reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

ursula- zlituj się kobieto:-D ja mam 9 na plusie od początku ciąży i co mam powiedzieć? a nie wpieprzam ile wlezie, a wręcz jem mniej niż przed ciążą. Ale ja zawsze miałam tendencje do tycia i podobnie jak Nonek dużo schudłam, bo 16 kg, tak więc mam nadzieję, że po ciąży uda mi się to zrzucić, na bank będę ćwiczyć z Chodakowską.

BunnyCukino- współczuję takiej sytuacji. Na Twoim miejscu nic bym nie mowiła matce ile dostaniesz kasy rodzinnego, bo mimo, że tylko połowa, to i tak będzie z Ciebie doić. Sama wiem, ze jak zaczęłam zarabiać, a miałam wtedy 19 lat, to co miesiąc musiałam się spowiadać na co wydaję pieniądze i musiałam się dokładać ile tylko miałam. a teraz nikomu nie mówię ile dostaję, a dokładam się tyle ile uważam za stosowne. A z Twojego brata też tyle wyciągają?

Gusiak88- cieszę się, ze wyniki masz dobre. Niech Cię w końcu wypuszczają, bo w domu najlepiej;-)

Magda- brak mi słów! Cham, prostak, idiota- to zdecydowanie za mało, żeby go określić. A jego żona to mam rozumieć piz** do potęgi 5, skoro w takim stanie tak się wyraża! Kochana- idź na dłuższy macierzyński, a potem się ulatniaj jak najszybciej! Bo nie daj Boże dziecko Ci zachoruje i nawet do lekarza nie będziesz mogła iść z nim, bo Ci szef nie pozwoli.Ja miałam w sumie odwrotną sytuację, bo mnie się kierowniczka od początku chciała pozbyć, bo wg niej kobieta w ciąży jest bezużyteczna. Co za kraj...Współczuję Ci bardzo. Trzymaj się dzielnie i staraj się nie myśleć o nich w ogóle. A zwolnienia, to na Twoim miejscu bym im pocztą wysyłała.

Ja dziś w lepszej kondycji niż wczoraj. Na śniadanie zjadłam tylko jogurt, a zaraz idę gotować pierogi z borówkami, bo znów ich nalepiłam. U nas pogoda niby ładna, ale widać, że będzie zmiana, bo wiatr wieje i chmury takie nijakie. Miłego dnia kobitki:happy:

reklama
dziewczyny moze mi pomożecie :) poszukuje jakiejś niedrogiej kwaterki nad morzem na dwie noce 9/10 10/11 sierpnia. w jakiejs cichej i spokojnej miekscowości. miedzywodzie , Gąski lub inne ale gdzieś bliżej "mojej" strony tzn bardziej lewa stona cała ;) jak macie jakies fajne i sprqawdzone namiary piszcie śmiało :)

Cześć dziewczyny .... u mnie upałów ciąg dalszy... od rana nogi mam jak balony spuchnięte i troche podwyższone ciśnienie... czy to możliwe ze ta pogoda wpływa na ciśnienie? bo rano miałam 150/75 puls 115

Magda.... nie wiem co ci napisać..... strasznie mi przykro.... dziewczyny napisały to co mysle ....nie przejmuj sie prostak i cham i to nie tylko on ale i z przykrością stwierdzam ze koleżanki też.... nie miały cywilnej odwagi stanąc za tobą tylko szukaja kogo by obwinić ze szefa chama .... Bądź ponad nich ....

My robimy pokoik osobny dla Matyldy. M wstaje bardzo wcześnie do pracy bo około 3 i nie chce zakłócać mu snu ...wiec do pokoiku Matyldy wstawimy na razie łóżko dla mnie i reszte mebelków. Bede miała też taki komfort dla siebie jak bede karmic w nocy.
Kupiłam juz całą wyprawkę dla małej w rozmiarze 0-3 miesiące i 3-6.
Mam też juz skompletowane ubranka jakby okazało sie nie daj Boze ze mała urodzi sie za wcześnie.
Tu sa latem wyprzedaże tzw. carboot... i tam kupiliśmy naprawdę za grosze ubranek masę... nawet trafiłam na młoda kobietkę która wyprzedawała wszystko po swojej córci wiec kupiłam karton ubrań za 8 funtów ... i tak sie ciesze bo dobrej marki Next, Gap, ladybird ... cudne kolorowe sukieneczki :)
Dziewczyny nie martwcie sei ze przytyłyście... Ja wyglądam jak foka i ostatnio sąsiad pytał sie czy w na poczatku sierpnia może rodze bo jestem juz taka gruba... no rece i wszytko inne opadło mi z wrażenia....

Jeśli chodzi o seriale to polecam Rodzinę Borgiów ;-) ja na początku nie chciałam oglądać, bo to o papieżu i w ogóle, ale masakra po pierwszym odcinku tak się wciągnęliśmy z mężem, że nie mogłam się 3 sezonu doczekać.. aż dziw bierze ale w Watykanie było morderstw, seksu i zakłamania..

Właśnie mąż do mnie dzwonił, czy nie chciałabym pieska... hm...

Jolka no wlasnie nie z niego sciagaja tylko polowe tego co ze mnie bo on jest sam a ja mam dziecko ktore traktuja jak osobe dorosla tylklja nje wiem ile moze naciagnac takie male 18m dziecko

tak ostatnio pisalyscie o leczu ze narobilyscie mi smaka ale staralam sie bronic ale dzisiaj poleglam i poszlam do ogrodu po skladniki a teraz cudowne zapachy sie unosza w domu

zobaczcie jakie słodziaki....

DSC00651.jpg

Załączniki

• DSC00651.jpg
    DSC00651.jpg
    44,2 KB · Wyświetleń: 33
reklama
martula śa sliczne, jesli masz gdzie, bierz jednego ;-)
słodziaki

kochane moje- nie wiem jak wam dziekować za wsparcie, utwierdzacie mnie w przekonanu że to ham i prostak a kolezanki (dzis nawet tak bym ich nie nazwała) pożal sie boże

zaczynam wierzyc że bedzie ok, musi trudno najwyzej z nową pracą... najgorsze ze coraz wiecej osob traktuje kobiety w ciazy w taki sposob...co za kraj, co za ludzie...

dziekuje wszystkim raz jeszcze

chyba zaczne ogladac seriale o których piszecie- rozumiem że na youtube tak????

Do góry