cały ten system i rząd pasowałoby wysłać w kosmos i zacząć wszystko od nowa !
U mnie w przychodni jest tak, że jak kobieta nie jest w ciąży to umawiają na wizytę po 3 miesiącach, jak chce iść od razu - tak jak ja chciałam za 1 razem - no to płaci 120 zł, mimo że lekarz przyjął mnie o 17:40 a wizyty na kasę ma do 18:00, no ale oczywiście wpisać na kasę mnie nie mogli, bo chciałam z dnia na dzień :/ paranoja..... dopiero teraz jak jestem w ciąży to od następnej wizyty mogę chodzić na NFZ ale Pani w rejestracji mnie pocieszyła że w zeszłym roku pieniądze z NFZ starczyły do końca kwietnia i później mimo ciąży kobiety musiały płacić za wizyty- to się wszystko w głowie nie mieści a płacimy takie wysokie podatki !
musiałam trochę ponarzekać...
U mnie w przychodni jest tak, że jak kobieta nie jest w ciąży to umawiają na wizytę po 3 miesiącach, jak chce iść od razu - tak jak ja chciałam za 1 razem - no to płaci 120 zł, mimo że lekarz przyjął mnie o 17:40 a wizyty na kasę ma do 18:00, no ale oczywiście wpisać na kasę mnie nie mogli, bo chciałam z dnia na dzień :/ paranoja..... dopiero teraz jak jestem w ciąży to od następnej wizyty mogę chodzić na NFZ ale Pani w rejestracji mnie pocieszyła że w zeszłym roku pieniądze z NFZ starczyły do końca kwietnia i później mimo ciąży kobiety musiały płacić za wizyty- to się wszystko w głowie nie mieści a płacimy takie wysokie podatki !
musiałam trochę ponarzekać...
Ostatnia edycja:
maddlena
glamour1105
Zaciekawiona BB
Załączniki
DoMisia1985
Moja Basia też dziś obudziła się skoro świt o 5:30, ale mąż przyniósł ją do łóżka i razem pospałyśmy do 9 :-) Niestety badania prywatnie są bardzo drogie. Wczoraj byłam na badaniach wydałam 122 zł, ale ja robiłam hormony tarczycowe. Też umówiłam się na NFZ w połowie kwietnia z nadzieją, że może da mi skierowanie na jakieś badania.`U mnie narazie nie wystąpiło to krwawienie (widoczna smuga), o którym mówił mój lekarz, ale cały czas biorę luteinę...
BunnyCukino
hej dziewczyny wczoraj miałam USG wszystko ok serduszko bije, zmienił się tylko termin porodu na 9listopada. jestem strasznie senna, spałabym najlepiej 24h, chodzę jak na kacu.Młody przyszedł do mnie w nocy o 2.40 a że się strasznie rzuca i wierci więc spałam jak na szpilkach ostatecznie wstał o 5.40 więc na wpół śpiąca dałam radę znieść go do dziadków i wrócić na godzinkę na łóżko. Dzisiaj w końcu zrobiłam sobie wątróbkę i zanim zdążyłam ją spróbować to dostałam takiego ślinotoku że tragedia. Glamour1105 współczuję straty ale wierzę że trafisz na lepszego faceta który spędzi z Tobą życie o uszczęśliwi Cię jeszcze dziećmi wystarczy tylko zmienić swoje życie a dobry krok w tym to pozbycie się tego nieodpowiedzialnego bydlaka. powodzenia
a ja dziś dzwoniłam do recepcji do mojego gin, czy by nie mogła przełożyć na wczesniejszy termin, bardzo niemiła pani powiedziała że ja mogę zaczekać jeśli jestem cięzarna, ale odparłam że ja chcę potweirdzić ciąze, bo lekarz kazał mi przyjść 2 tygodnie po ostatniej wizycie, a wizyta 19 kwietnia ktora się odbędzie to będzie już nie 2 tyg tylko 5 tyg po wizycie czyli dzidzius będzie miał 11 tygodni, a ja chcę zobaczyć czy wszystko gra, czy bije serduszko, czy prawidłowo się rozwija chyba pójde w miedzyczasie do innego lekarza NIE WYTRZYMAM tyle ! mimo że czuje sie świetnie ostatnio żadnych nudności , wymiotów, bóli głowy, lekko piersi pobolewają.
eh..kiedy zobacze znowu kruszynke na usg
mama jeszcze jedno do was pytanie i próśbę jak wstawiacie u was na dole suwaczki, tzn, który link kopiujecie i gdzie żeby wam się wyświetlał ?
eh..kiedy zobacze znowu kruszynke na usg
mama jeszcze jedno do was pytanie i próśbę jak wstawiacie u was na dole suwaczki, tzn, który link kopiujecie i gdzie żeby wam się wyświetlał ?
reklama