reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Remember. Strasznie mi przykro :( tez swoje przezylas... widzisz u mnie to samo. Nastepna ciaza leciala na heparynie w zasrrzykach I aspirynie w tabletkach ale tej dla sercowcow 75mg a nie tej 300mg przy przeziebieniu-uprzedzam krzykazki ze aspiryna zabroniona :p moja aspiryno heparyna spi w pokoju obok :)

reklama
Cześć dziewczyny ...

Najpierw miałam lekkie plamienie - tak jak Was informowałam dzisiaj cały czas na gorąco ...
później przy siusianiu była już krew...
To nie był krwotok .. ale krew pojawiła się ...
Później już ustało - bynajmniej teraz...
Dzwoniłam do Ustki - kazali przyjechać,ale oczywiście zostać NA NOC , niestety nie mogę ze względów na mamę i synka :(
DAREK dzwonił ... Zapytał się ogólnie co się dzieje, ... JA histeryzuje, nakręcam się i sieje niepotrzebnie panikę. ON rzekomo dzwonił niedawno do znajomej ginekolog i powiedziała mu, że TO JEST NORMALNY OBJAW na początku ciąży :o ... , zmiany hormonalne i takie tam. Powiedziałam mu,że boli mnie brzuch, w krzyżu i ledwo chodzę, a on ŻE TO TEŻ JEST NORMALNE, zależy jak się odżywiam i w ogóle ... :o . Powiedział , że nie ma zamiaru pół nocy teraz się nakręcać tym niepotrzebnie. Żebym jutro poszła do lekarza 1 kontaktu, on mi powie co i jak, i DOSTANĘ ZASTRZYK Z PENICYLINY - ROZUMIECIE ?! ?! ?!
Żebym poszła teraz się położyła, odpoczywała,nie HISTERYZOWAŁA, wypiła WAPNO i zasnęła.

Fakt, jutro idę zrobić wyniki ponownie BETY, wcześniej (21.03) miałam 190.04 ... / wyniki odbieram tego samego dnia o 14:00. I pojadę do Ustki po tym ...

Ale sam fakt ... gdyby chciał, wsiadłby ze mną w taksówkę pojechał do lekarza gdziekolwiek w Słupsku nawet ... czy wziął kogoś i do USTKI. A tu nic.. on w domu , wygodnie tylko na telefon. A ja na głowie chorą mamę, synka i mieszkanie... Gdzie nikt jeszcze o niczym nie wie ...

Szlam i płakałam, dziewczyny ... łzy mi leciały. Kupiłam sobie tylko sok Kubusia, i przyszłam do domu, zaczerpnęłam trochę powietrza.....

Tak więc będę z Wami w kontakcie... nawet jeśli któraś z Was chce do mnie numer tel ... napiszcie na priv.

Moj lekarz wiedzial ze bede od razu chciala dziecko I kazal zakupic aspiryne I od testu brac kedna na dobe az do wizyty u lekarza a tan dostalam te heparyne w zastrzykach I tak sie szprycowalam do jednej doby prEd porodem

Ja teraz jechalam na dupku i na acardzie (tez ma 75 mg) no ale niestety nic z tego znowu nie wyszlo... I w sumie to rece dalej rozkladaja. Niby 3 strata ale wg ich medycyny dopiero drugie poronienie wiec sie mna nie zajma bo pierwsze to byl porod. Musialabym jeszcze raz poronic zeby zrobili wszystkie badania...:szok: Masakra.

Rojku - pamietam Cie!!!
czy ty mieszkalas w Richmond?

jejku ciewczyny!!! przerazajace..
ahh serio czuje sie szczesciara
zadnych problemow z zadna ciaza
chodzilam dodatkowo do polskiej kliniki na badania i usg
no i mam nadzieje, ze i ta bedzie sie trzymac do konca...

Remember me - ahh milego wylegiwania ;-)

ja zaczynam prace o 9 ale musze wstac wczesniej aby przygotwac dzieciaki i pozawozic do szkol/przedszkoli itd..

Agairys - widocznie tak mialo byc... a cieszysz sie?

Ostatnia edycja:
a kiedy bedziesz znala odpowiedz?

kurcze musze leciec pod ten prysznic :-p
siade pozniej na telefon w wyrku:-D - ale nie tak doslownie LOL

Rys byl wymarzony wyczekany I jest dokladnie taki jakiego sobie wymyslilam. A tra? Wtopa. Pisalam kilka stron dalej. Ze mi sie troche pokomplikowaly sprawy... nie wiem jak ja dam rade z dwojka maleutkich dziexi. Jedno wszedobylskie a drugie na cycu :( czuj ze utkne w domu na dobre. A to nie jest moje zycie.moj styl zycia jest mega aktywny :( nie plNowalismy po prostu ; (

Ostatnia edycja:
reklama
Coś wam powiem .. jeśli ma się już to jedno dziecko, tak jak JA, 3.5 letni Piotruś .. a tu nagle ciąża i znów od nowa .. człowiek jest trochę rozmyślony, co to będzie.. takie małe a tu taki buszujący po domu łobuziak.. jak to będzie , jak to starsze dziecko przyjmie, do tego FACET który nie chce tego dziecka,umawia Cię na wizytę by usunąć dzieciaczka... i w ogóle. ALE TERAZ, gdy miałam taką sytuację w domu, to plamienie, krwawienie... TAK CHOLERNIE SIĘ BOJĘ! Nie chcem stracić dzidziusia, chcem go urodzić, powiedziałam sobie, ze dam rade,pomimo trudności,ale dam życie temu dziecku,JEGO zdanie mam w dupie, to ja jestem matką i to ja je nosze pod sercem i to wszystko przeżywam. TERAZ, boję się, że mogło coś się stać ;( ... wyczekuję JUTRA,zrobię tą Betę i pojadę do USTKI. Człowiek dopiero otwiera oczy i przeżywa, gdy jest zagrożenie...
OBY WSZYSTKO BYŁO DOBRZE. Trzymajcie za mnie, za NAS kciuki ;( . Dopiero zdałam sobie dziś sprawę, że mogło się stać coś złego, i stracę własne dziecko... ;( pomimo, że jest w tak wczesnym stadium rozwoju ;( .

Do góry