reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

Ja dziewczyny tak na chwilkę, bo ostatnie dni mi szybko minęły, M. ma urlop, więc cały czas coś robimy, gdzieś jeźdźmy. Jutro rano mam ortopedę i badania, ręka mnie nadal boli, no zobaczymy, co powie.

Kinga - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Jolka - bardzo się cieszę, że się synuś ujawnił i gratuluję:-)
dehaira - no siedzenie w domu i nic nierobienie też jest wbrew mojemu temperamentowi i momentami już kręćka dostaję, ale co zrobić... Co do imienia, to u nas też nie ma oczywistego wyboru, aktualnie jest Tomasz, ale jak będzie ostatecznie, to zobaczymy.
Nonek - jak ciśnienie?

Ja ostatnio mam dni pt. "słabo mi" i fatalnie śpię, mimo że się ochłodziło. Już nie wiem, co ze sobą zrobić:crazy: Jutro przychodzi do mnie koleżanka, farbę mi położyć. Mam nadzieję, że będę czuła się lepiej we własnej skórze:tak:

Dobrej nocy, ja zmykam się kąpać!

reklama
basiaaa10 - ja dziś połozyłam farbę. Najpierw miałam wyrzuty sumienia, że to robię , a potem poczułam ulgę. Ostatnio czułam się tylko jak wieloryb... a dziś nawet się sobie podobałam :)

Hej dziewczyny nie mam siły Was dzisiaj czytać bo cały dzień na nogach i padam za to moje dziecko wybrało sobie porę na buszowanie w brzuchu i serwuje mi porządne kopańsko...

Od dzisiaj jestem blondyną bo byłam u fryzjera i zaszalałam :tak:

Dobranoc

Hej Kobitki, nie mam sił, jestem już ledwo ciepła.
dziś szkoła rodzenia była ciekawa, mieliśmy spotkanie z lekarzem ginekologiem położnikiem i opisywała nam wszystko co się wiąże z porodem, jak może się potoczyć akcja, wszystko o znieczuleniach, nacięciach, połogu, cesarce itd poruszyła też temat tego do kiedy dziecko powinno się ułożyć główką w dół - więc ona twierdzi że do 34 tygodnia może się spokojnie przekręcić, jeśli wtedy jest dupcią do świata to kieruje się na CC, chociaż bywają sytuacje że potem w 36 się okazuje że dzieciak się obrócił, choć jest to rzadkość gdyż jak to określiła dupina wchodzi tam gdzie powinna głowa a miejsca mało więc taki obrót jest trudny do wykonania dla dziecka:) M zachwycony wykładem, bo tak naprawdę ja mu czasem coś wspominałam ale tak dostał wszystko w 1,5 godziny i dziś stwierdził że już wie tyle że sobie nie wyobraża żeby go przy mnie nie było bo to jest takie wyzwanie dla kobiety że on mnie samej nie zostawi ;) Fajnie że spotkanie było z lekarzem z tego szpitala bo mówiła o "zwyczajach" panujących w miejscu gdzie sama chcę rodzić więc wiem troszkę więcej. Z jednej strony to uspokaja a z drugiej już czuję oddech porodu na plecach :/
Idę spać Kochane, jutro Wam poodpisuję bo przyznam że plecy mnie dziś bolą niemiłosiernie - te cholerne worki sako po prostu mi nie służą, jak tylko usiądę to mała zaczyna kopać a potem już dochodzi ból pleców i nie jest fajnie :(
Kinga ​ja trzymam kciuki cholernie mocno i czekam, będzie dobrze, musi być nie ma moc. Buziak!

ursula - my zaczynamy szkołę w przyszłym tygodniu, ale mój Michał nie będzie brał udziału w porodzie... wolałabym, zeby był, ale chyba nie będę go przekonywać

reklama
dehaira a może coś się mu zmieni w myśleniu po szkole rodzenia i jednak wyląduje razem z Toba na porodówce. Przeciez ta pierwsza faza to tak naprawde nie wyglada strasznie.

Do góry