reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

No to widze ze te nasze listopadowki wszystkie takie same hehe ja dzisiaj bylam u lekarza rodzinnego dostalam zwolnienie na 2 tyg a pozniej kazal przyjsc w razie potrzeby przedluzyc. Najbardziej sie zmartwil tym ze przy takich bolach i nieprzespanych nocach ja musze sie zrywac po 4 do pracy na 5:30 rano.... Chodze niewyspana, oslabiona, kreci mi sie w glowie, jest mi niedobrze caly czas... Powiedzial ze tak byc nie moze. Mam sie oszczedzac, odpoczywac, wysypiac ile wlezie i dbac o siebie maksymalnie. Jakos sie bardziej mna w tej ciazy opiekuja niz w ostatniej. Chyba powinnam dziekowac Bogu ze pozwolil przeczekac synkowi do 24 tygodnia u mnie.... Szczescie w nieszczesciu bo przed 24 tygodniem jakbym go urodzila to by bylo poronienie i teraz mieli by mnie w dupie. A tak to byl martwy porod i sie mna opiekuja... Mowie Wam dziewczny. Dziwna ta sluzba zdrowia na Wyspach. Kto z niej kiedykolwiek korzystal ten wie. Potrafia leczyc przez telefon, nawet przez tel antybiotyk moga przepisac.... Porazka :)
dobrze ze mam rosol z wczoraj. Zauwazylam tendencje do przesalania potraw teraz. Wiec wogole nie uzywam soli. Kazdy sobie soli na talerzu hahaha

reklama
Witam wszystkie panie, jestem tu pierwszy raz co oznacza że pierwszy raz spodziewam się dzidziusia - właśnie zaczynam 7 tydzień :) o ciąży wiem od 2,5 tygodnia - to prawdziwy cud, gdyż od 5 lat na to czekałam, fasolka ma już 9mm :)) pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie :biggrin2:) nie traćcie nadziei ! liczę na wasze doświadczenie w temacie :-D

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj czuje sie w miarę dobrze, poz bolącymi piersiami i brakiem apetytu wszystko jest dobrze.
Kamilka87 kobiety w ciąży chyba tak mają że są bardzo roztargnione. Ja ostatnio wypłacałam pieniądze z bankomatu, wzięłam juz pieniądze i czekam aż karta wyjdzie z bankomatu ...i tak czekam w końcu się wkurzyłam i już miałam dzwonić do serwisu że bankomat wciął mi kartę, zaglądam do portfela a tam ....... karta, normalnie zachodzę w głowę kiedy ja ją włożyłam do portfela, chyba mi jakoś umknął ten moment:-D

remember.me dobrze że lekarz dał Ci zwolnienie, trochę odpoczniesz wyśpisz się. Trochę słabo z tą służbą zdrowia na Wyspach.
Ja jestem spokojna w poprzedniej ciąży miałam świetnego lekarza i ten sam będzie prowadził i tą ciąże. Oprócz tego mój mąż jest lekarzem, co prawda nie ginekologiem ale zawsze jak się czymś niepokoje to mi wszystko ładnie i prosto wytłumaczy.
A jeśli chodzi o przesalanie potraw to ja też zauważyłam tą tendencje u mnie:-)
joanna_84 witamy

Ja również w nocy się strasznie kręciłam i śniły mi się jakieś głupoty. Wstałam jednak pełna energii, poszłam z Basią na zakupy i zrobiłam kapuśniak (straszną miałam ochotę) i zrobię jeszcze sałatkę warzywną. Oj jak dobrze byłoby mieć taką kucharkę co spełniałaby wszystkie nasze zachcianki :)) Pewnie wtedy roztyłabym się jak balon :)
Mojej Basi idą również ząbki i to trzonowe już kilka miesięcy czasami noce i dni są super, a czasami jest koszmar. Mam nadzieję, ze już niedługo wyjdą i nareszcie będzie spokój...

Witam i ja :)
Spodziewam się właśnie drugiego brzdąca, wiem od przeszło tygodnia, i to w zasadzie wszystko co na ten temat wiem na razie :tak: (no, poza tym że TP wychodzi na listopad jak nic) Maraton po lekarzach dopiero mnie czeka. Ale nic to, na razie żyję radością z tej wieści.

meago może to na chłopca ;-) Żartuje, nie wierzę w takie przesądy. Ludzie to sobie dużo dopowiadają i tłumaczą i tak powstały te przesądy. U mnie tylko kształt brzucha się ponoć sprawdził :-D A jak u Was było?

U mnie w pierwszej ciazy sprawdzila sie wrozba z obraczki i kalendarz chinski :) teraz wg. Obraczki i wg. Kalendarza wychodzi ze bedzie cora. Ciekawe czy sie sprawdzi. Fakt faktem ze ta ciaza od poczatku jest inna. No zobaczymy. :)
czy wy tez jestescie takie placzliee teraz. Siedze siedze i nagle w ryk bez powodu .... Chwile poplacze i mi przechodzi a Emek siedzi i patrzy sie na mnie jak na debila haha:sorry2:

http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm

Ostatnia edycja:
Nie wierzę w przesądy... w pierwszej ciąży miałam apetyt na słodycze, kształt brzucha jak na dziewczynkę, kalendarz chiński też wskazywał na dziewczynkę, a mam - oczywiście - synka:-)
Myślę, że nie będę chciała znać płci dziecka przed porodem, wolę niespodziankę. Tym bardziej, że oboje z mężem chcielibyśmy drugiego chłopca, więc wolałabym uniknąć rozczarowania, gdyby wg usg miała być dziewczynka. A przy porodzie nie będzie już miejsca na żadne rozczarowania, tylko sama radość:-) No i wymyślanie dwóch imion - podwójna zabawa;-)

remember.me ja też zauważyłam, że jestem bardziej skłonna do płaczu, ale póki co udało mi się nie poryczeć przy ludziach. Ale wzruszenie mnie czasem ogarnia bez powodu.

reklama
Ze mnie tez się ostatnio straszna beksa zrobiła, byle o co w ryk. Wystarczy, że mój facet coś nie tak(wg mnie oczywiście) powie, a u mnie już łzy jak grochy.
A i chciałam się pochwalić, ponieważ dostałam dziś cudowną wiadomość, nie do końca wiązaną z ciąża, ale bardzo mnie martwiącą ostatnio. Mianowicie są już wyniki mojej biopsji piersi i mogę odetchnąć, ponieważ guz nie jest złośliwy.

Do góry