reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Hej dziewczyny. Myślałam , że uda mi się nadrobić to co naskrobałyście jak byłam w szpitalu ale się poddaje;-)Mam nadzieję, żenie będziecie złe. Wczoraj mój Grześ przyniósł mi z góry kompa, teraz wzięłam do łózka klawiaturę i myszkę żeby mieć z Wami kontakt.

Akaiah- oby żadnych wizyt już w szpitalu do porodu! Teraz niech się pięknie goi:tak:

Gdynianka- trzymamy kciukasy! Może to nie takie straszne te drożdże...

Ta chrzaniona cholestaza mnie wykończy...finansowo. Wiecie ile dałam kasy za leki na 2 tygodnie? 200zł! No ja pierdziu! Nie wiem skąd ja teraz kasę na wózek wezmę i resztę rzeczy..nie mam nic do szpitala, a i dla małego parę rzeczy nam jeszcze brakuje. Ciekawe kiedy wypłatę dostanę...Ja chcę już i to jak najwięcej, jeszcze mi czesne za szkołe podnieśli i muszę płacić 350/miesiąc..nic, tylko se w łeb strzelić

Jolka a jakie leki masz zapisane?
Pisałaś coś o esientale forte?

akaiah życzę ci z całego serca zeby to była ostatnia taka ingeręcja.a swoją drogą szkoda że gin wcześniej cię na to nie posłał.moze byś już miała to z głowy

Mama Kangura nie chcę Cię straszyć, ale to chyba skurcze... przynajmniej tak opisywały mi je koleżanki. Weź no-spe tak zapobiegawczo... i poleż, może przejdą. Chociaż wg mnie skoro nie odczuwasz tego jak skurczy to może Ci tylko brzuszek rośnie, mięśnie się rozciągają i stąd takie wrażenie.

Kasa, kasa... u nas też niewesoło, ale przynajmniej zus się nie czepia... i do tego jeszcze chrzciny Brajana we wrześniu a jak już wspominałam mój P jest chrzestnym... ;/ właśnie co się teraz daje na chrzciny ??

Mam jeszcze dużo rzeczy do kupienia dla małej i dla mnie ;/ a teraz się męczę z układaniem w szafie, której doczekaliśmy sie po 5 tygodniach.

Trzymam mocno kciuki za dziewczyny leżące... oby jak najdłużej maleństwa były w Was !

Czekoladka- skąd taki zakres norm? Z mojego lab zakres jest podany 0-104, a lekarz mi mówił, że do 120 może być, moja fosfataza wynosi 223 i wg gina to zdecydowana cholestaza.
Brackie- essentiale+ ursopol 300mg

Edit:
Czekoladka- przeglądajac zakres norm w necie wszędzie jest do max 120, a 150 dla dzieci. Nie chcę Cię straszyć, ale wg mnie dopadło Cię to badziewie...

Ostatnia edycja:
mama kangura ja tak nie miałam aż do dziś mam takie wrażenie rozdęcia nie umiem tego inaczej nazwać
lefkowa ja na razie nie mam szafy i chyba bede ją miec dopiero w listopadzie po urodzeniu Lenki.Przekladam ubrania z półki na półkę i liczę na to że mi to coś da:-D że wiecej miejsca mi sie zrobi...he he
a na chrzciny to zalezy na co cie stać i ile chcesz wydać kasy.My na ostatnich chrzcinach na których byliśmy kupilismy obrazek z aniolem stróżem
TYLKO U NAS SREBRNY OBRAZEK Anioł Stróż Chrzest (3457775204) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i lalkę z bijacym serduszkiem
__ STERNTALER lalka LAURA z bijącym SERCEM% sale% (3517129623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ja osobiscie jestem przeciwna dawania kasy na prezent dziecku no chyba że zbiera na konkretny cel

reklama
jolka - konsultowałam się z ginekolog i ona mówiła że różne są normy w różnych lab. i ja mam od (98-280) metodą DGKC. Są róźne metody i jak na razie nie mam tej cholestazy ale i tak będę robić gdzieś co tydzień.

Do góry