reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Gusiak witam w klubie przyszlych mam w guzem niezlosliwym !
Ciesze sie bardzo ze jest lagodny doskonale wiem przez co musialas przechodzic ! Dobrze ze masz juz to z glowy :):tak:

reklama
Witam mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona;) Wczoraj zrobiliśmy test i wyszedł pozytywny, ale jeszcze nie otrząsnęłam się z szoku i nawet nie umówiłam się na wizytę do ginka. Termin porodu obliczyłam sobie na 16 listopada (mój dwuletni synek urodził się również 16 tylko, że grudnia;) )
Poczytam co do tej pory napisałyście i postaram się być na bieżąco;)

remember.me czy możesz napisać coś więcej na ten temat? Jeden lekarzy powiedział mi, że te guzy często w ciąży się wchłaniają i nie trzeba usuwać. Mój jest duży i bolesny, chciałam się go pozbyć, ale zaskoczyła mnie wiadomość o Maleństwie i teraz chyba sama się przekonam, czy rzeczywiście się wchłonie.

witam!
Dzisiaj powtorzyłam test i oczywiście pozytywny!!
Bylismy dziś z mężulkiem na zakupach w markecie i szczerze zaczęło mnie mdlić na widok jedzenia pierwszy raz.
troszkę apetyt mi szwankuje tzn chce mi się jeśc ale nie wiem co..Też mam problem z pozycją do spania ale cóż zarzucam nogę na męza i tak też mozna.
Pogoda dziś okropna tak mi się ciepełko marzy. Wy piszecie o spaniu w dzień a ja to i w dzień bym spala i w nocy z Wenią tak nie miałam a ten fasolek to jakiś inny będzie mam nadzieję, że nie takie małe ADHD jak moja córa od urodzenia do teraz absorbcji uwagi 100% niemalże, jedynie co to chodzi spać o 20 godzinie.
Witam nowe mamusie!!!

Witam Was Ciężaróweczki....mam do Was pytanie, pracuje jako pomoc w przedszkolu, i w moich obowiązakch jest rownież sprzątanie sal,po zajeciach...nosze tez, w miare ciezkie garnki z jedzeniem,czy myslicie , ze bedąc u lekarza powinnam go poprosic o jakies zalecenia co do zmiany moich obowiązków w pracy,pracowac chce do czerwa,poniewaz umowa i tak sie konczy mi w lipcu..wiec od lipca chce isc juz na zwolnienie, ale do tego czasu chce popracowac, ale nie kosztem fasolki oczywiscie,moze Wy mi cos doradzicie...u mnie nadal,tylko rozdraznienie, tez płaczliwosc, i bolesnosc sutków..bo piersi mnie nie bolą...juz nie moge doczekac sie 1 usg..i pojawiającego sie brzuszka,kochane napawajcie sie tymi miesiącami jak sie da, wiem co mówie, juz dwie ciąze przeszłam, i jest to okres za ktorym tak zawsze teskniłam...mimo dolegliwosci jakie sa..czesto uciązliwe i bolesne,nie ma w zyciu kobiety piękniejszego okresu,nie licząc narodzin malenstwa oczywiscie...oczywiscie są to moje odczucia, Wy mozecie myslec inaczej....:)

Gusiak ja sobie guzka w piersi wybadalam w rutynowym comiesiecznym badaniu po kapieli :) tak sobie srednio raz w miesiacu badalam sama piersi. We wrzesniu w zeszlym roku zdiagnozowano gruczolakowlokniaka. Nie usuwalam bo jest to guz nie zlosliwy i podobno ze moze rosnac tylko do menopauzy. Podobno ze jest bardzo zalezny od hormonow i niestety akurat ten ktorego ja mam moze urosnac w trakcie ciazy a napewno sie nie zmniejszy.... Ale glowa do gory :) wazne ze to nic zlosliwego :)

Kinga nie wiem jak w pl ale w uk albo daja zwolnienie albo zapisuja w takim formularzu ze mozna pracowac ale : i tu sie wymienia jakich rzeczy nie wolno nam pod zadnym pozorem robic. Musialabys sie zorientowac u swojego lekarza czy moze cos takiego wystawic :)

Ostatnia edycja:
DZiewczyny leżę... mój synuś 5 l.. od piątku w nocy narzekał na ból zęba... mleczak z próchnicą nie chciał wyleczyc więc ma... wyladowalismy w sobote na całodobówce.. tam mu wyczyszczono i nie kazano zatykać tylko czyścić z jedzenia.. a dziś.. telefon z przedszkola - myslalam ze to zab- pani chciała dostać zawału bo.. wylądował policzkiem na krześle - milimetr od oka! na szczescie nic strasznego się nie stało no może lekkie zaczerwienienie ... a potem... ząb się odezwał.. już siedział z męzem na fotelu u dentysty.. i co... wrócili z wielkim bekiem... bo on do mamusi.. po wielkich bojach w koncu pozwolił mi oczyscic zabką i .. właśnie usnął... mąż i ja... stres ogromny.. wrzaski w domu jak przy noworodku.. ;)jednak przy pierwszej ciąży było inaczej ;-) no i leże... by ten stres odlezeć.. mam nadzieję że z dzidziusiem wszystko dobrze... już naprawde liczę dni do usg i wizyty ...dopiero po świętach..

Witam mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona;) Wczoraj zrobiliśmy test i wyszedł pozytywny, ale jeszcze nie otrząsnęłam się z szoku i nawet nie umówiłam się na wizytę do ginka. Termin porodu obliczyłam sobie na 16 listopada (mój dwuletni synek urodził się również 16 tylko, że grudnia;) )
Poczytam co do tej pory napisałyście i postaram się być na bieżąco;)

witaj..mamy ten sam termin ! :)

Niedawno wróciłam z roboty. Listę robię. Już ją przerabiałam kilka razy, bo taka mi się zabałaganiona wydaje, ale może już niedługo :)
Jak jeszcze któraś chce się dopisać, to na priva prosze mi podac imie wiek tp i liczba cykli staran

Ide sie zdrzemnac...:sorry2:

Zrzut ekranu 2013-03-18 o 18.23.48.jpg
Widać coś? Takie coś może być? Można podkolorować ewentualnie :)

Załączniki

• Zrzut ekranu 2013-03-18 o 18.23.48.jpg
    Zrzut ekranu 2013-03-18 o 18.23.48.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witajcie kolezanki!!!!
zapraszam ponownie na moje aukcje,dla kolezanek z bb daje rabat 5% na wszytsko!!!!
wystarczy,ze po zakonczeniu aukcji napiszesz do mnie ze jestes z bb a dolicze rabat na koncu!!!!

ponadto zapraszam na inne moje aukcje-mam super levisy na czas "po ciazy",nówki jedynie za 40zl...wysoki stan zakrywa brzuch,a marki tez nie musze reklamowac...rozmiar 40-42...zapraszam

popatrzcie tez na inne moje ciuszki,robie mega mocne zblizenia zebyscie zobaczyly jakosc ubranek,a mam ich naprawde bardzo duzo

99% z USA...

zapraszam drogie kolezanki,wiele mam z bb juz kupowało u mnie ciuszki i nadal kupuje

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry