reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
mama kangura - nie chce sie wymadrzac, wole poczekac na fachowa wypowiedz meago, ale uwazam ze i czytałam ze od 30tc zaczynajka sie skurcze przygotowawcze braxtona hixa , macica sie po prostu szykuje juz pomału do porodu :)) no ale jesli skurcze sa silne i regularne to wtedy sie martwic. :blink: trzymam kciuki :*

breckie - byłam na pierwszym razem na takim czyms ale miałam to zrobione niefachowo, zobaczymy jak teraz :( oby ostatni

jolka - tak robiłam mam niziutkie alat chyba nawet 6.Jak na razie nie wykluczam ale jestem dobrej myśli a badania i tak będę robić jeszcze pewno z 2 lub nawet 3 razy by upewnić się w 100%.

No to kochana trzymam kciuki, aby Ci nie wzrastała ta fosfataza. Bo to na prawdę fatalne uczucie, jak wszystko niesamowicie swędzi, jakby stado komarów pogryzło..:no:

jolka - mnie tak nie swędzi dzisiaj już jakby w ogóle nic co dziwne ale pije wapno i może to jakaś alergia zobaczymy ja na razie krakać nie chce że tego nie mam ale jestem dobrej myśli a wyniki za tydzień i tak powtórze lub na wizyte którą mam 23 września.

Ddziewczyny tak bardzo chce w końcu wiedzieć ile waży i jak jest ułożony junior ze czekam już w kolejce 3 godziny i zapowiada się jeszcze 2 ... Muszę wytrwać.

Witam :) Doczytam później, u nie skurcze braxtona odzywają się najczęściej w nocu lub... jak jestem sama na zakupach w Biedronce xDD
Dziś wróciłam do domku, byłam u rodziców od poniedziałku. Bynajmniej mogłam się spokojnie wyspać :D Choć i tak jestem wykończona, wczoraj byłam z mamą w Rybniku w szpitalu, lekarz powiedział, że "mamy się aż tak bardzo nie martwić"... łatwo mówić :( Czeka ją tomografia, co z tego, że skierowanie jest, jak nie ma miejsc już na ten rok :szok: Szukamy w innym mieście...
Po powrocie do domu musiałam jechać do Opola, ponieważ promotor nie dał mi wpisu w indeksie, taka ze mnie gapa :p
Nie odespałam tych km i dziś umieram :( Martwię się, bo Milenka bardzo mało się rusza, poczekam jeszcze kilka godzin, najwyżej wieczorem pojadę na pogotowie :(
Postanowiłam dziś się zabrać za torbę do szpitala, trzymajcie kciuki :D

akaiah super ze poszlo calkiem gladko i oby ostatni raz! czyli widzimy sie na warsztatach :tak:

mamokangura - moze faktycznie macica sie rozciaga? ja takie bole mam raz na jakies 3 tyg przez ok tydzien i mijaja.

czekoladka ciesze sie ze nie dopadlo Cie to cholerstwo.

ja dzis po endokrynologu, dostalam skierowania na FT4, FT3, TSH, ATPO, jakies jeszcze i USG i za tydzien wizyta - oczywiscie miejsc nie ma, ale pojade z wynikami na koniec moze mnie przyjmie :tak:

z braku pieniedzy poszlam z mama i ciocia dzis do sklepu i w TKMaxie kupilam malemu smoczki MAM
Miesiące 0-2 widok szczegółowy | Smoczek MAM dla niemowlaków od 0 do 2 miesięcy: MAM Start – bezpieczny start w przyszłość! w pudeleczku ktore sie sterylizuje w mikrofali za 12,99 i klipsa do przyczepienia razem z oslonka na smoczka tez za 12,99 i strasznie mnie one ciesza mimo ze nie chce smokow ale sa takie malusie zgrabne :-D
Akcesoria MAM widok szczegółowy | MAM Clip i MAM Pod : praktyczne akcesoria do smoczków MAM

a no i kupilam kurtke na zime? mama powiedziala ze mi dolozy polowe, nie bede wygladac w niej jak wieloryb a calkiem w miare, zapinam zamek i mam troche miejsca na brzuszek no i piersi mi sie mieszcza ;-) i zakupilam stanik zwykly E sliczny na grubych szeleczkach za 30zl i do niego majtuski za 13zl :-) i mimo ze brakuje na oplaty to ja mam juz dobry humor ;-) jeszcze brakuje mi spodni na tylek i czegos z dluzszym rekawem i moja garderoba cala. Przed porodem kupie stanik do karmienia bo cycunie rosna caly czas. W rossmanie kupilam tez 5 pieluch tetrowych i rajstopy dla ciezarnych. Mama dokupila mi jakas apaszke ;-) a sama juz tez nie ma totalnie pieniedzy. Ciocia jutro wyjezdza do siebie do na jakis czas spokoj z zakupami :-) a no i kocyk dla malego. Nie wiem czy ja bardziej jestem szalona w zakupach czy moja mama :szok: z waznych rzeczy to tylko kosmetyczne i torba dla malego. Kosz do spania jest, to materaz mozemy pozniej dokupic wiec sie nie martwie.

Maluch wczoraj mnie tak kopnal w zoladek ze ledwo dobieglam do lazienki zwrocic to co zjadlam :-D

reklama
witam was ppołudniowo, P własnie montuje haki do wanienki w scowku, nie mam miejsca na podłodze, wiec bedzie wisiec ;-)

gdynianka- milo cie poczytać ;-) dobrze ze jestes

akaiah - dobrze że już po, i jestes w domku ;-)

Jolka nie drap sie za dużo, choc pewnie łatwo pwoiedziec

ja mam stanik do karmienia z h&m, ciemny fiolet z koronką, sexy hehe

Ursula leż i nie stresuj sie;-)

Do góry