reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Cżesc dziewczyny, nie odzywalam sie dluzszy czas , ale czytalam Was dzien w dzien:-)nie pisalam bo balam sie wkrecac ze moze sie udac tym razem... Ale juz po ptakach, za pozno... Wkrecona jestem na maxa! Dzis bylismy na USG i wszystko z malenstwem dobrze. Rosnie ladnie- ma 11 mm i juz jest sreduszko:tak:nie moglam uwierzyc. Wzruszylam sie strasznie:sorry: tak strasznie sie ucieszylam, ze musialam sie z Wami tym podzielic. :-)
Dzewczyny mieszkajace w UK- kiedy ajpozniej trzeba miec spotkanie z midwife? Bo ja mam w 10 tyg , to nie za pozno? I jeszcze edno pytanie: od ktorego do ktorego tyg ciazy robi sie to pierwsze kontrolne USG?

reklama
Pierwsze usg 12 tydz może 14 zalezy jaka jest długa kolejka :-) a na wizyte raczej nie za pozno normalnie:-) połozna pobieze ci krew zmierzy cisnienie zwazy zbierze wywiad i to na tyle :-) da ci taki folder i tam bedzie duzo info o ciaży i o wizytach wow:szok: jeszcze niedawno lipiec był na samym końcu listy a juz listopad powodzenia :-)

Część obecne i przyszłe mamusie:) Pytanko z innej beczki, mój 7 miesięczny synuś właśnie zaczął ząbkować piszczy, krzyczy mój Skarbek, polećcie jakiś super ekstra sprawdzony kremik.
ja swojemu smaruje CALGEL co prawda mój dość łagodnie przechodzi ząbkowanie gdyż tylko był marudny bez apetytu i duże ilości śliny.

Hej dziewczyny

My wczoraj juz przyjechalismy do Polski. Normalnie nie wyczytam chyba:) alescie naskrobaly..u nas ok... Adasiek wariuje z rodzinka..

A ja mam tak jak natalunia ze jak nie zjem i tylko czuje sie glodna to odrazu mi nie dobrze.. Koszmar!

Na zabki my uzywalismy Bobodent:) pomagalo :)

Hej.
A my na ząbki używaliśmy Dentinox N.
Kurcze strasznie się martwię tą ciążą, nic mi nie jest, żadnych mdłości, nudności, apetytów. W pierwszej ciaży miałam podobnie, ale pomimo to, martwię się czy wszystko ok. nie mogę się już doczekać wizyty.

My na ząbki używamy kropelek Camilia, moim zdaniem super + żel Detinox. Jesteśmy już przy czwartym trzonowcu i gdyby nie te preparaty to byłoby marnie.

życzę wszystkim miłego dnia :-)

Kochane, chwilkę mnie nie było, a tu widzę taka zagorzała dyskusja:)
Remember podziwiam Cię bardzo, ogromnie się cieszę, że jesteś z nami i, jak dla mnie, możesz pisać o czym chcesz, bylebyś tylko pisała :tak:
Byłam wczoraj na wizycie i nie zobaczyłam nic. Wizyta była na NFZ , zmierzyli mnie, zważyli itp, lekarz mnie zbadał, ale USG nie zrobił. Kazał zapisać się na usg po 25 kwietnia! No poszłam się zapisać i co się dowiaduję? Że nie ma wolnych terminów na usg do 15 maja i pani w rejestracji jeszcze mnie poinformowała, że to nie koncert życzeń, że kiedy ja chce to mam, i że trzeba było przyjść wcześniej. Zapytałam, czy miałam przyjść jeszcze przed zajściem w ciąże i na co ja płacę te składki, na co pani zareagowała świętym oburzeniem. Kiedy zapytałam co mam w takiej sytuacji zrobić, powiedziała, że albo nie robić usg WCALE albo iść prywatnie! I tu mam do Was pytanie: czy chodzicie do tego samego lekarza prywatnie, właśnie na usg, i na NFZ po skierowania na badania, itd? Chcę chodzić właśnie do tego gina, ale jak tak, to chyba będę chodzić do niego prywatnie, bo chciałąbym jednak mieć to usg wcześniej i w ogóle częściej niż trzy razy w ciągu całej ciąży.

Agusimama :D znam temat, moja mama w wieku 39lat urodzila blizniaczki :p dwujajowe hihi bylam wtedy swiezutko po maturze :) w tym roku dziewczyny ida do komuni :D male dzieci na pewno odmladzaja, m ama nie miala chwili by zasiasc w fotelu przed tivi heheh przy tym aktywnie pracuje ;) mam jeszcze jedna srednia siostre, wiec u nas tez pelna chata !!

LAski mam srakiete :( ale taka, ze musze sie deski trzymac bo bym odleciala :( pije duzo, jesc mi sie nie chce, wczoraj tylko domowe jedzenie jedlam, nic podejzanego no i rwie mnie brzuch :(

reklama
mamy calgel i mamy zel od teetha. Teetha jest na bazie homeopatii,na bazie wyciagu z rumianku ale jest cudny. Zel taki sobie, natomiast granulki sa swietne. W sumie z zelami to ciezko, bo Rysiek nie da se palucha wsadzic do paszczy ;P musze sposobem, jak mu zeby myje to wtedy zamiast pasy nakladam jakis zelik i jazda, sam se jezdzi. A mamy 6 zebow juz do mycia

Ostatnia edycja:
Do góry