reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Witam się dziś i ja :)

Akaiah- jeździło mi się nim idealnie. Jest lekki, koła świetnie się skręcają. A do tego rozmawiałam wieczorem z koleżanką co ma v3 i mówi, że jest mega zadowolona. Tak więc jestem zdecydowana i mogę go polecić.
Madalinska- mój mały ostatnio był mało aktywny, ale od niedzieli znow zaczął nadrabiać ku uciesze rodzicieli:-D a od wczoraj jest tak ułożony, ze jak tylko się zgarbie, to mam wrażenie, że mi żebra po prawej stronie wykopie w kosmos.
Melonowa- ja też mam dziś wizytę i doczekać się nie mogę:-)
Laperedhil- no piękne mi nadciśnienie:oo: to ja ze swoim 120,130/70,80 to mam mega nadciśnienie:-D

reklama
witam was z rana
Leos też mame kopie codzień, wczoraj o 12 w nocy miał taką impreze w brzuchu, że myslałam, że faktycznie zaraz wyskoczy;-)
złozylismy łożeczko, stoi juz w naszej sypialni, z wrazenia nie moglismy zasnąc, syn staje sie taki realny- już ma wyrko ...emocje emocje

miłego dnia

Cześć kobiety :)
melonowa89 powodzenia na USG no i miłego pobytu u rodziców :) może psiakowi płaszczyk przeciwdeszczowy załóż ;)
Gusiak88 jak się czujesz?
Mnie dopada chyba dołek, czytam was ale pisać to mi się nie chce :( nic mi się nie chce, nooo przesadziłam -jeść mi się chce ciągle :(

Witam znad kawy i....murzynka :-D

avocado - zastanawiałam się nad tym wózkiem, ma b. przyzwoite parametry w stosunku do ceny. Jeżeli chodzi o x-landery to te nowe mają amortyzację ale cena...zniewala. A z używanymi to musisz trafić. Ja mam XA i trochę sobie nim pojeździłam na dzielni ;p Więc jeżeli chodzi o rączkę to jest porządna, stabilna - nie wygląda jakby miała się popsuć. Wózek jest dość ciężki, ale prowadzi się lekko i przynajmniej ten mój nie skrzypi przesadnie - tyle co powinien - tak myślę :) Wszystko jest kwestią użytkowania a przy używkach to niestety loteria...Ja myślałam, że kupię trochę gorszy ale nowy na gwarancji. Tak bym zrobiła, gdyby nie fakt, że kupiliśmy xlandera od brata M.

Marysiu - ja mam doły i góry na zmianę;p i też ciągle chce mi się jeść, chociaż najbardziej to jestem za słodkim...

Co do ubrań ciążowych to na jesień plan mam taki: ciepłe getry + długie swetry i tuniki :) Płaszcz upoluję na lumpie

nonek wszystkie wózki fajne, ale o passo się nie wypowiem, bo nie widziałam na żywo.

moja przyjaciółka miała x-landera (niestety sprzedała - sama żałuje) i zachwala go wniebogłosy, ciągle mnie na niego namawia. Była zadowolona pod każdym względem, nic się nie psuło, łatwo prowadziło itp. Więc co człowiek to opinia pewnie...
avocado faktycznie ubrania ciążowe e grubsze są strasznie drogie, a gdzie kurtka, swetry itp... Ja dostałam po przyjaciółce płaszcze ciążowe (jesienny i zimowy) i spodnie, ale jakbym miała sama kupować, to bym nie kupiła, tylko nosiłabym swoje niezapięte, a koleżanka w pracy podpowiedziała, że na brzuch puszczała zwisający gruby szal i przechodziła zimę tak. a jeśli chodzi o bluzki to nie wiem, może coś znajdę w domu, co się rozciąga, albo coś od mamy pożyczę lub od męża jakąś bluzę :p druga koleżanka całą ciążę - rodziła w listopadzie przechodziła w leginsach (jesienią wspomagała się grubszą skarpetką i dłuższą i też nie kupowała, bo szkoda kasy. Jeszcze do pracy czy lekarza trzeba jako tako wyglądać, a blisko domu można pozwolić sobie na większy luz w ubiorze, można dodatkami naddać i będzie pięknie :)

marys nie smutaj się. taki jakiś okres dziwny na te nasze nastroje zauważyłam...

Ale chyba zdecyduje się na ten:

warrior monodi warior

mysle o kolorze czerownym albo zielony. To ma być prezent od moich rodziców i w sumie też nie chce ich naciągać na wielkie koszty. Co do XL mi się srednio podobają gondolki;/ Szwagierka kupiła teraz używanego zobaczymy jak bedzie sie sprawował.

avocado ja też tak czytam te opinie o x-landerze i już sama nie wiem:/ ale czy istnieje jakiś wózek, który by nie miał negatywnych opinii w necie? już sama nie wiem... No i myślę, że duże znaczenie ma to, że kupujemy nowy wózek, bo przy używanych różnie można trafić.

A co do ubrań ciążowych, to mnie też przerażają te ceny. Właśnie od kilku dni w nic się nie mieszczę i muszę koniecznie sobie coś kupić - jutro rano idę do Lidla, mają być jakieś spodnie ciążowe za 30zł. Mam co prawda 2 pary ciążowych dżinsów z poprzedniej ciąży, ale są za duże i spadają mi z tyłka:wściekła/y: z bluzkami też dramat, wszystkie już za ciasne w brzuchu. Kurtki nie kupuję, jakoś dam radę, pożyczę coś od mamy. Szkoda mi pieniędzy, rodzę za nieco ponad 2 miesiące i wolałabym nie kupować za dużo ciuchów typowo ciążowych.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry