reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
witam, witam :)melonowa89 trzymam kciuki i nie daj się temu babiszonowi :)
Ja to się nie wyspałam... Pies szczekał i szczekał jakby się wściekł, masakra jakaś ;/ Maleństwo jakieś spokojne od wczoraj. Chyba musi mieć dzień do kopania :p namierzyłam wózek dla Maleńtasa i chyba go chapnę, bo bardzo nam się podoba. Co do pieluszek też nie mam jeszcze żadnych:no: z tego co tu czytam to chyba się muszę wziąć za kupowanie :)
Dzisiaj zasuwam z powrotem do BRW, bo wczoraj baba miała dzwonić i nic. Potem moją babciunię odwiedzę i muszę gdzieś wywołać kilka zdjęć, tylko nie wiem gdzie. Mamy z moim R rocznicę w niedzielę i chciałam mu zrobić taką antyramę z naszymi zdjęciami, myślicie, że to dobry pomysł? :)

Dzień dobry, u mnie było dzisiaj wolne całe łóżeczko, nikt nóżki nie zakładał i było całe wolne łóżeczko dla mnie, mąż wyjechał w delegację. Wyspałam się ale jakoś nie chce mi się wstać, smutno i cicho tu bez nich.:baffled:

Melonowa- trzymamy kciuki:tak: i pamiętaj, nie daj się temu babsztylowi
Ewelina- ja tak czasem mam, że od zaparć brzuch boli. Staram się wtedy dużo pić wody niegazowanej i zjadać jakieś jogurty lub pić maślankę (takie smakowe, to mogłabym litrami :rolleyes: ) i z reguły przechodzi.

Ja już od 7 na nogach. Kolejną noc z rzędu mam problem z zaśnięciem po wizycie w toalecie. Budzę się na siusiu koło 3, a potem z dobrą godzinę zasnąć nie mogę. Dziś zasnęłam jak już na polu robiło się jasno. Mam nadzieję, że to chwilowe... A no i mam pytanie: lekarz kazał mi zrobić znów morfo i mocz, a do tego cytomegalię. Miałyście to robione? bo coś mi się obiło o uszy, że to powinno być w 1 trymestrze, a on mi kazał w 3 :sorry2:

Melonowa trzymam kciuki.

Wstałam i pomyślałam sobie wejdę na wagę a tu hehe. 3,5 kg od ostatniej wizyty,a ostatnio byłam 5 lipca. Ciekawe co mi powie położna hehe:D Na początku twierdziła, że mało przybywam to chyba teraz będzie zadowolona. Wydaje mi się, że przedtem piłam samą wode mineralną, teraz mieszam różne napoje, chyba wróce do wody mineralnej:)
Zastanawiam się nad tymi pampersami, może do szpitala też kupie pampersy te 1, a potem dady, musze to przemyślec:)

cześć :)
melonowa
nie rycz maleńka :) szybko minie i jak się stęsknicie za sobą to później się nie odkleicie od siebie :D trzymam kciuki za badanie i jak baba będzie coś kwękała to jej dowal coś! ostro tam z nią!
Mam termometr z lidla i bodziaki z balonikiem :) ale takie na 62-68 :))

Jolka dobrze to słyszeć, ja sama nie wiedziałam. Ciagle słysze od różnych osób ja to przytyłam 7- 8 kg. A ja juz prawie 7 mam, a gdzie tam listopad:D

reklama
Hej Kobitki, na kawę tu nie mam co liczyć ale czekam na obchód.
Nonek nie słuchaj takich bzdur że ktoś 7 kg przytył. Prawidłwy jest przyrost do 20% początkowej masy ciała, jeśli wcześniej nie masz jakiejś wielkiej nadwagi. Ja już mam 8 kg na plusie i lekarz ia IP zrobiła na to wielkie oczy i kpiąco na mnie popatrtła móiąc - to już 8 kg! Potem gadałam z kobietami na oddziale to większość mówiła że największy przyrost jest w drugim trymestrze bo, w trzecim to tyły tyle co dziecko wiec ja wierzę że będzie jeszcze jakieś 3 na plusie i koniec;) no ale zobAczymy..
Co do pieluszek to kupilam paczke 1 białych Pampersów i dwie zielone 1 na razie więcej nie kupuję, no chyba że jakieś 2 w promocji znajdę ale nie będę szaleć bo kto wie co nam przypasuje:)

Do góry